«Υπάρχει τρόπος να αλλάξει φιλοσοφία στον Άρη»

Ο Γιάννης Βένος, μίλησε επί παντός επιστητού. Ο  παλαίμαχος  ποδοσφαιριστής  του Άρη και πρόεδρος των βετεράνων των κίτρινων μίλησε για την πρώτη ομάδα, παραδέχθηκε ότι μπορεί να μπει στην πρώτη πεντάδα και υπογράμμισε το πώς θα αλλάξει η φιλοσοφία του συλλόγου, με την στροφή στα τμήματα υποδομής.
 
Αναλυτικά τα όσα είπε στο επίσημο ραδιόφωνο του συλλόγου:

«Η ομάδα άρχισε να πηγαίνει καλύτερα. Στα δύο τελευταία παιχνίδια  είναι τελείως διαφορετική η εικόνα, με δύο νίκες και συγκομιδή βαθμών. Αυτό μας χαροποιεί όλους και μας δίνει ελπίδες για το μέλλον. Έχει ξεπεράσει τα προβλήματα που είχε κυρίως στο κομμάτι της ψυχολογίας. Δείχνει να έχει επέλθει  ηρεμία στο τμήμα. Ο νέος προπονητής έχει αλλάξει το κλίμα.  Σημαντικό ρόλο έπαιξε και η συμβολή του Γιάννη Μιχαλήτσου που βοηθάει σημαντικά τον προπονητή καθότι γνωρίζει τους παίκτες.

Είναι κοντά στο τμήμα, γνωρίζει  πρόσωπα και πράγματα. Γνωρίζει  την ιδιοσυγκρασία ιδιόρρυθμων παικτών, άλλωστε δούλευε με τον Καστίγιο σε ατομικές προπονήσεις λίγο πριν έρθει ο νέος προπονητής.  Σίγουρα ο Γιάννης Μιχαλήτσος έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στην  μεταμόρφωση του Καστίγιο».
 
Για την τοποθέτηση παικτών, από τον Μανουέλ Μασάδο, στις φυσικές τους θέσεις αλλά και τις κινήσεις «απόγνωσης» -όπως τις χαρακτήρισε- από τον  Μίχαλ Πρόμπιερζ, είπε: «Αυτές οι κινήσεις που έγινα από τον Μασάδο  είναι σημαντικές για την καλύτερη ανάπτυξη του  παιχνιδιού από πλευράς Άρη.  Πιστεύω πως το σημαντικότερο  που συντέλεσε στην αλλαγή της ομάδας προς το καλύτερο  στο γήπεδο είναι  η ηρεμία που έχει επέλθει  στα αποδυτήρια.
Ο Άρης έδειχνε να μην είναι καλά. Βλέπαμε ανασφάλεια, δεν υπήρχαν αγωνιστικοί προσανατολισμοί.

Δεν υπήρχαν συγκεκριμένες σταθερές θέσεις. Καθοριστικός παράγοντας   είναι η  ηρεμία και  η αυτοπεποίθηση που υπάρχει πλέον στην ομάδα. Είναι πολύ νωρίς ακόμη για να βγάλουμε ουσιαστικά συμπεράσματα. Δείχνει η ομάδα ότι  είναι ήρεμη. Από κει και πέρα  το που θα φτάσει  δεν μπορείς να το ξέρεις. Φαίνεται όμως ότι ο νέος προπονητής έδωσε στην ομάδα ηρεμία και αυτοπεποίθηση.

Πριν  τον Μασάδο υπήρχαν σημάδια διάλυσης. Έγιναν από τον Μίχαλ Πρόμπιερζ κινήσεις απόγνωσης προκειμένου να μετατεθούν οι ευθύνες, οι οποίες όμως δεν έλυναν το πρόβλημα. Αντιθέτως ήταν επιζήμια για την ομάδα. Ο παραγκωνισμός των Πρίττα και Παπαστεριανό ήταν σκανδαλώδης. Ιδίως ο Παπαστεριανός  ήταν από τους πρώτους που βοήθησε την ομάδα με την επιστροφή του».

