Μια βόλτα στο Γκρόνιγκεν… (photostory)

Εμείς το λέμε Γκρόνιγκεν. Οι Ολλανδοί το λένε Χρόνινγκεν. Διαλέγετε και παίρνετε. Όπως και να’ χει η ολλανδική πόλη που σήμερα θα φιλοξενήσει τον Άρη στο δεύτερο ευρωπαϊκό του ταξίδι, είναι από τις ομορφότερες της χώρας. Διαβάστε αναλυτικά σε ποια πόλη θα προσπαθήσει ο Άρης να πάρει σήμερα (20.30) το δεύτερο “διπλό” στο Γιούροκαπ.

Το Γκρόνιγκεν είναι η πρωτεύουσα της ολλανδικής επαρχίας με το ίδιο όνομα, στο βόρειο τμήμα της χώρας. Έχει πληθυσμό 190.000 κατοίκους, εκ των οποίων οι 50.000 είναι φοιτητές. Είναι από τις πιο παραδοσιακές πανεπιστημιουπόλεις της Ολλανδίας. Η βιομηχανία της έχει να κάνει με τη… ζάχαρη, καθώς εκεί παράγονται ετησίως 250.000 τόνοι ζάχαρης.

Αυτό που την έχει κάνει ξεχωριστή πόλη, όχι μόνο στην Ολλανδία, αλλά σε όλη την Ευρώπη είναι το γεγονός ότι το 57% των εσωτερικών μετακινήσεων γίνεται με ποδήλατο. Η πόλη είναι απολύτως προσαρμοσμένη σε όλους όσοι επιθυμούν να μετακινούνται με οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτοκίνητο και υπάρχουν παντού ποδήλατα. Μάλιστα στην ιταλική τηλεόραση, η Γκρόνιγκεν είχε χαρακτηριστεί το “παράδειγμα προς μίμηση” για να ακολουθηθεί η ίδια πολιτική στις μετακινήσεις σε όλη την Ιταλία.

Δείτε φωτογραφίες από την πόλη της Γκρόνιγκεν, όπου ο Άρης σήμερα θα προσπαθήσει να πάρει το δεύτερο “διπλό” στο Γιούροκαπ:

{gallery}siridis/groningen_aris{/gallery}

To Top