Μια γυναίκα, η Άλισον Μπρίτεν, πρόεδρος της Premier League από το 2023

Μία γυναίκα θα είναι πρόεδρος της Premier League από το 2023. Ο λόγος για την Άλισον Μπρίτεν, η οποία ψηφίστηκε ομόφωνα για τη θέση από τους συλλόγους.

Έτσι η 57χρονη θα διαδεχτεί τον προσωρινό πρόεδρο Πίτερ ΜακΚόρμικ, ο οποίος ανέλαβε τη θέση μετά την παραίτηση του Γκάρι Χόφμαν τον Νοέμβριο, στον απόηχο της εξαγοράς της Νιούκαστλ από κοινοπραξία που υποστηρίζεται από τη Σαουδική Αραβία.

Η νέα πρόεδρος της λίγκας δεν είναι κάποια… τυχαία. Έχει διακριθεί επί σειρά ετών στον επιχειρηματικό κόσμο και από το 2015 είναι CEO ομίλου που κυριαρχεί στο χώρο της φιλοξενίας (Whitbread PLC), θέση από την οποία θα παραιτηθεί όταν αναλάβει τα νέα της καθήκοντα.

Επίσης έχει εμπλακεί σε μεγάλα deal, όπως της πώλησης του Costa Coffee στην Coca-Cola, ενώ έχει συνεργαστεί με τραπεζικούς/επενδυτικούς κολοσσούς, όπως Barclays PLC, Santander και Lloyds Banking Group PLC.

Παράλληλα, ήταν μέλος στις τρεις τελευταίες επιτροπές συμβούλων του πρωθυπουργού της Αγγλίας.

«Είμαι φίλη του ποδοσφαίρου από παιδί και χαίρομαι πολύ που αναλαμβάνω τη συγκεκριμένη θέση. Θα είναι προνόμιο να μπορώ να βοηθήσω στα πλάνα ανάπτυξης της Premier League για το μέλλον. Το παιχνίδι αυτό έχει τεράστια σημασία για τη χώρα μας και λατρεύεται σε όλο τον κόσμο, με τη δυνατότητα να επηρεάζει θετικά την κοινωνία», τόνισε η ίδια.

To Top