Μητσοτάκης: Θα εξεταστεί η επιβολή πλαφόν στις τιμές του φυσικού αερίου – Νέα μέτρα στήριξης των νοικοκυριών (video)

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τις Βερσαλλίες, μετά τη λήξη των εργασιών της άτυπης Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βερσαλλίες για την ενεργειακή κρίση και τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μητσοτάκης στάθηκε στη θετική ανταπόκριση από τους εταίρους στην ελληνική πρόταση για πλαφόν στη χονδρική τιμή του φυσικού αερίου. Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει ευρωπαϊκή παρέμβαση και στην τιμολόγηση της ηλεκτρικής ενέργειας. Προανήγγειλε, δε, Σύνοδο των χωρών του Νότου πριν την επόμενη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας η ανακοίνωση των νέων μέτρων στήριξης των νοικοκυριών, σημείωσε, ενώ παρατήρησε ότι Ελλάδα και Τουρκία πρέπει πάντα να συνομιλούν, αναφερόμενος στο ραντεβού με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Κυριακή.

Παράλληλα, υπεραμύνθηκε της απόφασης της Ελλάδας να στηρίξει την Ουκρανία όχι μόνο με ανθρωπιστική βοήθεια, αλλά και με την αποστολή στρατιωτικού υλικού, λέγοντας ότι αυτό έκαναν και οι υπόλοιπες χώρες της ΕΕ και θα ήταν λάθος της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, να μην πράξει εξίσου.

ΠΗΓΗ: PROTOTHEMA.GR

To Top