Με Σταυρόπουλο βασικό η Εθνική Νέων προκρίθηκε στην Elite round

Μπορεί η Εθνική μας να έπαιξε με τη φωτιά και να βρέθηκε κοντά στον αποκλεισμό, όμως, πήρε την ισοπαλία κόντρα στη Σλοβακία και παράλληλα την πρόκριση για την elite round του EURO 2014 με γκολ του Παντελάκη στο 90′. Στο βασικό σχήμα ο Σταυρόπουλος που έγινε αλλαγή στο 53′.

Τέλος καλό όλα καλά… Η Εθνική Νέων σε ένα εντυπωσιακό παιχνίδι που είχε έξι γκολ έδειξε τα ψυχικά αποθέματα που έπρεπε και ακόμα και όταν βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο είχε τις απαντήσεις με αποτέλεσμα να προκριθεί στην elite round του Euro 2014.

Αρχικά η εκκίνηση της “γαλανόλευκης” ήταν ονειρεμένη, αφού στο 18′ πήρε κεφάλι στο σκορ με τον Κρητικό. Μέχρι την ανάπαυλα κράτησε το προβάδισμα, όμως, η συνέχεια ήταν αντιστρόφως ανάλογη.

Οι Σλοβάκοι μπήκαν πολύ δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και με χατ τρικ του Μπέρο πήραν στο 72′ αέρα δύο τερμάτων. Η Εθνική μας αποκλειόταν αν έχανε, όμως, ανέτρεψε τα δεδομένα την τελευταία στιγμή.

Ο Δώνης μείωσε σε 3-2 στο 76′ και ο Παντελάκης, ο οποίος αποδείχτηκε χρυσή αλλαγή, έκανε στο 90′ το 3-3, έχοντας μπει στον αγωνιστικό χώρο δύο λεπτά νωρίτερα. Έτσι παίρνοντας τον βαθμό το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πέρασε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Σλοβακία U19: Χόβαν, Σάτκα, Λάχο, Κράλικ, Μπέρο, Καστέλοβις, Ιβάν (92′ Γιακούμπεκ), Λούπκο, Σκρινίαρ (46′ Σκόζε), Χριέν, Βεστένικι (81′ Χαρασλίν)

Ελλάδα U19: Στρέζος, Μυρθιανός, Σωτηράκος, Βλάχος, Οικονόμου (74′ Κουλούρης), Πολίμος, Δεληγιαννίδης (88′ Παντελάκης), Ρούσσος, Δελιγιαννίδης, Σταυρόπουλος (53′ Μίλιος), Δώνης, Κρητικός.

Να σημειωθεί ότι ισόπαλο έληξε και το άλλο παιχνίδι του ομίλου, στο οποίο οι Βούλγαροι πήραν στο 61′ το προβάδισμα με τον Ντασκάλοβ και ισοφαρίστηκαν 14 λεπτά μετά από τον Πρέντι.

Βαθμολογία

1. Βουλγαρία 5 (3)

2. Ελλάδα 5 (3)

4. Σλοβακία 2 (3)

3. Αλβανία 2 (3)

πηγή: sport24.gr

To Top