Με το βλέμμα στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ περιμένει δεσμεύσεις για την τήρηση της νομιμότητας

Με σύμμαχο (και) την Κεντρική Περιφέρεια Μακεδονίας θα πορευτεί ο Άρης στην προσπάθεια του να τηρηθεί η νομιμότητα και να ανοίξει το παράθυρο της ανόδου, μέσω αγώνων μπαράζ, εφόσον προκύψουν κενές θέσεις στη Football League.

Με επιστολή που υπογράφει ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Αντώνης Γυφτόπουλος, ζητείται από την ΕΠΟ «την εφαρμογή των κανονισμών και την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος της ιστορικής ομάδας της Θεσσαλονίκης, του Άρη», ενώ υπογραμμίζει: «ο Περιφερειάρχης κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, οι Αντιπεριφερειάρχες και όλα τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, ομόφωνα και με εκδήλωση πλήρους ενότητας στη διατύπωση της απόψεώς τους, απευθύνονται σε όλους τους συναρμόδιους φορείς του ποδοσφαίρου και ειδικά στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, ζητώντας να γίνει το πρωτάθλημα της FootballLeague με είκοσι (20) ομάδες και να μη γίνει μείωση του αριθμού τους».

Η επιστολή αυτή προς την ελληνική ομοσπονδία γίνεται σε μια κρίσιμη χρονική συγκυρία, μια και σήμερα είναι προγραμματισμένο το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ, όπου αναμένεται να υπάρξει ένα «πρώτο δείγμα» των προθέσεων για το τι μέλλει γενέσθαι, σε περίπτωση που ομάδες όπως ο ΟΦΗ και η Νίκη Βόλου, δηλώσουν αδυναμία συμμετοχής στη Football League και αδειάσουν θέσεις στην κατηγορία.

Οι κίτρινοι ζητούν επί της ουσίας να δεσμευτεί η ΕΠΟ ότι θα γίνει το νέο πρωτάθλημα της Football League με 20 ομάδες, τη στιγμή που τυπικά απομένει να τελειώσει το πρωτάθλημα (14 Ιουνίου) να γίνει η επικύρωση της βαθμολογίας και να προκηρυχθεί το νέο της περιόδου 2015-16.

Υπενθυμίζεται ότι στις 26 Ιουνίου έχει οριστεί η γενική συνέλευση της ΕΠΟ.

To Top