Μισιρλής: “Η αλήθεια για το 99, το πόρισμα, το 1,4 εκατ. ευρώ των χορηγιών που υποσχέθηκε ο Ηλιάδης”

Το μέλος της διοίκησης της Κοινωνίας Μελών Άρη, Άγγελος Μισιρλής μίλησε μεταξύ άλλων για την μη υπαγωγή της ΠΑΕ Άρης στο άρθρο 99 και στο κατά πόσο περίμενε αυτήν την απόφαση η ΚΜΑ.

Αναλυτικά τα όσα είπε στα “ΑΝ 98,7”:

 Στην αρχική του τοποθέτηση, αναφέρθηκε στο αν το Δ.Σ. της ΚΜΑ περίμενε την αρνητική απόφαση για την υπαγωγή της ΠΑΕ Άρης στο άρθρο 99 και αν περίμενε ότι θα είναι τόσο πολλοί οι λόγοι της απόρριψης: «Προσωπικά εγώ, τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. αλλά και ο κόσμος, δεν περίμενε αυτήν την απόφαση. Δυστυχώς η απόφαση ήταν μια κατραπακιά, μια σφαλιάρα. Η ΚΜΑ βοήθησε στο κούρεμα με πιστωτές και κάποιους ποδοσφαιριστές. Είχε ενεργή συμμετοχή σε αυτό το κομμάτι. Το χειρίστηκαν οι κ.κ. Στεφανίδης και Φουρλίγκας».

 Για το τι τους έλεγαν οι νομικοί όλο αυτό το διάστημα, είπε: «Η μία συνάντηση που είχαμε στα γραφεία της Λέσχης έγινε προς τα τέλη καλοκαιριού με τους κ.κ. Τσομίδη και Αργυριάδη. Στόχος ήταν να μπούμε στο άρθρο 99. Καταλάβαμε ότι έπρεπε να βοηθήσουμε, βοηθήσαμε και αυτό που μας είπαν είναι ότι ο Άρης θα μπει στο άρθρο 99. Όλοι αυτό γνωρίζαμε. Επέμεναν ότι θα πετύχουν. Στην τελευταία συνάντηση στο Aris Sports Cafe, ειπώθηκε από τον κ. Ηλιάδη ότι δε θα έχουμε πρόβλημα. Οπότε όλοι ήμασταν εφησυχασμένοι».

 Για το ότι ήταν πολλοί οι λόγοι της απόρριψης της αίτησης της ΠΑΕ, ανέφερε: «Από αυτά που άκουσα από τον Κώστα Γεωργιάδη χτες, η απόφαση ήταν κόλαφος. Δεν έλειπαν ένα και δύο πράγματα. Όλοι μας διαβεβαίωναν ότι δε θα έχουμε κανένα πρόβλημα. Με εξαίρεση λίγα πράγματα, οι χειρισμοί έγιναν από την ΠΑΕ Άρης. Στην τελευταία γενική συνέλευση στο «Αλεξάνδρειο», υπήρχαν έντονες αντιδράσεις από τους κ. κ. Τσομίδη και Αργυριάδη ότι δε θα έχουμε πρόβλημα. Όσο περνούσαν οι μέρες, κάποιοι διαισθάνονταν ένα κίνδυνο».

 Για τους λόγους που δεν πίεσε η ΚΜΑ τον κ. Ηλιάδη, προκειμένου να μπουν τα 1,4 εκατομμύρια και να εμφανίσει η ΠΑΕ ρευστότητα, τόνισε: «Βρεθήκαμε μία φορά στην έναρξη του πρωταθλήματος με το Δ.Σ. της ΠΑΕ και μία πριν δύο εβδομάδες. Η πρώτη μας κουβέντα ήταν: «γιατί δεν μπήκαν τα 1,4 εκατ. στα ταμεία της ΠΑΕ Άρης και γιατί να έρθει κάποιος να βάλει 1,4 για δύο μήνες». Μας είπαν ότι το 1,4 θα είναι λιγότερο. Και του λέμε: «για ποιο λόγο έχει γίνει αυτό;»

Δε συζητήθηκε μόνο αυτό. Ήταν οι μεταγραφές, η διαιτησία. Ειπωθήκαν όλα αυτά και πάρα πολλές φορές. Η διοίκηση κρύβονταν πίσω από το άρθρο 99. Αυτό ήταν μόνιμο και οι πιέσεις καθημερινές. Νομίζω ότι σε πληρωμές ποδοσφαιριστών πήγαινε καλά η διοίκηση. Μας είπαν ότι η ΚΜΑ έχει γίνει χωροφύλακας της ΠΑΕ. Είναι οξύμωρο, γιατί ο κόσμος λέει ότι δεν τους πιέζουμε. Πρέπει να βγει το πόρισμα, να κάνουμε συνέντευξη τύπου και, μετά, γενική συνέλευση. Πρέπει να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα στη συνέντευξη τύπου και να τελειώνει αυτό το κουκλοθέατρο.

