Με VAR τα πλέι οφ των 230 εκατ. ευρώ στη Championship

Προ ημερών η Νότιγχαμ Φόρεστ τέθηκε αντιμέτωπη εκτός έδρας με τη Μπόρνμουθ στο παιχνίδι που τελικά έκρινε εισιτήριο ανόδου. Οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 1-0 και ακολούθησαν τη Φούλαμ στην Premier League, αν και οι «Ρεντς» είχαν δικαιολογημένα παράπονα από τη διαιτησία της αναμέτρησης.

Στο πρώτο ημίχρονο δεν δόθηκε πέναλτι για ανατροπή στον Σαμ Σάριτζ, καθώς νωρίτερα καταλογίστηκε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ. Ο ιδιοκτήτης της Φόρεστ και του Ολυμπιακού, μάλιστα, μετέφερε τα παράπονά του για την EFL, τη Λίγκα, στον δημοσιογράφο του BBC, Κόλιν Φρέι.

Λίγες μέρες αργότερα, η διοργανώτρια πρότεινε να εισαγάγει το VAR στα play offs, στα παιχνίδια δηλαδή που θα κρίνουν την τρίτη ομάδα που θα εξασφαλίσει την άνοδο στην Premier League. Το κλαμπ που θα εξασφαλίσει 230 εκατ. ευρώ με τον προβιβασμό. Παρότι το VAR χρησιμοποιείται στην Premier League, στις τελευταίες φάσεις του FA Cup και του League Cup, δεν συμβαίνει το ίδιο στην Championship. Πλέον η EFL θεωρεί ότι είναι αναγκαία η χρησιμοποίησή του.

Την Πέμπτη (5/5) έγινε διοικητικό συμβούλιο και στις Νότιγχαμ Φόρεστ, Χάντερσφιλντ, Λούτον, Μίντλεσμπρο και Μίλγουολ προσφέρθηκε η εφαρμογή του VAR στα play offs, πρόταση που έγινε δεκτή από όλες τις ομάδες (δύο από αυτές, μετά τις Φόρεστ και Χάντερσφιλντ, διεκδικούν τα υπόλοιπα δύο εισιτήρια).

Μετά τον αγώνα κόντρα στη Μπόρνμουθ, ο προπονητής της Φόρεστ, Στιβ Κούπερ, ανέφερε: «Ο διαιτητής ζήτησε να με δει και να ζητήσει συγγνώμη. Υπάρχει μεγάλη ενόχληση. Θα επιστρέψουμε, θα σκεφτούμε και θα συνεχίσουμε».

To Top