Μια νέα, σημαντική προσπάθεια στις ακαδημίες της ποδηλασίας

Ο Άρης έχει «αγκαλιάσει» εδώ και λίγο καιρό και την ποδηλασία, έχοντας δημιουργήσει το σχετικό τμήμα, στο οποίο παιδιά ηλικίας 7 έως 12 ετών μπορούν να μυηθούν στο άθλημα μέσα από το εξειδικευμένο προπονητικό πρόγραμμα που εφαρμόζεται. Ο προπονητής και υπεύθυνος των ακαδημιών ποδηλασίας, Θωμάς Μήττας, μίλησε στο PRESSARIS για την συλλογική προσπάθεια που έχει ξεκινήσει…

«Βρεθήκαμε από σύμπτωση τρεις άνθρωποι, που ανήκαμε στο χώρο της ποδηλασίας, αγαπούσαμε πολύ το ποδήλατο αλλά και τον Άρη. Έτσι, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε το συγκεκριμένο τμήμα», ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε: «Βρισκόμαστε μόλις στην τέταρτη εβδομάδα προπονήσεων και ήδη υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και διάθεση από πλευράς των παιδιών».

Αναφερόμενος στις προπονήσεις των μικρών αθλητών, ο κ.Μήττας είπε τα εξής: «Γυμναζόμαστε στο πάρκο που βρίσκεται πίσω από το ‘Κλεάνθης Βικελίδης’. Ευελπιστούμε ότι αυτό θα αλλάξει σύντομα, καθώς ο χώρος είναι μικρός και δεν εξυπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο τις προσδοκίες μας. Παρόλα αυτά, το σημαντικό είναι ότι η έκταση αυτή είναι περιορισμένη, καθώς πρώτο μέλημά μας είναι η ασφάλεια των παιδιών. Παράλληλα, είμαστε σε αναζήτηση κλειστού χώρου γιατί το χειμώνα δε θέλουμε να χάνονται οι προπονήσεις εξαιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών».

Σε ερώτηση για το τι είναι αυτό που κάνει το άθλημα της ποδηλασίας να ξεχωρίζει, σχολίασε: «Η ποδηλασία έχει το πλεονέκτημα να προσφέρει στα παιδιά τη δυνατότητα να ωριμάζουν γρηγορότερα. Σε άλλα αθλήματα όπως ποδόσφαιρο, μπάσκετ κτλ, το να χαθεί η μπάλα σε μία φάση του παιχνιδιού, δεν έχει και τρομερές συνέπειες. Στην ποδηλασία, όμως, οποιοδήποτε λάθος κοστίζει. Μία λάθος εκτίμηση, συνήθως, οδηγεί στην πτώση. Επομένως, εκ των πραγμάτων το άθλημα αυτό βοηθά τα παιδιά να συγκεντρώνονται περισσότερο».

Ο κ. Μήττας συνέχισε λέγοντας: «Είναι γνωστή η σε όλους μας η έκφραση ‘επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς’. Εμείς το ζούμε κυριολεκτικά αυτό. Μετά από κάποια πτώση τα παιδιά διδάσκονται να μην εγκαταλείπουν, αλλά να συνεχίζουν την προσπάθεια. Αυτό από μόνο του αποτελεί ένα μεγάλο σχολείο για την μετέπειτα πορεία τους τόσο στο άθλημα όσο και στη ζωή».

Οι προπονήσεις των μικρών αθλητών πραγματοποιούνται στο πάρκο πίσω από το γήπεδο του Άρη τρεις φορές την εβδομάδα (Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή στις 17:00). Οι εγγραφές συνεχίζονται και οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να απευθύνονται στον κ. Μήττα, στο τηλέφωνο 6941 446610.

To Top