Μια γροθιά παίκτες και Κάμπος!

Όταν ο Πάουλο Κάμπος ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Άρη, το άσχημο αποτέλεσμα με την Δόξα Δράμας στο “Κλ. Βικελίδης” είχε ως αποτέλεσμα η ψυχολογία των παικτών να πέσει στο ναδίρ…

Την επομένη του παιχνιδιού οι παίκτες του Άρη γνώρισαν για πρώτη φορά τον βραζιλιάνο τεχνικό, ο οποίος δεν άργησε να εντοπίσει από την αρχή και μάλιστα να το επισημάνει αρκετές φορές τις πρώτες μέρες ότι η ομάδα χρειάζεται αρχικά αναπτέρωση ηθικού και μετέπειτα αλλαγή αγωνιστικής νοοτροπίας.

Και στους δύο τομείς ο 57χρονος τεχνικός δούλεψε πολύ και σκληρά και τα έχει καταφέρει περίφημα μέχρι και σήμερα, με τους παίκτες του και τα αποτελέσματα να τον δικαιώνουν πλήρως.

Στο θέμα ψυχολογίας παίρνει άριστα γιατί είναι πλέον κοινώς αποδεκτό από όλους τους ποδοσφαιριστές της ομάδας, ότι αυτός είναι η κύρια αιτία που υπήρξε από νωρίς η διαφοροποίηση αυτή. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως σε κάθε τους δήλωση για τον τομέα της ψυχολογίας αναφέρουν τον βραζιλιάνο τεχνικό ως τον κύριο υπεύθυνο για την μεταμόρφωση τους ως προς το καλύτερο.

Όσο για το δεύτερο σκέλος τα αποτελέσματα είναι η καλύτερη απόδειξη. Σε 8 επίσημα παιχνίδια στον πάγκο της ομάδας μετρά αισίως 7 νίκες και μία ισοπαλία. Διατηρεί με σχετική άνεση το αήττητο της ομάδας με αυτόν στον πάγκο, ενώ έχει “θωρακίσει” την άμυνα του καθώς πλέον δέχεται πολύ δύσκολα γκολ.Ακόμα πιο σημαντικό; Το 2015 θα βρει τον Άρη στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και απόλυτο πλέον ρυθμιστή της υπόθεσης ανόδου

Η χημεία που έχει αποκτήσει ο Πάουλο Κάμπος με τους ποδοσφαιριστές του είναι άκρως ουσιαστική και αποτελεσματική, παρότι επιτεύχθηκε σε μικρό χρονικό διάστημα. Ακόμα και οι προπονήσεις της ομάδας διεξάγονται με έναν… αέρα διαφορετικό, πιο οικογενειακό. Παίκτες και προπονητής λειτουργούν σαν μία γροθιά, για τον έναν και μοναδικό στόχο, της ανόδου!

To Top