Μιχαλήτσος: «Πριν τον αγώνα με τον ΠΑΟ, παίζαμε αντιποδόσφαιρο»

Για την κρίσιμη αναμέτρηση με την Ξάνθη, την αγωνιστική μεταμόρφωση του Νέρι Καστίγιο, αλλά και για όλα τα θέματα της ομάδας μίλησε… «έξω από τα δόντια» ο τεχνικός σύμβουλος της ΠΑΕ, Γιάννης Μιχαλήτσος, που φιλοξενήθηκε στον «Άρης FM 92.8 »λίγο μετά την απονομή του επάθλου του «MVP» της 19ης αγωνιστικής στο Μεξικανό φορ.

Αρχικά σχολίασε τις ευχαριστίες και την αφιέρωση του Καστίγιο προς τον ίδιο: Σε ευχαριστεί σίγουρα ένας παίκτης σαν τον Καστίγιο να σου λέει αυτά τα λόγια. Δείχνει ότι έχει πολλά προτερήματα και δεν είναι αχάριστος. Θέλω και εγώ να τον ευχαριστήσω γιατί σε δικαιώνει για την βοήθεια που του πρόσφερες και έδωσε στην ομάδα το κάτι παραπάνω».

Συνεχίζοντας την αναφορά του στο Μεξικανό, υπογράμμισε: «Σημασία έχει ο χειρισμός σε κάποιους παίκτες που έχουν δυνατότητες σαν τον Καστίγιο. Ασχολήθηκα πάρα πολύ μαζί του όταν κάναμε προπονήσεις. Του είπα ότι για να αποστομώσεις κάποιους και να δικαιωθείς, πρέπει να δείξεις το πραγματικό σου πρόσωπο στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό το κατάλαβε και στο πρώτο του παιχνίδι με τα Γιάννενα ήταν βασικός.
Θα μπορούσε και σε αυτό να παίξει κορυφή. Η θέση του η πραγματική όμως ήταν στο παιχνίδι του Κυπέλλου με τον Ατρόμητο που έκανε «παπάδες». Με την απόδοση του ήταν ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου και μπορούσε να πάρει την πρόκριση.
Στο δεύτερο παιχνίδι είτε υπήρχε είτε δεν υπήρχε Τσέζαρεκ, δεν είχαμε άλλη επιλογή. Αλλά ξέραμε ότι θα βγάλει κάτι διαφορετικό και θα βγάλει συνοχή η ομάδα. Με τα Γιάννινα κερδίσαμε αλλά δεν δείξαμε κάτι σαν ομάδα. Υπήρχε μια ομάδα που κέρδισε επαγγελματικά. Στο επόμενο παιχνίδι με τον Ατρόμητο, για 70-80 λεπτά τον κάναμε να είναι πολύ χειρότερος από εμάς και από κάποιες συγκυρίες χάσαμε μια πρόκριση.
Θεωρώ ότι παίζοντας ως φορ, αυτόματα μπαίνει από πίσω ο Ουμπίντες. Η μπάλα δεν έφτανε καλά στην επίθεση πριν. Άλλαξαν πολλά πράγματα. Αν βάλεις στη σωστή θέση κάποιους παίκτες βγαίνει αυτό που βλέπουμε όπως στον αγώνα του πρωταθλήματος με τον Ατρόμητο.
Η χημεία έγινε διαφορετική και αυτό φάνηκε στα επόμενα παιχνίδια με Λεβαδειακό και Δράμα».

Για το αν η ομάδα έχει περιθώρια βελτίωσης, είπε με παρρησία: «Φυσικά και έχει περιθώρια βελτίωσης. Πλέον η ομάδα παίζει μπάλα. Πριν από τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό δεν έπαιζε ποδόσφαιρο. Ήταν αντιποδόσφαιρο. Δεν λέω ότι φταίνε οι παίκτες. Έχει αλλάξει ο τρόπος παιχνιδιού στο ποδόσφαιρο. Ήταν ένας προβλέψιμος τρόπος παιχνιδιού.
Ο κ. Μασάδο συνέχισε αυτό που είδε ότι πήγαινε καλά και δεν το χάλασε. Από την άλλη, προσπάθησε να το βελτιώσει. Μια εβδομάδα ήμασταν τα παιχνίδια με τον Ατρόμητο και μιλούσαμε καθημερινά. Δεν είναι εγωιστής. Είναι ήρεμος, προσέχει και είναι σοβαρός».

Για τον κρίσιμο μεθαυριανό αγώνα με την Ξάνθη στα Πηγάδια, επισήμανε: «Η Ξάνθη είναι μια ομάδα διαφορετική από τη Δράμα και το Λεβαδειακό. Αυτές έχουν παίξει πολλά παιχνίδια και είναι κουρασμένες. Ο Άρης είναι καλύτερος από την Ξάνθη, έχει καλύτερη ψυχολογία και χημεία και θα έχει τον κόσμο στο πλευρό του. Δεν θα είναι εύκολο παιχνίδι, αλλά είναι σταθμός. Αν κερδίσει θα βγάλει εκτός μια ομάδα που διεκδικεί τους ίδιους στόχους με αυτόν. Θα είναι τρομερά σημαντική μια νίκη.
Ο Άρης έχει πιο πολλές πιθανότητες για τη νίκη αλλά δεν είναι εύκολο. Θα υπάρχουν δυσκολίες. Είναι ένα παιχνίδι που στις ευκαιρίες που θα σου δοθούν, πρέπει να σκοράρεις».

To Top