ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μια απίστευτη ιστορία: Η πρόκριση του Άρη στην Μπενφίκα και οι αγορασμένες φανέλες από την Λισαβόνα! (video)

Μια απίστευτη ιστορία, που δεν είχε δει μέχρι τώρα το φως της δημοσιότητας, αναφέρθηκε στα ερτζιανά της Θεσσαλονίκης.

Οι παίκτες του Άρη πήραν την πρόκριση μέσα στο Ντα Λουζ επί της Μπενφίκα το 1979 με φανέλες που είχαν αγοραστεί λίγες ώρες πριν την σέντρα από την Λισαβόνα!

Ο Γιάννης Μιχαλήτσος μιλώντας στην εκπομπή “Αντίζηλοι” με τον Γιώργο Τότσικα και τον Κώστα Οικονομίδη στο Yellow Radio 92,8 έφερε στο φως ένα απίστευτο γεγονός: “Πήγαμε για την ρεβάνς του 3-1 μέσα στην Λισαβόνα, επί της Μπενφίκα των δέκα διεθνών. Στην Λισαβόνα διαπιστώθηκε ότι η ομάδα δεν είχε τις κλασικές κιτρινόματες φανέλες, με την ρίγα. Είτε γιατί ξεχάστηκαν, είτε επειδή ήταν… μάλλινες, δεν υπήρχαν στις αποσκευές” είπε για να συμπληρώσει:

“Τότε λοιπόν, οι άνθρωποι της ομάδας αγόρασαν φανέλες adidas ολοκίτρινες, με τις χαρακτηριστικές τρεις ρίγες στα μανίκια, χωρίς φυσικά το σήμα του Άρη και παίξαμε στο Ντα Λουζ με 90.000 κόσμο! Μπορεί να αποδείχθηκαν και γούρικες, αλλά σίγουρα παίζαμε πιο… άνετα, μια και οι άλλες φανέλες ήταν μάλλινες και μετά από λίγα λεπτά αγώνα ανάβαμε”!

Ας θυμηθούμε το βίντεο από εκείνο το ιστορικό παιχνίδι, όπου ο Άρης έχασε με 2-1, αλλά προκρίθηκε με το χρυσό γκολ του Σεμερτζίδη:

To Top