Δυστυχώς η διοίκηση του κ. Ηλιάδη κορόιδεψε όλο τον κόσμο όταν βγήκε στο πόντιουμ στο Αλεξάνδρειο. Πάντα ήμασταν εγκλωβισμένοι για το καλό του Άρη. Φτάσαμε να χρωστάμε τόσα λεφτά και να μην μπορούμε να μπούμε στο άρθρο 99. Ο κόσμος έχει δίκιο να διαμαρτύρεται».

 Για το πώς γίνεται το μπάσκετ να ανακοινώνει χορηγούς, ενώ το ποδόσφαιρο όχι, σημείωσε: «Θα ήθελα να το απαντήσει αυτό η διοίκηση Ηλιάδη. Η διοίκηση έπρεπε να υλοποιήσει τις υποσχέσεις».

 Για το τι γίνεται από εδώ και πέρα, σχετικά με το άρθρο 99, επεσήμανε: «Δεν είμαι νομικός, δε μπορώ να απαντήσω. Μας λένε ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Θα τους καλέσουμε να μας εξηγήσουν ποια είναι η επόμενη μέρα και γιατί δεν μπήκαμε στο 99. Στη γενική συνέλευση θα περιμένουμε τον κόσμο του Άρη να αποφασίσουμε τι θα γίνει. Προτείνω ένα ενωτικό ψηφοδέλτιο για να προσπαθήσουμε να σώσουμε την παρτίδα.

Για όλους το εύκολο θύμα είναι η Λέσχη. Δεν αποποιούμαστε των ευθυνών μας, θέλουμε να μας κρίνουμε. Ο κ. Ηλιάδης λέει στις τελευταίες δηλώσεις του ότι εμπιστεύεται τον κ. Αργυριάδη. Θα τον ρωτήσουμε».

 

Για το πόρισμα, υπογράμμισε: «Οι δικηγόροι έλεγαν ότι δεν έπρεπε να βγει πριν την απόφαση για το 99. Εγώ πιστεύω ότι έπρεπε. Φυσικά θα το βγάλουμε το πόρισμα. Να το μελετήσουμε και να το φέρουμε στη γενική συνέλευση. Δεν υπάρχουν άλλα χρονικά περιθώρια. Να μας ενημερώσουν οι νομικοί. Να δούμε ποιοι φταίνε. 32 εκατομμύρια, πάνω από εκατό παίκτες, ενώ ήμασταν στο άρθρο 44. Πώς γίνεται αυτό;

Το πόρισμα θα το διαβάσουμε εμείς, μαζί με τους οργανωμένους, την ΠΑΕ και τον ΑΣ. Αυτό υπογράφηκε παλαιότερα. Θα είμαι αρωγός για να μην πάρει ποτέ απαλλαγή ο κ. Γρανούζης».

 Για τον λόγο που η ΚΜΑ δεν αντέδρασε πιο έντονα στο πρόσφατο πρωτοσέλιδο του Σούπερ 3, είπε: «Εμένα δε με ενόχλησε καθόλου το πρωτοσέλιδο. Με ενόχλησε το «ρεμπεσκέδες», το «κοπρόσκυλα», το «άφραγκοι» το ότι θέλουμε καρέκλες κτλ. Δε με ενοχλούσαν οι φωτογραφίες, αλλά αυτά που έλεγαν μέσα. Δεν είδα να βγάζουν τέτοια πράγματα για τον Γρανούζη, τον Αθανασιάδη, τον Ζαμπέτα και γενικώς την προηγούμενη διοίκηση. Εμείς δεν τραμπουκίζαμε Αρειανούς. Αυτά γίνονταν. Συζητήσαμε με τον κ. Γεωργιάδη και αποφασίσαμε να μην συγκρουστούμε με ένα κομμάτι των οργανωμένων.

 Για το ότι κατηγορείται ότι από τη στιγμή που εκλέχθηκε στη διοίκηση της ΚΜΑ, τα «γύρισε», απάντησε: «Αυτό το έχω ακούσει και από ανθρώπους που μου γύρισαν την πλάτη. Δε μετάνιωσα για οτιδήποτε και αν είπα στο ραδιόφωνο. Δεν πήρα ποτέ γραμμή από το ραδιόφωνο. Δε μετάνιωσα που στήριξα τον κ. Σκόρδα και τότε με τον κ. Ψηφίδη. Με εξέλεξε ο κόσμος και τον ευχαρίστησα. Εγώ και οι οικείοι μου ψήφισαν τον κ. Σκόρδα. Ο κ. Ηλιάδης βγήκε με 65%. Τι έπρεπε να κάνω; Η διοίκηση βγήκε νόμιμα και είπα ότι πρέπει να στηριχθεί. Δηλώνω ότι δεν άλλαξα τις θέσεις μου ούτε μισό χιλιοστό. Αν κάποιοι θεωρούν το αντίθετο, θα διαφωνήσω».

To Top