Για τον Κυριακάτικο αγώνα με την  Ξάνθη, σημείωσε: «Η αναμέτρηση της Κυριακής είναι πολύ σημαντική. Με νίκη η ομάδα θα απέχει μόλις έναν βαθμό από την πεντάδα. Η νίκη θα εκτινάξει την ψυχολογία στα ύψη. Αν επιτευχθεί η νίκη τότε θα οριστικοποιηθεί η θετική παρουσία της ομάδας στη συνέχεια του πρωταθλήματος. Οι στόχοι οι αρχικοί που έδειχναν  πριν λίγο καιρό τελείως μακρινοί πλέον είναι ορατοί και πιο κοντινοί.  Ο Άρης αισιοδοξεί να μπει στην πεντάδα. Δεν μιλάμε απλώς για ελπίδα αλλά για έναν στόχο εφικτό στην περίπτωση της νίκης. Εύχομαι την Κυριακή  η ομάδα να επιστρέψει από την Ξάνθη με νίκη».

 Για τους ποδοσφαιριστές  που προήλθαν από τα τμήματα υποδομής που φέτος αγωνίζονται στην πρώτη ομάδα, σημείωσε: «Αυτό είναι  μια πολύ ελπιδοφόρα εξέλιξη για την ομάδας μας. Βλέπω ταλέντα που προέρχονται από τα σπλάχνα του Συλλόγου, με  όρεξη, με φιλοδοξίες, με αυτοπεποίθηση  και πλέον έχουν σχεδόν καθιερωθεί με την πρώτη ομάδα. Είναι κάτι που δεν είχε συμβεί για πολλά χρόνια σε αντίθεση με πολλές μεταγραφές  παικτών που ενδιαφέρονταν για χρήματα και  όχι  επίτευξη υψηλών στόχων με το Σύλλογο.

Η στροφή στα τμήματα υποδομής είναι αναγκαίο  για όλες τι ομάδες  μετά τα συγκλονιστικά αρνητικά οικονομικά  δεδομένα που βιώνει ο αθλητισμός και η κοινωνία μας.

Προωθώντας παίκτες από τα τμήματα υποδομής στην πρώτη ομάδα, θα αλλάξει και η φιλοσοφία του Άρη… Αν οι ποδοσφαιριστές αυτοί καθιερωθούν και υπάρξει ένας βασικός κορμός από αυτά τα παιδιά  που αγαπούν πραγματικά την ομάδα. Εμείς όταν χάναμε την Κυριακή δεν κυκλοφορούσαμε μετά. Ντρεπόμασταν να αντικρύσουμε  στα μάτια  τον κόσμο του Άρη. Αυτή η φιλοσοφία θα ξαναέρθει στην ομάδα και θα δώσει νέα αγωνιστική φιλοσοφία και στόχους  στον Άρη».

 Για την απονομή του βραβείου του Πρωταθλητή Ελλάδος  της ΕΠΣΜ στην Κ-20 από τον ίδιο, είπε: «Είχα την χαρά και την τιμή να είμαι καλεσμένος  και να παραδώσω το τρόπαιο του Πρωταθλητή Ελλάδος,  μια ιδιαίτερα τιμητική διάκριση της ΕΠΣΜ. Με πολύ χαρά έδωσε συγχαρητήρια στον κ. Ζαμπέτα, στον προπονητή της Κ-20 Νίκο Πασσιαλή, τον προπονητή της Κ-17 Τάσο Θέο και φυσικά στα παιδιά για την επιτυχία τους.
Ο Άρης βγάζει ταλέντα. Λειτουργεί με μεθοδικότητα και μεράκι στα τμήματα  υποδομής. Τα παιδιά αυτά πρέπει να πάρουν τις κατάλληλες ευκαιρίες, να καθιερωθούν  και να καταστήσουν τον Άρη ισχυρό στο μέλλον. Φέτος πραγματοποιούν πολύ καλή πορεία και η Κ-20 και η Κ-17,  και αν όχι και οι δυο μια σίγουρα θα κατακτήσει και πάλι το Πρωτάθλημα».

 

To Top