Μια «Θεσσαλονίκη Για Όλους» είναι αυτό που χρειάζεται η πόλη

Πριν από λίγες ημέρες, σε μια άκρως εποικοδομητική συζήτηση που είχα με συμπολίτες μας στο πλαίσιο των εξορμήσεων μας στην πόλη με την ομάδα της κίνησης «Θεσσαλονίκη Για Όλους», κάποιος με ρώτησε με πραγματικό ενδιαφέρον γιατί να ψηφίσει Σπύρο Πέγκα για δήμαρχο και Κωνσταντίνο Αναγνωστάρα για δημοτικό σύμβουλο στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.

* Του Κωνσταντίνου Αναγνωστάρα

Η απάντηση μου ήταν απλή και ήταν αυτή που με έκανε και εμένα τον ίδιο να πω το «ναι» σ΄αυτή τη μάχη πλάι στον Σπύρο Πέγκα. Η «Θεσσαλονίκη Για Όλους» είναι η αλλαγή και η προοπτική που έχει ανάγκη η πόλη!

Και εξηγούμαι. Η κίνηση μας αποτελείται από ενεργούς πολίτες, που αγαπούν τη Θεσσαλονίκη, αφήνοντας πίσω τις κομματικές μας ταυτότητες. Ο Σπύρος Πέγκας, είναι ένας άνθρωπος με όραμα, σχέδιο και προοπτική, απέναντι σε μεγάλες υποσχέσεις και παλαιοκομματικές τακτικές.

Η «Θεσσαλονίκη Για Όλους» είναι μια κίνηση που περιλαμβάνει ανθρώπους όλων των ηλικιών και των επαγγελμάτων, συγκροτώντας μια ομάδα με όρεξη και μεράκι. Μια ομάδα που θα κάνει την πόλη πιο βιώσιμη, πιο φιλική σε κατοίκους και επισκέπτες, πιο προσβάσιμη, πιο καθαρή, πιο ασφαλή, πιο πολυπολιτισμική, πιο δραστήρια και όπως άλλωστε λέει και το σύνθημά μας, μια «Θεσσαλονίκη για Όλους».

Δεν είμαστε αυτοί που θα υποσχεθούμε θαύματα κι αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό του Σπύρου Πέγκα, που εκτιμώ και με κάνει να θέλω να παλέψω καθημερινά στο πλευρό του για το καλό της πόλης μας. Η Θεσσαλονίκη δε μπορεί να αλλάξει από τη μια μέρα στην άλλη! Θέλει δουλειά και στόχους. Στόχους ρεαλιστικούς, που πάνω απ΄όλα επενδύουν στη σχέση πολίτη και δήμου.

Η πόλη μας χρειάζεται ένα νέο όραμα, μια νέα προοπτική που θα μας οδηγήσει στο μέλλον. Ένα μέλλον που θα έχει τη Θεσσαλονίκη πρωταγωνίστρια με ευκαιρίες για όλους τους πολίτες, και κυρίως τους νέους δίνοντας τους τη δυνατότητα να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης δε χρειάζεται ανθρώπους πίσω από γραφεία, αποξενωμένους και μακριά από τον πολίτη! Ο δήμος χρειάζεται ανθρώπους σε κάθε κοινότητα, σε κάθε γειτονιά. Ο σχεδιασμός της κίνησης «Θεσσαλονίκη Για Όλους», περιλαμβάνει την άμεση και καθημερινή επαφή με τους πολίτες απ΄άκρη, σ’ άκρη.

Η Θεσσαλονίκη, χρειάζεται να επενδύσει στους ανθρώπους της, αλλά και στην εξωστρέφεια της. Ο πολιτισμός, ο αθλητισμός και ο τουρισμός, είναι τρεις τομείς που χρειάζονται άμεση ενίσχυση και αυτός είναι ένας ακόμη στόχος.

Με όραμα και ρεαλιστικούς στόχους, υπό την καθοδήγηση του Σπύρου Πέγκα λοιπόν, θα βρεθούμε δίπλα σε κάθε πολίτη. Για αυτό και στις 8 και στις 15 Οκτωβρίου θα δωσουμε τη μαχη ώστε η «Θεσσαλονίκη Για Όλους» να γίνει πράξη.

* Ο Κωνσταντίνος Αναγνωστάρας είναι Κ.Φ.Α., MSc, Υπ. Διδάκτωρ ΤΕΦΑΑ ΑΠΘ και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Δήμου Θεσσαλονίκης με την κίνηση «Θεσσαλονίκη Για όλους», με υποψήφιο δήμαρχο τον Σπύρο Πέγκα

 

 

To Top