Μια εικόνα… χίλιες λέξεις! Όταν ομάδα και κόσμος είναι ένα, όλα είναι εφικτά!

Ο Άρης θα πρέπει να «χτίσει» πάνω στο χθεσινό «διπλό» επί της Καβάλας. Η εμφάνιση της ομάδας σε μεγάλο διάστημα του παιχνιδιού και κυρίως ο χαρακτήρας που έδειξε στην τελευταία περίοδο,  παίζοντας μάλιστα με δυο σημαντικές απουσίες (σ.σ. Καραποστόλου και Λευτέρης Μποχωρίδης) και με τον Πελεκάνο να αισθάνεται ενοχλήσεις στα πλευρά,  είναι δυο σημεία πολύ σημαντικά, ικανά να ανεβάσουν την αυτοπεποίθηση και την ψυχολογία των παικτών.

Είναι αλήθεια πως ο τρόπος που χάθηκε ο αγώνας με τον ΚΑΟΔ, με την αλλοίωση αποτελέσματος από την απόφαση του Σπύρου Γκόντα «πόνεσε» την ομάδα αλλά η διακοπή του πρωταθλήματος για τις γιορτές και η άνετη επικράτηση επί του Περιστερίου, στην πρώτη υποχρέωση για το 2013 λειτούργησαν καταπραϋντικά.

Η νίκη αυτή δίνει ώθηση στην ομάδα ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος, το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμη και αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν όλοι. Υπάρχει ο χρόνος να διορθωθούν κάποια «λάθη» που έγιναν, να καλυφθεί το χαμένο έδαφος και να κοιτάξει η ομάδα πιο ψηλά. Γιατί ο Άρης λόγω φανέλας, ιστορίας και ειδικού βάρους είναι υποχρεωμένος να θέτει όσο το δυνατόν πιο ψηλούς στόχους έστω κι αν προτεραιότητα και πρωταρχικό στόχο αποτελεί η οικονομική εξυγίανση της ΚΑΕ.

Αν ρίξει κάποιος μια ματιά στο πρόγραμμα των κίτρινων τις επόμενες αγωνιστικές θα διαπιστώσει πως είναι εφικτός ο στόχος των πέντε νικών σε ;εξι παιχνίδια. Αν η ομάδα παρουσιαστεί όπως πρέπει και δεν έχει αγωνιστικά προβλήματα μπορεί να βρεθεί στο πρώτο μισό του δευτέρου γύρου σε απόσταση βολής από την πρώτη τετράδα. Όπως λένε παίκτες και προπονητής όμως βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά».

* Η τελευταία εικόνα από την αναμέτρηση της Καλαμίτσας πάντως ήταν όλα τα λεφτά. Παίκτες, διοίκηση και κόσμος έγιναν… ένα πανηγυρίζοντας τη νίκη. Αυτό είναι το μήνυμα που θα πρέπει να πάρουν όλοι. Η ομάδα χρειάζεται τη στήριξη του κόσμου και όπως τόνισαν και οι πρωταγωνιστές μετά το τέλος του παιχνιδιού περιμένουν στη συνέχεια ακόμη περισσότερο κόσμο στο Αλεξάνδρειο για να αποδείξουν πως ο Άρης βρίσκεται σε ανοδική πορεία.

* Ο Βαγγέλης Αγγέλου έκανε για ένα ακόμη παιχνίδι σωστή διαχείριση του ρόστερ παρότι έλειπαν δυο παίκτες στο rotation. Η προσπάθεια του έχει ως στόχο να αισθάνεται κάθε παίκτης χρήσιμος, έχοντας ρόλο στην ομάδα. Ερχόμενος στους κίτρινους ανέλαβε μια δύσκολη αποστολή αλλά τα αποτελέσματα της σκληρής και μεθοδικής δουλειάς αρχίζουν να φαίνονται. Ίσως το πιο δύσκολο κομμάτι είναι να διαχειριστεί την μεγάλη πίεση που υπάρχει στον Άρη, την οποία έχει επικαλεστεί και ο ίδιος αρκετές φορές αλλά οι νίκες ειδικά αν είναι συνεχόμενες μπορούν να  «λύσουν» κι άλλο τα πόδια και τα χέρια των παικτών.

 

To Top