Μιχαλήτσος: «Υπέρβαση από τη διοίκηση»

Μετά τη συνέντευξη που παραχώρησε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Κρήτης, ο Γιάννης Μιχαλήτσος μίλησε και στα ερτζιανά της Θεσσαλονίκης για το Κυριακάτικο παιχνίδι του Άρη με τον Εργοτέλη αλλά και στην υπέρβαση που έκανε η διοίκηση των κίτρινων για να μπορέσει η ομάδα να ενισχυθεί με επιπλέον ποδοσφαιριστές ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

 
Ο πρώην προπονητής του Άρη μίλησε στο «Αθλητικό Μετρόπολις». Αναλυτικά:

Για την εικόνα που έδειξε το σύνολο του Σάκη Τσιώλη στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος αλλά και για τη συνέχεια ο κ.Μιχαλήτσος είπε: «Δεν είμαι από αυτούς που μετά από κάποια άτυχα αποτελέσματα τα μηδενίζω όλα, γιατί πιστεύω ότι ο Άρης θα δείξει ένα άλλο πρόσωπο στη συνέχεια. Αυτό που χρειάζεται για να πάρει φόρα είναι μια νέα αρχή και αυτό μπορεί να γίνει στο εκτός έδρας ματς με τον Εργοτέλη».

Για τις μεταγραφές που έγιναν ο έμπειρος προπονητής δήλωσε: «Η ομάδα δυναμώνει ακόμα περισσότερο και σίγουρα οι ποδοσφαιριστές που ήρθαν μπορούν να βοηθήσουν. Θεωρώ ότι η διοίκηση του Άρη έκανε υπέρβαση γιατί αν και όλα έδειχναν πως δεν προχωρήσει σε άλλες μεταγραφές τελικά έκανε πολλές και μαζεμένες, αποδυνάμωσε άλλες ομάδες που ενδεχομένως θα κυνηγούσαν τους ίδιους παίκτες, και ταυτόχρονα απέκτησε βάθος πάγκου».

Για την πίεση των αποτελεσμάτων που έχουν οι ομάδες της Θεσσαλονίκης πρόσθεσε: «Πράγματι οι ομάδες της Θεσσαλονίκης έχουν μια πρωτόγνωρη πίεση γιατί όλα αυτά τα χρόνια είναι «κομπάρσοι». Υπάρχει πίεση και δίψα από τους οπαδούς να κάνουν κάτι καλό».

Για το φετινό πρωτάθλημα, ποιες ομάδες έχουν ελπίδες για την πρώτη πεντάδα και το τι μπορεί να καταφέρει ο Άρης ο πρόσθεσε: «Θα έλεγα ότι ξεχωρίζει ο Ολυμπιακός και ακολουθούν κάποιες ομάδες που θα επιδιώξουν να μπουν στην πρώτη πεντάδα. Προσωπικά πιστεύω με την εικόνα που βλέπω ότι ο Άρης δεν μπορεί να πάει πιο κάτω από την πεντάδα. Όταν τρέχεις σε μια κούρσα με πέντε ομάδες δεν μπορείς να πας πιο κάτω ειδικά τώρα με την απουσία της Καβάλας και του Ολυμπιακού Βόλου που εξαιτίας και των προέδρων τους πέρυσι είχαν όλο το «πακέτο» για να ξεχωρίσουν. Ο Άρης έχει βάθος στο ρόστερ και μπορεί να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε κατάσταση. Η ΑΕΚ είναι σε τραγική κατάσταση, ο Παναθηναϊκός είχε τεράστια οικονομικά και διοικητικά προβλήματα, ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε καλό δρόμο αλλά έχει και ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και δεν έχει πολλές λύσεις στον πάγκο για να αντέξει σε όλες τις διοργανώσεις. ο Άρης έχει δυναμική , έχει βαριά φανέλα , και έχει τον κόσμο στο πλευρό του και εντός και εκτός και εκτιμώ όι παίκτες που έχει στις τάξεις του είναι καλύτεροι από των άλλων ομάδων που έχουν τους ίδιους στόχους. Επειδή είχε κάποια άτυχα αποτελέσματα δεν σημαίνει ότι οι άλλες ομάδες ήταν καλύτερες».

Αναφορικά με την επιτυχία της Εθνικής ομάδας έκανε λόγο για δύο ρεαλιστές προπονητές που οδήγησαν την ομάδα σε αυτές τις επτυχίες. «Η Εθνική ομάδα ευτύχησε να έχει δύο ρεαλιστές προπονητές που θέλουν να κερδίζουν και αναφέρομαι στον Ρεχάγκελ και στον Σάντος οι οποίοι ήταν γνώστες του ελληνικού πρωταθλήματος, χρησιμοποίησαν όπως έπρεπε το υλικό που είχαν στα χέρια τους και έφθασαν την εθνική ομάδα να βρίσκεται ακόμα πιο ψηλά στην κατάταξη και από την Αργεντινή.
Ο Σάντος είναι συνέχεια του Ρεχάγκελ με κάποια συμπληρώματα. Το πλεονέκτημα του Σάντος είναι ότι χρησιμοποιεί τους πιο φορμαρισμένους παίκτες στο πρωτάθλημα και αυτό του βγάνει σε καλό».

To Top