ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Μιχαηλίδης για Μπερτόλιο: «Εξαιρετικά ποιοτικός παίκτης με μεγάλη φαντασία, τρέχει και δουλεύει πολύ στο γήπεδο»

Για τον Φακούντο Μπερτόλιο, που έχει συμφωνήσει με τον Άρη,  ο Μπάμπης Μιχαηλίδης, ο οποίος ως μέλος του τεχνικού τιμ της Λαμίας τον είχε παίκτη τη σεζόν 2018-19.

Ο βοηθός του Μάκη Χάβου στον Παναιτωλικό πλέον, αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια για τον 30χρονο Αργεντινό μεσοεπιθετικό, τονίζοντας πως δουλεύει πολύ στο γήπεδο και πως θα βοηθήσει τον Άρη. Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio…

Για την επικείμενη μεταγραφή του Μπερτόλιο στον Άρη:

«Ο Φακούντο πάει σε μια μεγάλη ομάδα, τον Άρη, μια ομάδα με σαφώς πολλές περισσότερες απαιτήσεις από τη Λαμία και τον Αστέρα Τρίπολης (σ.σ. εκεί έπαιξε στην Ελλάδα). Αυτό δε σημαίνει πως δεν έχει τις προϋποθέσεις και τις δυνατότητες για να παίξει σε μια μεγάλη ομάδα.

Για τις θέσεις που αγωνίζεται:

Είναι ένας πάρα πολύ ποιοτικός ποδοσφαιριστής. Είναι το κλασικό «δεκάρι», ο κλασικός επιθετικός χαφ παρά το γεγονός πως τον χρησιμοποιήσαμε αρκετές φορές και στα άκρα της επίθεσης. Η βασική του θέση είναι στον άξονα, αλλά μπορεί να βοηθήσει και ως εξτρέμ. Μπορεί να παίξει και σαν «οκτάρι», έχει μεγάλη φαντασία στο παιχνίδι του.

 Για τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του:

«Έχει την ευχέρεια λόγω του πολύ υψηλού επιπέδου τεχνικής και να είναι δημιουργός αλλά και εκτελεστής. Πέτυχε μερικά καταπληκτικά γκολ στη Λαμία. Η αμυντική λειτουργία δεν είναι το φόρτε του, αλλά δεν είναι αμελητέο το γεγονός πως τρέχει πολύ. Κάνει και μεγάλες αποστάσεις με υψηλή ταχύτητα. Ήταν από τους καλύτερους στη διανυόμενη απόσταση σε ένα παιχνίδι, κάλυπτε αποστάσεις κοντά στα 11 χιλιόμετρα σε κάθε παιχνίδι. Αυτό δείχνει πως δουλεύει και τρέχει μέσα στο γήπεδο και πιστεύω θα βοηθήσει τον Άρη. Τον θέλαμε φέτος στον Παναιτωλικό, βρισκόμασταν σε ανοικτή γραμμή, όμως από την στιγμή που είχε πρόταση από τον Άρη, η επιλογή του ήταν ξεκάθαρη».

Για την προσαρμοστικότητα του παίκτη:

«Ξέρει πολύ καλά το ελληνικό πρωτάθλημα, αυτό είναι γεγονός. Παίζουν ρόλο οι συμπαίκτες που έχει τριγύρω του, έχει να κάνει και με την κουλτούρα και τη φιλοσοφία του προπονητή, αν πάει δηλαδή περισσότερο στην άμυνα ή στην επίθεση. Το περιβάλλον παίζει επίσης μεγάλο ρόλο. Είναι θετικό πως στον Άρη θα βρει και συμπατριώτες του (σ.σ. Μαντσίνι, Μαρτίνες) και πολύ ποιοτικούς παίκτες στην μεσοεπιθετική του γραμμή».

Για τη χρονιά με τον Παναιτωλικό:

«Ήταν μια χρονιά γεμάτη σασπένς με μια βίαιη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω του κορωνοϊού. Τέλος καλό, όλα καλά για μας, υλοποιήσαμε τον στόχο της ομάδας που δεν ήταν άλλος, δυστυχώς, από την παραμονή στην κατηγορία».

To Top