Με το θεό του πολέμου στο κορμί (photostory)

Στη γλώσσα των Πολυνήσιων, «τα» είναι το σχέδιο και «ατουάζ» αυτός που εμφυσά ζωή στα πλάσματα της γης. Πολλά έχουν ειπωθεί για τα tattoo, άλλοι τα έχουν χαρακτηρίσει προσωπικό κόσμημα, άλλοι έκφραση ονείρου, επιθυμίας ή ανάμνησης.

Το σίγουρο είναι ότι τα tattoo έγιναν μόδα και τελικά τέχνη. Ναι, είναι μια μορφή τέχνης πολύ διαδεδομένη σε όλους αυτούς που δεν φοβούνται τη βελόνα και τη… μονιμότητα. Και φυσικά, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δηλώσει κανείς την ισόβια αφοσίωσή του στον Άρη…

Η αγάπη των φιλάθλων για τον Άρη είναι γνωστή. Τι γίνεται όμως όταν αυτή η αγάπη αποτυπώνεται και στο δέρμα τους; Χτυπώντας κάποιος ένα tattoo, προβάλλει την ιδέα του και δίνει το στίγμα του. Δεν είναι λίγοι, λοιπόν, οι φίλοι του Άρη που έχουν «ζωγραφίσει» πάνω στο σώμα τους το θεό του πολέμου. Το PRESSARIS έψαξε και βρήκε τα πειστήρια της… κίτρινης τρέλας…

tattoo06Άτομα κάθε ηλικίας αποφασίζουν να «στολίσουν» το σώμα τους με τέτοιου είδους tattoo. Η μορφή του μπουλντόγκ του Super 3, φαίνεται ότι κατέχει τα πρωτεία στη ζήτηση των οπαδών του συλλόγου, με το έμβλημα του Άρη και το θεό του πολέμου να ακολουθούν σε προτιμήσεις.

Τα τελευταία δυο χρόνια, μάλιστα, έχουν αυξηθεί κατά πολύ εκείνοι που αποφασίζουν να το τολμήσουν, αποδεικνύοντας έμπρακτα τη λατρεία τους στο σύλλογο. Ειδικά σε περιόδους που η ομάδα πάει καλά σε αγωνιστικό επίπεδο ή σημειώνει μια μεγάλη επιτυχία, η ζήτηση αυξάνεται σημαντικά.

Άλλα πιο μικρά, άλλα πιο μεγάλα, άλλα με χρώματα, άλλα με σκιές. Όλα τα tattoo μοιάζουν με μικρά έργα τέχνης που απεικονίζουν την ιδέα του Άρη. Ποιο είναι, όμως, το πιο πρωτότυπο και συνάμα ενδιαφέρον απ’ όλα; Σίγουρα το λεωφορείο του Super 3 με τη φράση «η ζωή μας μια βόλτα»!

tattoo05Και αν «ψηθήκατε» με την ιδέα ενός tattoo της αγαπημένης σας ομάδας, θυμηθείτε ότι η καλύτερη περίοδος για να «διακοσμήσετε» το σώμα σας είναι ο χειμώνας, αφού είναι απαραίτητο να αποφύγετε την έκθεση ενός «φρέσκου» tattoo στον ήλιο για διάστημα περίπου δυο εβδομάδων.

Η ποιότητα και η καθαριότητα του στούντιο θα πρέπει να είναι από τα πρώτα πράγματα που θα πρέπει να ελέγξετε. Όσο για τις τιμές; Ένα κανονικό tattoo κοστίζει περίπου 80 με 100 ευρώ, αλλά βέβαια σημαντικό ρόλο στην τιμή παίζουν και άλλοι παράγοντες, όπως το μέγεθος, τα χρώματα και το σημείο του σώματος που θα επιλέξετε.

Και αν δυσκολεύεστε να βρείτε το κατάλληλο σχέδιο, για ρίξτε μια ματιά παρακάτω, ή ζητήστε από τους tattoo artists να δημιουργήσουν κάτι, σύμφωνα με τις επιθυμίες σας!

*Ευχαριστούμε θερμά το tattoo & body piercing studio “Tattooland” (Ι. Μιχαήλ 10, Πλατεία Ναυαρίνου, τηλ. 2310 272926), για τις πληροφορίες και για τις φωτογραφίες που μας παρείχε.

{gallery}karaoglanidis/tattoo{/gallery}

Αγαπημένο «φετίχ» και για τους αθλητές του Άρη

Δεν ζωγραφίζουν μόνο στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και το κορμί τους. Τα tattoo έχουν γίνει «φετίχ» πολλών αθλητών, που έχουν χαράξει σε διάφορα σημεία του σώματός τους ονόματα, αρχικά, σχέδια, ημερομηνίες ή μότο που τους αντιπροσωπεύουν…

Οι αθλητές που έχουν υπηρετήσει τον Άρη, δεν θα μπορούσαν να αποτελούν εξαίρεση στον κανόνα. Οι πρώην μπασκετμπολίστες της ομάδας Σάββας Ηλιάδης, Μπρέισι Ράιτ και Λάζαρος Αγαδάκος, αλλά και ο τέως ποδοσφαιριστής των «κίτρινων» Μάρκο Αουρέλιο, είναι ορισμένοι από εκείνους, που επισκέφθηκαν στο παρελθόν το “Tattooland” για να αποτυπώσουν στο δέρμα το αγαπημένο τους σχέδιο και να εκφραστούν μέσα από αυτό…

{gallery}karaoglanidis/tattoo1{/gallery}

To Top