Δεύτερο «έγκλημα» ΕΠΟ και Πιλάβιου κατά του Άρη

Η ΕΠΟ του Σοφοκλή Πιλάβιου, των διαπλεκόμενων, η Ομοσπονδία στην οποία ο πρόεδρός της… κοσμεί με το όνομά του πολλές από τις δικογραφίες στην υπόθεση των “στημένων αγώνων”, αυτήν που συντάραξε το ελληνικό ποδόσφαιρο τους τελευταίους μήνες, συνεχίζει με την αδράνεια και την κωλυσιεργία της να… “εγκληματεί” σε βάρος του Άρη, αρκετών ομάδων, αλλά και δεκάδων ποδοσφαιριστών.

Το πρώτο “έγκλημα” της ΕΠΟ ήρθε τον περασμένο Μάιο, όταν μπροστά στον χείμαρρο των αποκαλύψεων με τις κασέτες, τις συνομιλίες για τα «στημένα» παιχνίδια και ενώ η προφυλάκιση του Αχιλλέα Μπέου ήταν γεγονός, η Ομοσπονδία όλων (;) των… Ελλήνων, κώφευσε αφήνοντας το… καμάρι του Βόλου να μας εκπροσωπήσει στην Ευρώπη. Το απόλυτο κοντράστ, η απόλυτη αναλγησία: από τη μια η εικόνα του «ισχυρού άνδρα» του Βόλου με τις χειροπέδες στη φυλακή και από την άλλη η εγκληματική αδράνεια της ΕΠΟ, που ευλόγησε τη συμμετοχή της θεσσαλικής ομάδας στην Ευρώπη.

Το αποτέλεσμα γνωστό: διεθνής διασυρμός, αποκλεισμός της ομάδας, απώλεια βαθμών για το ελληνικό ποδόσφαιρο και φυσικά… τιμωρία του Άρη, ο οποίος είχε κάθε νόμιμο και ουσιαστικό δικαίωμα να παίζει αυτός στο Γιουρόπα λιγκ. Επέλεξε να είναι εκτός του σκανδάλου και τιμωρήθηκε!

Τιμωρία που συνδυάστηκε με την απώλεια εσόδων, συμβάλλοντας ακόμη περισσότερο σε αυτό που βιώνουμε τους τελευταίους μήνες, δηλαδή τον αθέμιτο συναγωνισμό. Σιγά, να μην ίδρωνε το αυτί του Πιλάβιου και των συνεργατών του… Εδώ δεν ίδρωσε με τα όσα ακούγονταν στο περιβόητο σκάνδαλο του ελληνικού ποδοσφαίρου σε… dolby stereo.

Το δεύτερο «έγκλημα» συντελείται αυτές τις μέρες. Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα είναι και επίσημα εκτός επαγγελματικών κατηγοριών, υπάρχουν αρκετοί ποδοσφαιριστές που βρίσκονται υπό ψυχολογική… κατάρρευση, αγωνιώντας για το μέλλον τους, ομάδες που επενδύουν ακόμη και από τη…χασούρα τους, κάνοντας οικονομική υπέρβαση, αλλά και εδώ η ΕΠΟ κωφεύει και καθυστερεί προκλητικά και εκνευριστικά.

Παρά την υπόσχεση του Σοφοκλή Πιλάβιου, ότι το θέμα θα τελειώσει μέχρι την Τρίτη, ούτε φωνή, ούτε ακρόαση. Σανκαρέ, Ακόστα, Ούμπιντες και Γιακούποβιτς έχουν συμφωνήσει με τον Άρη, όπως και πολλοί άλλοι ποδοσφαιριστές έχουν συμφωνήσει με άλλες ομάδες, μετρώντας τις μέρες να περνούν βασανιστικά. Και όμως καμία ευαισθησία από την ΕΠΟ, η οποία λειτουργεί ως συνένοχος στο «τέλειο έγκλημα».

Η εξομολόγηση του Μάρτιν, ενός από τους πολλούς ποδοσφαιριστές που βιώνουν την… τιμωρία είναι χαρακτηριστική: «Εκείνοι που πλήττονται άμεσα είμαστε εμείς, οι παίκτες. Δεν ξέρουμε τι ακριβώς συμβαίνει. Χάνουμε χρόνο, χρήματα και δεν παίζουμε. Επίσης, μειώνεται η αξία μας. Κάποιος πρέπει να μας πει τι ακριβώς γίνεται. Μακάρι να τελειώσει το θέμα και να μείνουμε στον Ολυμπιακό Βόλου. Είμαστε επαγγελματίες και πρέπει να μάθουμε τι συμβαίνει».

To Top