“Όπλο” το άρθρο 99 και για την λύση του προβλήματος με την FIBA

Η υπαγωγή της ΚΑΕ Άρης στο άρθρο 99 θα χρησιμοποιηθεί ως διαπραγματευτικό “όπλο” και στην προσπάθεια που θα κάνει η διοίκηση να άρει το απαγορευτικό της FIBA για τις μεταγραφές, ώστε η ομάδα να μπορεί να αποκτήσει παίκτες χωρίς περιορισμούς.

Πληροφορίες του PRESSARIS αναφέρουν ότι οι διοικούντες δεν πρόκειται να αφήσουν στην άκρη το θέμα της FIBA και θα επιδιώξουν άμεσα να έρθουν σε νέες διαπραγματεύσεις με τους παίκτες που έχουν προσφύγει στην Παγκόσμια Ομοσπονδία (Σκορδίλης, Μπετς, Μάιλς, Ντάνστον, Πάουνιτς), ώστε να πετύχουν διακανονισμούς τους οποίους θα μπορούν να εκπληρώσουν.

Και οι παίκτες αυτοί πλέον είναι λογικό να αρχίζουν να σκέφτονται διαφορετικά, γιατί ο Άρης – όπως απέδειξε και πέρσι – δεν έχει κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα να φτιάξει ανταγωνιστική ομάδα με παίκτες από το ελληνικό πρωτάθλημα. Σε συνδυασμό με την υπαγωγή της ομάδας στο άρθρο 99, οι κίτρινοι αφενός μπορούν να ρίξουν το βάρος τους στους παίκτες της FIBA, έχοντας ως δεδομένο ότι μέσα από τις διατάξεις του πτωχευτικού κώδικα οι υποθέσεις που έχουν εκδικαστεί στην Ελλάδα θα διακανονιστούν ευνοϊκά (“κούρεμα” ένα μεγάλο ποσοστό και αποπληρωμή σε 4 χρόνια), αφετέρουν μπορούν να “πιέσουν” τους συγκεκριμένους αθλητές να ρίξουν τις απαιτήσεις τους.

Είναι ένα θέμα η εξέλιξη του οποίου αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, με την υποσημείωση πως θα πρέπει να ξεκαθαρίσει νωρίς, για να μην έχει η ομάδα τα προβλήματα που είχε πέρσι, όταν έφερε Αμερικανούς και τους έδιωξε τελικά…

 

To Top