Με τον αέρα του αήττητου και τη σοβαρότητα του Αυτοκράτορα στην Αμαλιάδα!

Στην άλλη άκρη της Ελλάδας, στην Αμαλιάδα, θα διεκδικήσει σήμερα (17.00) ο Άρης – για την 6η αγωνιστική – το αήττητό του στο πρωτάθλημα απέναντι στον Κόροιβο, νεοφώτιστη ομάδα, καλή ομάδα όμως, με ταλέντο εξ Αμερικής και ελληνική εμπειρία.

Φυσικά – και δεν είναι κλισέ αλλά μια πραγματικότητα – και το παιχνίδι στην Αμαλιάδα δεν είναι εύκολο για τον Άρη. Κάθε άλλο. Όχι απλά κρύβει παγίδες, αλλά είναι ίσως το πιο δύσκολο από τα δύο προηγούμενα, σε Ελευσίνα και Δράμα.

Ο Κόροιβος έχει ήδη δύο νίκες στο πρωτάθλημα, διαθέτει τον δεύτερο σκόρερ της Α1, Ρομπ Λόουερι με 17 πόντους μέσο όρο σε κάθε αγώνα, αλλά και μια πλειάδα παικτών που γνωρίζουν πολύ καλά το ελληνικό πρωτάθλημα: Σάσα Βασίλιεβιτς, Νίκος Αγγελόπουλος, Μιχάλης Γιαννακίδης, Ανδρέας Κανονίδης. Παίκτες που έχουν συγκεκριμένο ρόλο και είναι μαθημένοι στα δύσκολα. Αν προσθέσει κανείς την ποιότητα του Ισπανού σέντερ Γκιγιέρμο Ρούμπιο που έκανε ντεμπούτο την περασμένη βδομάδα αλλά και την αμερικανική βοήθεια των Ματζέτ, Γκάρετ και Ντέιβιτς μπορεί να αντιληφθεί ότι ο Κόροιβος είναι γεμάτη ομάδα και καθόλου αμελητέος αντίπαλος.

Οι κίτρινοι βρίσκονται στην Αμαλιάδα, χωρίς το Νίκο Γκίκα, έχοντας τον αέρα του αήττητου. Είναι πολύ σπουδαίο αυτό, ειδικά επειδή και οι τέσσερις νίκες ήρθαν στο φινάλε, κρίθηκαν στις λεπτομέρειες και η ομάδα κέρδισε! Αυτό μετράει στην ψυχολογία, αλλά το μπάσκετ παίζεται με χέρια, πόδια και μυαλό.

Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη έχει βρει ρυθμό, παρουσιάζεται από αγωνιστική σε αγωνιστική καλύτερη, αλλά αυτό δεν φτάνει για να έρθει το τρίτο “διπλό”. Χρειάζεται να κάνει εξίσου καλά με τα τέσσερα προηγούμενα παιχνίδια όλα όσα της έδωσαν τις νίκες. Η άμυνα, η αναλογία ασίστ – λαθών, η προστασία της ρακέτας, τα μεγάλα σουτ. Τους παίκτες τους έχει, αποδείχθηκε από το ξεκίνημα της χρονιάς μέχρι σήμερα, αλλά οι απαντήσεις κάθε βδομάδα δίνονται στο γήπεδο.

To Top