«Ο Μανουέλ Μασάδο, ο εκλεκτός του Άρη»! Το επιβεβαιώνει η ΠΑΕ – Στην Αθήνα ο Πορτογάλος!

«Ο Μανουέλ Μασάδο είναι ο εκλεκτός του Άρη για τον πάγκο της ομάδας»… Πρόκειται για τον πρώην προπονητή της Μπράγκα, ο οποίος βρέθηκε στον δρόμο των κίτρινων στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ πριν από τέσσερα χρόνια. Το επιβεβαιώνει η ΠΑΕ Άρης! Στην Αθήνα για να μιλήσει με τη διοίκηση των κίτρινων ο Πορτογάλος! Διαβάστε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του PRESSARIS. 

«Ο Μασάδο είναι καθ’ οδόν για την Ελλάδα για να αναλάβει την καθοδήγηση του Άρη, ο οποίος είναι χωρίς ομάδα» αναφέρουν χαρακτηριστικά στην Πορτογαλία υπογραμμίζοντας με έμφαση ότι: «Ο 56χρονος προπονητής ταξιδεύει στην Ελλάδα για να ρυθμίσει τις τελευταίες λεπτομέρειες του συμβολαίου του με την ελληνική ομάδα. Εφόσον επικυρωθεί η συμφωνία, θα είναι η πρώτη εκτός συνόρων εμπειρία του».

Πριν από λίγο μέσω του επίσημου ραδιοφώνου του Άρη επιβεβαιώνεται από την ΠΑΕ η είδηση, τονίζοντας μάλιστα ότι ο Πορτογάλος θα είναι στην Αθήνα για να μιλήσει με τους παράγοντες της ομάδας, προκειμένου να κλείσει συμφωνία!

Ο Μανουέλ Μασάδο γνωρίζει πολύ καλά τον Άρη, αλλά και την ατμόσφαιρα του «Κλεάνθης Βικελίδης», αφού στις 6 Δεκεμβρίου 2007 είχε βρεθεί σ’ αυτό ως προπονητής της Μπράγκα!

Ο 56χρονος τεχνικός είχε αναλάβει την πορτογαλική ομάδα ένα μήνα νωρίτερα και κάθισε στον πάγκο της, στο ματς της Θεσσαλονίκης για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, που έληξε ισόπαλο 1-1 στερώντας από τους «κίτρινους» την πρόκριση στους «32» της διοργάνωσης.

Στην εικοσαετή καριέρα του στους πάγκους, ο Μασάδο δεν έχει εργαστεί ποτέ εκτός Πορτογαλίας. Έχει συνδέσει το όνομά του με τη Βιτόρια Γκιμαράες, στην οποία ξεκίνησε την σταδιοδρομία του ως προπονητής της εφηβικής ομάδας το 1992 και εργάστηκε δύο φορές στην πρώτη ομάδα (2004-05 και 2010-11).

Μάλιστα, πέρσι κέρδισε το ευρωπαϊκό εισιτήριο οδηγώντας την Γκιμαράες μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου Πορτογαλίας. Ωστόσο, αντικαταστάθηκε στις 26 Αυγούστου 2011 μετά τον αποκλεισμό από την Ατλέτικο Μαδρίτης στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ με δύο βαριές ήττες.

Στο υπόλοιπο βιογραφικό του -και πέρα από την σύντομη θητεία του στην Μπράγκα- ξεχωρίζει η τετραετής παρουσία του στη Μορεϊρένσε (2000-04), την οποία «έβαλε στο χάρτη» ανεβάζοντας στη μεγάλη κατηγορία.

Επίσης, έχει εργαστεί δύο φορές στη Νασιονάλ Μαδέιρα, με πιο πρόσφατη την σεζόν 2009-10. Εκεί είχε παίκτη τον Τιάγκο Ζεντίλ, αλλά αποχώρησε από τον πάγκο της λόγω προβλημάτων υγείας (είχε σοβαρές επιπλοκές έπειτα από επέμβαση λιποαναρρόφησης).

To Top