ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Με “συμπαίκτη” την τεχνολογία! Ειδικό πρόγραμμα… χιλιομέτρων για τους ποδοσφαιριστές

Τεχνολογία και ποδόσφαιρο συμβαδίζουν άμεσα στην εποχή μας και ο Άρης σε επίπεδο προπονητικής καθημερινότητας επιχειρεί να τα συνδυάσει…

ΙΣΡΑΗΛ, αποστολή PRESSARIS

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο τακτικό πρόγραμμα της Παρασκευής έκανε την εμφάνισή του το τάμπλετ του γυμναστή της ομάδας, Άγγελου Παπανικολάου, με το οποίο έχει “live feed” των μετρήσεων κάθε ποδοσφαιριστή μέσα από τα ειδικά γιλέκα που φορούν.

Σε συνεννόηση με τον Τόλη Τερζή καταρτίζεται ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα προπονητικών φορτίων. Σε αυτό υπάρχει καθορισμένος αριθμός χιλιομέτρων που πρέπει να κάνουν οι ποδοσφαιριστές στον εβδομαδιαίο κύκλο προπονήσεων. Φυσικά υπάρχουν διαφορετικά δεδομένα, εάν είναι σε περίοδο προετοιμασίας ή αν υπάρχει αγώνας στις υποχρεώσεις της ομάδας.

Πώς λειτουργεί αυτό; Βάσει του προγράμματος οι παίκτες μέσα σε μία εβδομάδα πρέπει να τρέξουν τουλάχιστον τον διπλάσιο αριθμό χιλιομέτρων που κάνει ο καθένας μέσα στο παιχνίδι, χωρίς όμως να ξεπερνιέται το νούμερο αυτό για να μην υπάρχει επιβάρυνση και το αντίθετο αποτέλεσμα.

Στόχος του προπονητικού τιμ του Άρη είναι να είναι οι ποδοσφαιριστές “φρέσκιοι”, μειώνοντας παράλληλα τις πιθανότητες ενός τραυματισμού.

To Top