Πυρά Παναγόπουλου για την αδράνεια ΕΠΟ και ΠΣΑΠ

Πυρά κατά πάντων από τον Γιώργο Παναγόπουλο, νομικό εκπρόσωπο τόσο του Σανκαρέ όσο και του Ντολεζάι, ο οποίος μίλησε για την πορεία της προσφυγής που κατέθεσαν οι ποδοσφαιριστές, σχολίασε την αναβολή εκδίκασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου και μίλησε για το… κολοβό πρωτάθλημα.
“Ο Άρης και ο κάθε σύλλογος δε μπορεί να παίζει σε ένα κολοβό πρωτάθλημα. Εδώ πάμε από το κακό στο χειρότερο…” ήταν το αρχικό σχόλιο του γνωστού νομικού για να συμπληρώσει: “Υπήρχαν ουσιαστικοί λόγοι. Για την προκείμενη διαφορά έχει καταστεί άνευ αντικειμένου. Αυτή τη στιγμή θα έπρεπε να έχουν αντικατασταθεί. Το κενό θα καλυφθεί. Πιστεύω τη Δευτέρα μετά την εκδίκαση θα έρθει η ΕΠΟ και θα πει ότι οι ποδοσφαιριστές θα έχουν τη δυνατότητα να μεταγραφούν. Υπήρχαν βέβαια και παλιότερα υποθέσεις. Η περίπτωση του Περόνε έκανε 3 μήνες για να εκδικαστεί. Δεν έχει κάνει και τίποτα ο ΠΣΑΠ” είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο επίσημο ραδιόφωνο του Άρη.

Σχολιάζοντας την περίπτωση του Σανκαρέ είπε: “Χθες επικαλέστηκαν ότι κακώς ζητάμε στην επιτροπή επίλυση οικονομικών διαφορών γιατί δεν είναι ΠΑΕ αλλά ερασιτεχνική ομάδα. Ο ποδοσφαιριστής είναι για να παίζει, εμείς δε φταίμε μου είπαν, πως δεν φταίτε; Εσείς δεν έχετε εμπλακεί στα στημένα; Αυτοδικαίως είχε πει η ΕΠΟ πως θα είναι ελεύθεροι. Προσφεύγουμε για σπουδαίο λόγο για να μείνουν ελεύθεροι. Ο παίκτης δε θα μένει έρμαιο μιας ομάδας που δε θα μπορεί να τον πληρώνει κιόλας”.

Για τις περιπτώσεις παικτών που λόγω των εξελίξεων, είναι κοντά στο να χάσουν τα λεφτά τους είπε: “Δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από την ΕΠΟ, ούτε κάνουν τίποτα για τους ποδοσφαιριστές. Ο Γιάκομπ, Παπαστεριανός Παπαζαχαρίας και Σολτάνι βρίσκονται στην ίδια μοίρα με  αυτούς του Ολυμπιακού Βόλου. Ο Ηρακλής δεν κατέθεσε φάκελο, δεν έχει υποστήριξη από διοικητικό παράγοντα. Τα περιουσιακά στοιχεία του Ηρακλή είναι μικρά και οι ποδοσφαιριστές αντιμετωπίζουν το φάσμα του να χάσουν τα δεδουλευμένα τους” ανέφερε ενώ επικέντρωσε στους “κυανόλευκους”: “Κινηθήκαμε γρήγορα, η ΕΠΟ κινήθηκε ταχύτατα για να τον εξοντώσει. Ο Άρης και ο ΠΑΟΚ λόγω μεγαλύτερης δυναμικής είχαν καλύτερη μεταχείριση από τον Ηρακλή. Στην περίπτωση αυτή ο Ηρακλής δεν έκανε τίποτα για να αποφύγει το μοιραίο. Όλες οι διοικήσεις εγκλιμάτισαν και για ευτελείς λόγους έπεσαν τόσες κατηγορίες”.

Για το τι μπορούν να κάνουν οι ποδοσφαιριστές: “Ο σώζων εαυτό σωθείτο. Ο δρόμος είναι με τις προσφυγές να απευθυνθούν στους δικηγόρους. Με τη δική της δέσμευση η ΕΠΟ δεν πρέπει να να τους αφήσει έτσι. Το έχουν πει πολλές φορές ότι θα το φροντίσουν και δεν το έχουν κάνει. Περιμένουν αν ο Βόλος έχει κάποια νομικά περιθώρια; Δε μπορούν να μείνουν άνεργοι οι ποδοσφαιριστές. Οι ποδοσφαιριστές στείλανε επιστολή στον ΠΣΑΠ και δεν έκανε τίποτα”.

Για τα επιχειρήματα που χρησιμοποίησε στην εκδίκαση της υπόθεση Σανκαρέ είπε: “Νομικά ευσταθεί ο σπουδαίος λόγος, η βασικότερη ποινή είναι η διεθνής ποινή είναι σπουδαίος λόγος και δε χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω. Γύρω στις 10-15 μέρες πιστεύω θα έχουμε απόφαση.
Έχω δεχτεί κάποιες κρούσεις από παίκτες να κινήσω ανάλογες διαδικασίες, ενδεχωμένως και κάποιους από αυτούς να ενδιαφέρουν τον Άρη. Δεν μπορεί να καταστρέφονται οι παίκτες. Δε θα περιμένουν εσαεί…”

To Top