Μητέρα Άλκη: “Ξύπνησε μέσα μου η θολούρα και το σκοτάδι…” (video)

Συγκλονισμένοι από τη νέα δολοφονία ενός νεαρού ανθρώπου στο χώρο του αθλητισμού, μετά την επίθεση που έγινε από χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και τους Έλληνες συνεργούς της στη Νέα Φιλαδέλφεια, δήλωσαν οι γονείς του Άλκη Καμπανού στην «Πρωινή Ενημέρωση» του ΣΚΑΪ.

Ο Αριστείδης Καμπανός και η Μελίνα Κακουλίδου αποκάλυψαν τον τρόπο με τον οποίο έμαθαν αυτή την τραγική είδηση, εκφράζοντας την άποψη πως δυστυχώς αυτός ο «κύκλος αίματος» δεν κλείνει και ο καθένας ξεχωριστά (όχι μόνο η αστυνομία) έχει ευθύνη για την κατάσταση που έχει φτάσει ως εδώ.

«Το πληροφορήθηκα από τη σύζυγό μου, που το είδε από τα social media, το γεγονός της δολοφονίας του Μιχάλη. Συγκλονιστήκαμε όταν το μάθαμε και δυστυχώς διαπιστώσαμε πως ο κύκλος αίματος δεν έκλεισε στον Άλκη και δυστυχώς συνεχίζεται», δήλωσε ο πατέρας του αδικοχαμένου Άλκη, ο οποίος δολοφονήθηκε τον Φεβρουάριο του 2022 στη Θεσσαλονίκη.

Από την πλευρά του, η μητέρα του, είπε: «Ξύπνησε μέσα στο μυαλό μου πάλι το σκοτάδι, η θολούρα. Ήταν πανομοιότυπο το χτύπημα. Μαχαιριές στο σώμα ενός αθώου παιδιού. Πραγματικά συγκλονίστηκα βλέποντας στα social media, μία θηριωδία σε βάρος αθώων ανθρώπων».

Και συνέχισε ο κ. Αριστείδης, λέγοντας: «Θα προσπαθήσουμε να έρθουμε σε επαφή με τους γονείς, να εκφράσουμε τα συλλυπητήρια μας. Τα λόγια σε τέτοιες περιπτώσεις, όμως, είναι πολύ φτωχά για να απαλύνουν τον πόνο του Μιχάλη».

Για το μήνυμα που θα ήθελα να στείλουν στην κοινωνία, ο πατέρας του Άλκη δήλωσε: «Αυτός ο κύκλος βίας και αίματος πρέπει να κλείσει. Πρέπει να παρθούν μέτρα από όλους, όχι μόνο από τους συλλόγους, αλλά και από την Πολιτεία και από όλους εμάς, καθώς επιτρέπουν να παρεισφρήσουν στους αγωνιστικούς χώρους σε αρένες. Σε ρωμαϊκές αρένες. Βγάζουν το μίσος τους, σε διαφορετικότητα της άποψης, της ομάδας, για μία διαφορετική μπλούζα. Η ανοησία αυτή πρέπει να σταματήσει. Είναι ανόητος ο λόγος να αφαιρείς μία ζωή, και πλέον έχουμε εισαγωγή βίας από χώρες του εξωτερικού. Έκαναν ένα ολόκληρο ταξίδι, για να σκοτώσουν έναν άνθρωπο. Ο φανατισμός βγάζει άγρια ένστικτα, που φτάνουν στη δολοφονία. Πρέπει όλοι μαζί να σκύψουμε πάνω σε αυτό το πρόβλημα, όλοι ο καθένας από τη θέση του. Πρέπει να κινηθούμε σε δύο άξονες: στην αποτροπή και την πρόληψη, που να μάθουμε τα παιδιά μας να δέχονται την διαφορετικότητα του ατόμου. Η αποτροπή είναι η δικαιοσύνη και η αστυνομία να πάρουν τα μέτρα τους, με τις ποινές να είναι αυστηρότατες και να αποτρέπουν τα άτομα αυτά να προχωρούν σε τέτοιου είδους αποτρόπαιες πράξεις. Έχει και η αστυνομία μερίδιο ευθύνης, αλλά δεν είμαι εγώ σε θέση να κρίνω τον καθένα, για να φτάσουμε στο σημείο να θρηνούμε την απώλεια του Άλκη και του Μιχάλη, φταίμε όλοι μας. Φταίνε και οι δημοσιογράφοι, καθώς επιτρέπουμε τέτοια πρόσωπα να μπαίνουν στον αθλητισμό. Με το να κατηγορούμε συγκεκριμένους ανθρώπους, δεν καταφέρνουμε κάτι, πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας και να προχωρούμε».

Η μητέρα του Άλκη Καμπανού έστειλε ένα μήνυμα και για τα νέα παιδιά και για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να συμμετέχουν στον αθλητισμό: «Να παραμείνουν απλοί φίλαθλοι. Ο οπαδισμός σκοτώνει. Να μάθουν να σέβονται το διαφορετικό, και ότι ο αθλητισμός είναι μία γιορτή».

Και καταλήγοντας μίλησε για τη μητέρα του Μιχάλη Κατσουρή. «Καταλαβαίνω απόλυτα τη μητέρα του Μιχάλη, ό,τι και αν πω είναι πάρα πολύ λίγο, για να απαλύνουν τον πόνο της μητέρας του. Κουράγιο και δύναμη. Τις επόμενες μέρες θα προσπαθήσουμε να έρθουμε σε επαφή, αλλά ό,τι και αν πούμε όμως, είναι απλά λόγια και δεν αλλάζει κάτι για εκείνη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

To Top