Μητσόπουλος: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα, να μπει ο Άρης με το μαχαίρι στα δόντια στο Χαριλάου»

O πρώην ποδοσφαιριστής του Άρη, Γιώργος Μητσόπουλος παρά το 2-0 της Αστάνα θεωρεί πως οι κίτρινοι σαφέστατα μπορούν να κάνουν την ανατροπή και να πάρουν την πρόκριση στον γ’ προκριματικό γύρο του Europa Conference League.

Aναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 101,7 FM: “Είναι το φυσιολογικό φαινόμενο που έχουν οι ομάδες της Θεσσαλονίκης, όταν έχουν μία κακή ήττα όλα μαυρίζουν, δεν υπάρχει αισιοδοξία πουθενά, είναι ο τρόπος που προσεγγίζει τα πράγματα ο κόσμος της Θεσσαλονίκης.

Είναι ποδόσφαιρο, θα έρθουν και οι ήττες και οι νίκες. Το θέμα είναι το πως ο κόσμος μπορεί να αφουγκράζεται την ήττα, αυτό είναι μέσα στην ζωή. Επειδή ο Άρης έχασε από την Αστάνα πρέπει να μείνουμε εκεί; Και μιλάμε και για μία ομάδα που έχει ποδοσφαιρικό ρυθμό γιατί έχει περισσότερα παιχνίδια από τον Άρη.

Πολύς κόσμος δεν ξέρει το πως είναι να έχεις ρυθμό. Είναι δύσκολο μετά την προετοιμασία να παίξεις κατευθείαν τα παιχνίδια για να περάσεις τον δεύτερο γύρο.

Το δεύτερο πλεονέκτημα είναι ότι έχει πλαστικό γήπεδο. Δεν το θέτω σαν δικαιολογία, αλλά είναι πραγματικότητα, δεν είναι εύκολο να το αντιμετωπίσεις. Αλλιώς είναι τα σκασίματα στην μπάλα στο πλαστικό, αλλιώς στο χόρτο.

Το παιχνίδι θα ήταν εντελώς διαφορετικό αν είχε βάλει το γκολ ο Μπερτόγλιο, μετά ο Άρης έφαγε ένα πολύ κρύο γκολ.

Πρέπει να επικρατήσει ψυχραιμία, δεν έχει τελειώσει τίποτα. Υπήρχαν παιχνίδια που γύρισαν σε ένα λεπτό, όταν έχεις ένα 90λεπτο δεν γίνεται να πεις ότι τα παρατάω. Όποιος το πει είναι λούζερ. Πρέπει την άλλη εβδομάδα να μπει ένας Άρης με το μαχαίρι στα δόντια, να τα δώσει όλα για να διεκδικήσει την πρόκριση”.

Για το πως επηρεάζει η κατάργηση του εκτός έδρας γκολ: “Ο Άρης έχασε με καθαρό σκορ. Τώρα ψάχνει δύο γκολ για να πάει το παιχνίδι στην παράταση. Αλλιώς εάν δεχόταν ένα γκολ θα έπρεπε να βάλει τέσσερα. Είναι εντελώς διαφορετική η ψυχολογία του παίκτη να βάλει 2 ή 3 γκολ και εντελώς διαφορετική αν έχει να βάλει 4 ή 5. Είναι πιο δίκαιο έτσι, μέχρι τώρα ευνοούνταν οι μικρές ομάδες.

Για το γήπεδο: “Φταίει σε πολλά το γήπεδο. Αν η πάσα του Μαντσίνι ήταν σε κανονικό χορτάρι θα «έσβηνε» και θα έφτανε στον Ματέο Γκαρσία για να γίνει το 1-1. Ο Μαντσίνι έβαλε την σωστή δύναμη αλλά η μπάλα πήρε περισσότερη ταχύτητα λόγω του γηπέδου”.

Για το επόμενο ματς: “Ο κόσμος πρέπει να βοηθήσει και αυτός τα παιδιά. Οι κινήσεις που έχει κάνει ο Άρης είναι πάρα πολύ καλές, απλά θα πρέπει να βοηθήσει ο κόσμος, να τους κάνει να περάσουν.

Τα παιδιά θα είναι καλύτερα στο επόμενο παιχνίδι, ο Άκης (Μάντζιος) επειδή ήταν πάντα ένα παιδί που έχει εγωισμό -με την καλή έννοια- αυτό που είπε είναι η αλήθεια”.

To Top