ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Με υπογραφή Γιαννιώτα η πρόκριση των Νέων!

Τη μεγάλη πρόκριση στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πανηγύρισε η Εθνική Νέων, που θριάμβευσε με 0-2 επί της γηπεδούχου Δανίας, με τον Γιάννη Γιαννιώτα να ανοίγει το δρόμο για τη νίκη πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ ως διεθνής!

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έκανε το «τρία στα τρία» στην Elite Round επί δανέζικου εδάφους (είχαν προηγηθεί οι νίκες με 3-0 επί της Τουρκίας και της Κύπρου), τερμάτισε στην κορυφή του 5ου ομίλου με 9 βαθμούς και έτσι εξασφάλισε το εισιτήριο για την τελική φάση της διοργάνωσης, που θα πραγματοποιηθεί από τις 3 έως τις 15 Ιουλίου στην Εσθονία.

Χρυσοί σκόρερ της «γαλανόλευκης» χρίστηκαν οι Γιάννης Γιαννιώτας (47′) και Χάρης Μαυρίας (57′). Ο 19χρονος ποδοσφαιριστής του Άρη, σε μία εξαιρετική σεζόν για τον ίδιο, κατάφερε να πετύχει το παρθενικό του γκολ με το εθνόσημο στην τρίτη του επίσημη συμμετοχή.

Στο χθεσινό παιχνίδι αγωνίστηκε για μία ακόμα φορά ως αρχηγός ο Γιώργος Κατίδης, ενώ ο τρίτος της «κιτρινόμαυρης» παρέας, Σωκράτης Διούδης, δεν πήρε χρόνο συμμετοχής για τρίτο συνεχόμενο ματς λόγω… Καπίνο. Αξίζει ωστόσο να επισημάνουμε τη συμβολή των δύο παικτών του Άρη στην προκριματική φάση του περασμένου Οκτωβρίου στην Αρμενία, όπου ο Διούδης είχε αγωνιστεί ως βασικός τερματοφύλακας και δέχθηκε μόλις δύο γκολ. Αντίστοιχα, ο 19χρονος «κάπτεν», στις τρεις εμφανίσεις που πραγματοποίησε, είχε σημειώσει ισάριθμα γκολ.

Σε ό,τι αφορά στη χθεσινή αναμέτρηση με τη Δανία, στην οποία η Ελλάδα χρειαζόταν μόνο νίκη για να προκριθεί, το πρώτο ημίχρονο κύλησε χωρίς οι δύο ομάδες να παρουσιάσουν κάτι το αξιόλογο, με εξαίρεση τη φάση του 29′ με τον Πέντερσεν, στην οποία απομάκρυνε ο Καπίνο.

Με την έναρξη όμως του δεύτερου ημιχρόνου, οι παίκτες του Κώστα Τσάνα ανέβασαν ρυθμούς και μόλις δύο λεπτά αργότερα κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ, χάρη στο τέρμα που σημείωσε ο Γιαννιώτας (1-0). Πριν προλάβει καλά – καλά να συμπληρωθεί ένα δεκάλεπτο ο Μαυρίας στο 57′ διπλασίασε τον αριθμό των προσωπικών του τερμάτων στην Elite Round γράφοντας το 2-0 για τους Έλληνες διεθνείς, το οποίο έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.

Για τη «γαλανόλευκη», αυτή ήταν η πέμπτη της πρόκριση στις τελικές φάσεις ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων από το 2005!

ΔΑΝΙΑ (Περ Άντερσεν): Γ. Γιένσεν, Άντερσεν, Μπετς, Μάντσεν, Κορνίλιους, Φ. Γιένσεν (46′ Νόργκααρντ), Γιόνσον, Λάρσεν, Πέντερσεν, Ρέμερ, Π. Γιένσεν.
ΕΛΛΑΔΑ (Κώστας Τσάνας): Καπίνο, Μαρινάκης, Σταφυλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Μπάλλας, Μαυρίας, Φουρλάνος, Διαμαντάκος (80′ Μπακασέτας), Κατίδης, Γιαννιώτας (77′ Μπουχαλάκης), Κουρμπέλης (90′ Μπουγαΐδης).

Η τελική βαθμολογία του 5ου ομίλου της ενδιάμεσης φάσης:
1. Ελλάδα 9
2. Δανία 6
3. Τουρκία 3
4. Κύπρος 0

Οι σκόρερ της Εθνικής Νέων: Διαμαντάκος 3, Μαυρίας 2, Σταφυλίδης 2, Γιαννιώτας 1.

To Top