ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Μητσόπουλος: “Στήριξη με διαρκείας και παρουσία! Η μοίρα του Άρη είναι για ψηλά”!

Για τον Άρη του σήμερα, του… αύριο, καθώς και για την διοίκηση και τον Διαμαντόπουλο μίλησε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Άρη, Μανώλης Μητσόπουλος.

Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με Live Streaming και Cash-out (ισχύουν όροι & προϋποθέσεις)!

Αναλυτικά όσα είπε στο «Yellow Radio 92.8»:

Για την φετινή χρονιά και τους στόχους του Άρη:

«Δεν πετυχαίνουν εύκολα ομάδες προερχόμενες από κατώτερες κατηγορίες. Αυτό δείχνει τη δύναμη της ομάδας και τη δυναμική και σαφέστατα είναι κάτι που όλοι περιμένουμε τώρα και για το μέλλον. Οι στόχοι μας να είναι μόνο για ψηλά. Όχι να αρκούμαστε σε 4η-5η θέση. Όλα αυτά τα χρόνια που ασχολούμαι με αυτήν την ομάδα, είτε σαν παίκτης, είτε σαν φίλαθλος, αυτό έχω στο μυαλό μου και στην καρδιά μου. Ο στόχος πρέπει να είναι πάντα η τριάδα. Ακούγομαι υπερβολικός αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα.

Όπως και στην φετινή χρονιά που αναφερθήκαμε ότι λάθη δεν πρέπει να επαναλαμβάνονται, τουλάχιστον πρέπει να μας παραδειγματίζουν για να τα αποφεύγουμε στο μέλλον. Δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε και να πανηγυρίζουμε για 4η και 5η θέση. Η πλειοψηφία του κόσμου του Άρη το έχει καταλάβει. Καλώς ή κακώς με αυτά που έχουμε περάσει, τον Ιανουάριο είχαμε θέματα. Τότε ο κόσμος λειτούργησε ευεργετικά. Σε αυτό το ραδιόφωνο θίχτηκαν θέματα και βγήκε η πραγματική εικόνα για το πώς φαντάζεται την ομάδα ο Αρειανός. Η μοίρα του συλλόγου είναι για ψηλά. Σε κάποιους μπορεί να μην αρέσει αλλά είναι η πραγματικότητα».

Για τον κόσμο και την «πρόκληση» με τα διαρκείας:

«Κόσμος, διοίκηση και παίκτες να είναι ενωμένοι. Αυτό το επιθυμούμε όλοι και φέρνει αποτελέσματα. Στην αρχή της φετινής χρονιάς τα διαρκείας ήταν 3.000. Ενώ στην 3η αγωνιστική «εκτοξεύτηκαν» στα 8.000-9.000. Τον κόσμο με αυτά που έχει «τραβήξει», είναι τον μόνο που δεν πρέπει να «ακουμπήσουμε». Δηλαδή ισχύει το «δείξε και ο κόσμος θα στηρίξει». Είναι ένας κόσμος χωρίς τίτλο 20 χρόνια και αυτό που κάνει είναι υπερβολικά μεγάλο. Αλλά το κάνει για το σήμα στο στήθος.

Το πρωτάθλημα μας, δεν είναι από τα πλέον αξιόπιστα. Δεν υπάρχει ισονομία. Πρέπει να είσαι «τυφλός» ή έστω «μονόφθαλμος» για να μη το βλέπεις. Ας μην αναφερθούμε για δανεικούς, για διαιτητές κ.λπ. Εμείς πρέπει να κοιτάξουμε τη δικιά μας ομάδα».

Για τον Καρυπίδη:

«Όλοι μας να «πέσουμε» πάνω σε αυτόν τον άνθρωπο που δείχνει ό,τι λέει και ότι δεν ήρθε να μας τάξει άλλα. Είναι συνεπής στα λόγια του. Πρέπει να τον στηρίξουμε όλοι μας: με διαρκείας και την παρουσία μας. Κι αυτός από την πλευρά του δεν σταματάει. Παίρνει παίκτες, κοιτάει να εξασφαλίσει τους δανεικούς παίκτες, βρίσκεται σε καλό δρόμο. Με τον Κοντομηνά δεν είχαμε οικονομικά θέματα, αλλά ήταν άσχετος με το ποδόσφαιρο και βλέπαμε παίκτες να έρχονται και να φεύγουν. «Παρέλαση» γινόταν. Πήραμε κανένα τρόπαιο; Οφείλουμε να στηρίξουμε αυτούς τους ανθρώπους που κάνουν αυτήν την προσπάθεια. Πρέπει μέσα από τις ακαδημίες να βγάλεις τα «σπλάχνα» της ομάδας και να τα βάλεις να παίξουν. Αλλιώς θα περιμένουμε Σαουδάραβες»… Ο κόσμος θα κάνει αυτό που πρέπει, δεν χρειάζεται παρότρυνση».

Τι περιμένει από τον Καρυπίδη:

«Περιμένω συνέχεια από αυτόν. Σε ένα 80-85% ο άνθρωπος «βαδίζει» σωστά. Βρίσκεται σε ένα σύλλογο με πολύ κόσμος και πολλές απαιτήσεις. Πρέπει να αφουγκραστεί τον κόσμο του Άρη, να βρει το «σφυγμό» του και τον «παλμό» του. Το σίγουρο είναι ότι θα έχει τη στήριξη του κόσμου. Πρέπει να τεθεί ο στόχος του τίτλου. Τα τελευταία 6-7 χρόνια ένας καλός Άρης θα μπορούσε να πάρει τίτλο με τέτοιους αντιπάλους. Ακόμα και φέτος στην πρώτη μας χρονιά μπορούσαμε να βγούμε και τρίτοι και πιο πάνω από δικά μας λάθη. Κάτι δοκάρια και πέναλτι».

Για τους Καρυπίδη – Διαμαντόπουλο:

«Εγώ μέσα στη χρονιά άσκησα κριτική στον Διαμαντόπουλο για κάποια πράγματα που μου φαινόντουσαν απίστευτα. Δηλαδή στην μετάβαση του ενός προπονητή στον άλλον, ο αποκλεισμός του κυπέλλου και με κάτι δικαιολογίες που δεν με κάλυπταν. Εγώ όμως είχα πει πως οι άνθρωποι κάνουν καλά τη δουλειά τους στο scouting, το ίδιο θα κάνουν και τον Δεκέμβριο. Και το κάνανε. Οι άνθρωποι είναι ικανότατοι. Τα λάθη κάνουν δυνατότερους Καρυπίδη και Διαμαντόπουλο. Με τις πράξεις τους, κέρδισαν τους πάντες. Πρέπει να φτιάξουν το γήπεδο, να αναβαθμίσουν τις ακαδημίες. Έχουν οράματα και βγαίνουν και τα λένε. Για αρχή ήταν πολύ καλή χρονιά, αλλά αδικήσαμε τους εαυτούς μας».

Για τον κορμό της ομάδας:

«Στην αρχή του πρωταθλήματος είχαμε μία αβεβαιότητα. Κοιτούσαν οι δύο προπονητές τον πάγκο και οι επιλογές ήταν μετρημένες, χωρίς να θέλω να αδικήσω τα παιδιά. Πρώτα κοιτάς τη βάση, χωρίς πειράματα και μετά «μπολιάζεις» τις ανάγκες. Νομίζω αυτό θα κάνουν φέτος».

To Top