Μιγκέλ Κορέια στο PRESSARIS: «Κορυφαίος προπονητής ο Μασάδο!»

Ο Μανουέλ Μασάδο θα γίνει, κατά τα φαινόμενα, ο δεύτερος Πορτογάλος προπονητής στην ιστορία του Άρη, μετά τον θρυλικό Σεβεριάνο Κορέια (1967-69), ο γιος του οποίου είναι ο πιο… Έλληνας και Αρειανός δημοσιογράφος της Πορτογαλίας! Ο Μιγκέλ Κορέια σκιαγράφησε στο PRESSARIS τον Μασάδο, τον οποίο χαρακτήρισε ως μία εξαιρετική λύση για την ομάδα που αγαπά…

Ο Μιγκέλ Κορέια, που είχε ζήσει στη Θεσσαλονίκη πλάι στον πατέρα του και σήμερα εργάζεται στην εφημερίδα «A Bola», μας μίλησε -στα ελληνικά, φυσικά!- για τον 56χρονο τεχνικό.

«Ο Μασάδο είναι ένας πολύ καλός προπονητής, από τους κορυφαίους της Πορτογαλίας. Είχε καλά αποτελέσματα σε όλες τις ομάδες από τις οποίες έχει περάσει. Αν τον πάρει ο Άρης, θα πρόκειται για μια σπουδαία κίνηση. Μπορεί να μην δούλεψε ποτέ μέχρι σήμερα σε μια από τις μεγάλες ομάδες, αλλά όλοι θεωρούν ότι του έλειψε η τύχη για να φτάσει πιο ψηλά. Ακόμα και οι συνάδελφοί του, αναγνωρίζουν την αξία του», είπε χαρακτηριστικά ο καταξιωμένος Πορτογάλος δημοσιογράφος.

Σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό προφίλ των ομάδων του Μανουέλ Μασάδο, υπογράμμισε τα εξής: «Του αρέσει να φτιάχνει την ομάδα του ξεκινώντας από την άμυνα. Πρώτα βρίσκει το σωστό σχήμα για την άμυνα και μετά φροντίζει τα υπόλοιπα. Επίσης, θέλει η ομάδα του να παίζει όμορφο, στρωτό ποδόσφαιρο».

Αγαπημένο σύστημα του υποψήφιου προπονητή του Άρη είναι το 4-3-3, αλλά χωρίς εμμονές: «Συνηθίζει να αλλάζει σχήματα και συστήματα, ανάλογα με τους παίκτες που έχει στη διάθεσή του. Εκείνο που προτιμά, όμως, είναι το 4-3-3. Αν ο Άρης έχει ποδοσφαιριστές κατάλληλους για να το υποστηρίξουν, πιστεύω ότι θα θελήσει να παίξει 4-3-3, με έναν αμυντικό χαφ».

Τέλος, ο Μασάδο δεν έχει… καμία σχέση με τον Μίχαλ Πρόμπιερζ στο θέμα της προσέγγισης των παικτών του, αν κρίνουμε από τα λόγια του Μιγκέλ Κορέια: «Είναι έμπειρος και χαίρει σεβασμού. Παντού ήταν αποδεκτός από τους παίκτες του, με τους οποίους θέλει να είναι φίλος, χωρίς να κρατά αποστάσεις».

To Top