ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Μητσόπουλος: “Κίνητρο παραπάνω για νίκη με Ολυμπιακό, μας έλειψε ο Σάσα, κεφάλαιο ο Χαριστέας”

Ο πρώην αρχηγός του Άρη Μανώλης Μητσόπουλος σχολίασε την ψυχολογία των ντέρμπι, αναφέρθηκε στο θέμα του προπονητή και έδωσε το σύνθημα της νίκης για τους κιτρινόμαυρους κόντρα στον Ολυμπιακό.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με ειδικά στοιχήματα για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ σε κάθε αγώνα της Super League!

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92,8:

“Στα ντέρμπι οι παίκτες είναι συνειδητοποιημένοι. Λίγα πράγματα τους λες και πολλά κάνουν γιατί κατά κάποιον τρόπο το σώμα τρέχει μόνο του σε τέτοια ντέρμπι. Τα άλλα είναι τα επικίνδυνα σε αυτά που θεωρούμε εύκολα αυτά που λέγονται κι εκεί είναι που συνήθως γίνονται ζημιές. Αυτή τη στιγμή είναι ένα ντέρμπι το οποίο είμαστε σε μια άσχημη ψυχολογική κατάσταση από τον τρόπο που έχασε από την Λάρισα.

Είναι κάποια παιχνίδια που έλεγες «σήμερα δεν υπάρχει περίπτωση να χάσουμε» και παίζεις πιο απελευθερωμένα εν αντιθέσει με κάποια άλλα παιχνίδια που έχεις κακές παραδόσεις και η ψυχολογία είναι αντιστρόφως ανάλογη. Είναι και ψυχολογικά τα θέματα, είναι πολλά κι εκεί πάνω είναι οι συζητήσεις, οι οδηγίες του προπονητή.

Εγώ εξεπλάγην με την εμφάνιση του Άρη πριν δυο Κυριακές στο ματς με τον ΠΑΟΚ γιατί ήξερα και το πίστευα ότι οι παίκτες του Άρη θα έιναι προκατειλημμένοι κυρίως στο θέμα της διαιτησίας. Περίμενε κανείς ότι σε κάθε απόφαση θα αντιδρούσαν αλλά δεν το έκαναν.

Με διαφορετικό κίνητρο μπαίνεις σ’ ένα ντέρμπι. Σπάνια σε νοιάζει να παίξεις καλό ποδόσφαιρο. Αυτό που ξεχωρίζει είναι το πάθος και η θέληση και λιγότερο το καλό ποδόσφαιρο.

Αυτήν την στιγμή έχουμε μια πρόκληση μπροστά μας παίζουμε με μια ομάδα που παίζει αρκετά καλά.

Για το θέμα προπονητή

Ξεκινάμε την χρονιά με όνειρα και φιλοδοξίες, φεύγουν προπονητές δεν ξέρουμε αν θα κρατήσουμε τον Τερζή και πάλι ασχολούμαστε με πράγματα και χάνουμε χρόνο. Η ομάδα δεν μπορεί να ηρεμήσει έτσι, μιλάω καθαρά από το μέρος το παικτών. Δεν μπορείς να είσαι στα αποδυτήρια ήρεμος.

Και προπονητή να πάρεις το κάνεις γρήγορα, είναι σημαντικό για τους παίκτες και την ομάδα. Είναι επίσης, κρίμα και για τον ίδιο τον κ. Τερζή γιατί δεν ξέρει αν είναι πρώτος ή δεύτερος. Να δείξει η διοίκηση ότι τον στηρίζει σαν πρώτο όχι να τον έχει σαν βοηθητικό με την προοπτική ότι θα βρεθεί άλλος.

Για τον Χαριστέα

Με το όνομα του Άγγελου ανεβαίνει το πρεστίζ της ομάδας. Είναι μεγάλο κεφάλαιο. Θεωρώ είναι από τις καλύτερες κινήσεις που έχουν γίνει φέτος και χάρηκα πολύ γιατί το παιδί έχει τις γνώσεις και το μυαλό του είναι πλέον ανοιχτό. Έχει δει πράγματα και μέσα στην Ευρώπη που μπορούν μόνο καλό να προσφέρουν.

Για τον Κυριακάτικο αγώνα

Πιστεύω ότι όπως ξεκίνησε με Λάρισα έτσι πρέπει να μπει αλλά να το κρατήσει. Είμαστε σε μια δύσκολη καμπή, δεν μας παίρνει άλλο να χάνουμε βαθμούς γιατί μετά θα απομακρυνθούμε πάρα πολύ από τον στόχο μας. Αυτό το ματς είναι σημαντικό, είναι κομβικό παιχνίδι το οποίο ανεξάρτητα με ποιον παίζεις πρέπει να κερδηθεί. Δυο συνεχόμενες αποτυχίες είναι πρόβλημα, μένεις πολύ πίσω.

Για μεσοαμυντικά

Μας έλειψε προχθές ο Σάσα. Εγώ θα πω «δείξε μου το κέντρο σου να σου πω τι ομάδα έχει». Αν έχεις καλό κέντρο είναι ο συνδετικός κρίκος και της επίθεσης και της άμυνας. Είναι οι παίκτες που θα δώσουν τον ρυθμό, θα τρέξουν, θα κόψουν τις πρώτες αντεπιθέσεις Εγώ μιλάω σαν αμυντικός όταν είχαν μπροστά μου Λεκμπέλο ήμουν άνετος γιατί ήξερα ότι τρέχει, μαρκάρει, θα κοψει, θα κάνει παιχνίδι. Ο Ματίγια για παράδειγμα δεν μπορεί να τα κάνει όλα και να κόψει και να μαρκάρει. Ο Σάσα ακόμη δεν είναι Σιώπης όσον αφορά τα χιλιόμετρα. Περίμενα η ομάδα να είχε ακόμα ένα χαφ

Αυτό που είδαμε στο παιχνίδι με την ΑΕΛ δεν ήταν μόνο θέμα του κέντρου. Η ομάδα έπρεπε να μαρκάρει αλλά επαναπαύθηκε με το 2-0 θεώρησε ότι θα το κάνει 3.

Για τον αγώνα με Ολυμπιακό και την νίκη του Άρη μέσα στην Φιλαδέλφεια

Αυτό που κυριαρχεί είναι το νεύρο και πεισμώνεις. Αν σου πάει καλά και σου βγουν οι πάσες έχει καλώς, υπάρχει όμως και περίπτωση να σου φέρει και αντίθετα αποτελέσματα. Εκείνο που επικρατεί είναι το πάθος και βγαίνει αυτό το «γιατί», «γιατί να νομίζουν πως θα μπω στο γήπεδο και θα τα παρατήσω» και εκείνη την ώρα έχεις ένα κίνητρο παραπάνω.

Μιλάμε για μια διαφορετική εποχή, διαφορετικό ποδόσφαιρο όμως τα συναισθήματα και των παικτών και των φιλάθλων είναι ίδια. Ήταν μια μεγάλη νίκη, είναι μια από αυτές που «μεγάλωσε» το όνομα του συλλόγου.

Για τον κόσμο

Είμαι περήφανος. Βλέπω από τον κόσμο αυτό το πάθος που βγάζει, αυτήν την ενέργεια και γεμίζει το γήπεδο. Γι’ αυτό αισθάνομαι περήφανος πάνω απ’ όλα που είμαι μέλος αυτής της ομάδας. Νιώθω περήφανος που οι Αρειανοί χωρίς τίποτα, είμαστε αυτοί που είμαστε. Καμία άλλη ομάδα δεν νομίζω να μπορούσε να αντέξει.

To Top