Με «τεσσάρα»… αποχαιρέτησε το 2023 η αήττητη Λεβερκούζεν

Το πρωτάθλημα… των δύο στην εφετινή Bundesliga καλά κρατεί. Μπάγερ Λεβερκούζεν και Μπάγερν Μονάχου προχώρησαν με νίκες στην 16η αγωνιστική, την τελευταία για το 2023 και, πλέον, εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου αυτές οι ομάδες θα παλέψουν για τον τίτλο της σεζόν 2023/2024.

Η πρωτοπόρος Λεβερκούζεν έκλεισε με τον ιδανικότερο τρόπο την χρονιά που φεύγει. Το συγκρότημα του Τσάμπι Αλόνσο κατάφερε με το χατ τρικ του Σικ να κάνει «περίπατο» απέναντι στη Μπόχουμ (4-0) και κλείνει το 2023 χωρίς ήττα σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετέχει: 22 νίκες (13 στο πρωτάθλημα, 3 στο Κύπελλο και 6 στο Europa League) και 3 ισοπαλίες (πρωτάθλημα)!

Με τον Χάρι Κέιν να βρίσκει δίχτυα για 21η φορά σε 14 ματς στο γερμανικό πρωτάθλημα, η Μπάγερν «άλωσε» την έδρα της Βόλφσμπουργκ με 2-1 και παρέμεινε στο… κυνήγι της Λεβερκούζεν, έχοντας, μάλιστα και παιχνίδι λιγότερο (με την Ουνιόν).

Οι Βαυαροί διατήρησαν το αήττητο για 19ο συνεχόμενο ματς απέναντι στους «Λύκους», μετρώντας, μάλιστα, 17 νίκες και μόλις δύο ισοπαλίες (τελευταία ήττα ήταν τον Ιανουάριο του 2015 με 4-1)!

Τεράστιο βήμα για να τερματίσει στην πρώτη τετράδα και να παίξει στο Champions League της επόμενης σεζόν έκανε η Στουτγκάρδη με το άνετο 3-0 επί της Άουγκσμπουργκ, καθώς οι «Σουηβοί» εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο τις χθεσινές «γκέλες» των Λειψίας και Ντόρτμουντ, ξεφεύγοντας με +7 από την 5η της κατάταξης, Μπορούσια και +1 από τους «κόκκινους ταύρους», που βρίσκονται στην 4η.

To Top