ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μουντιάλ – Ανάλυση: Τα ραδιόφωνα στο… Μπουένος Άιρες πήραν “φωτιά”!

Ξεκίνησε το Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ και το PRESSARIS ήταν αδύνατο να μείνει έξω απ’ αυτή τη γιορτή του ποδοσφαίρου. Το αγαπάμε, τι να κάνουμε… Καθημερινά θα υπάρχει ένα σχόλιο για τα παιχνίδια της ημέρας, μέχρι το τέλος, για να ξεχνάμε την έλλειψη των αγώνων του ΑΡΗ. Πάμε λοιπόν.

Αργεντινή – Σαουδική Αραβία 1-2  

Ποιος θα περίμενε νίκη των Αράβων απέναντι σε ένα θεωρητικό φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου; Λίγοι. Το φοβερό είναι ότι η νίκη έγινε με ανατροπή. Ακόμα πιο αξιοσημείωτο είναι ο τρόπος που έπαιξε η Σαουδική Αραβία. Με άμυνα στην ευθεία χωρίς βάθος , όταν έχεις να αντιμετωπίσεις το Μέσι που είναι μαιτρ στις κάθετες πάσες. Μεγάλο θράσος και ρίσκο αλλά τους βγήκε. Ταχύτατοι , δυνατοί, με άπειρα τάκλιν έδειξαν πως όταν κάτι το θέλεις πολύ μπορεί και να το πετύχεις.  Προφανώς εκεί στο Μπούενος Άϊρες τα ραδιόφωνα θα πήραν φωτιά, από τους μίρλες και τους γκρινιάρηδες!!!!  Η ήττα πονάει, πόσο μάλλον από έναν αντίπαλο, που δεν προέρχεται από καμιά χώρα- ποδοσφαιρομάνα. Εντάξει, πρώτος αγώνας , οι εκπλήξεις είναι μέσα στο πρόγραμμα. Ο διαιτητής σίγουρα έχει δει Super league. Από 8 λεπτά καθυστέρηση που έδειξε ο πίνακας , το πήγε στα 14 λεπτά. Ένα ημίχρονο παράτασης δηλαδή. Αλλά η Αργεντινή δεν….

Δανία – Τυνησία 0-0

Είχα χρόνια να δω τόση αγωνία και μετά τρελούς πανηγυρισμούς για μία ισοπαλία. Η Δανία ήταν κυρίαρχη στο γήπεδο αλλά είναι η Δανία. Ούτε φονικό ένστικτο, ούτε δύναμη και τσαμπουκάς, ούτε κάποιος από μηχανής – Θεός. Απέναντι σε κάτι ορκισμένους τυνήσιους, που δεν είχαν να προσφέρουν πολλά ποδοσφαιρικά διαπιστευτήρια , αλλά με πίστη για το στόχο της μη ήττας. Ε ρε και να κέρδιζαν!!!! Θα δημιουργούσαν νέα εθνική αργία.!!!! Ας είναι.     

Μεξικό – Πολωνία 0-0

Η ευκαιρία της Πολωνίας να φύγει νικήτρια του παιχνιδιού, τελείωσε όταν ο Οτσόα απέκρουσε το πέναλτι του Λεβαντόφσκι. Ουσιαστικά αυτή η φάση ήταν ολόκληρος ο αγώνας. Οι πολωνοί ήθελαν αλλά δεν μπορούσαν. Οι μεξικάνοι προσπάθησαν να αμυνθούν χωρίς ρίσκο και να επιτεθούν χωρίς να εκτεθούν. Το 0-0 είναι το δίκαιο σκορ σε έναν αγώνα χωρίς συγκινήσεις. Ο Λεβαντόφσκι χρειάζεται πλέον συμπαραστάτες για να τραβήξουν την Πολωνία. Μόνος του δεν είναι δυνατόν σήμερα, να κουβαλάει την εθνική της χώρας του, στην πλάτη του. Το Μεξικό ήταν λιγότερο επιθετικό απ’ ότι περίμενα. Αμυντικά και οι δύο λειτούργησαν καλά.

Γαλλία – Αυστραλία 4-1

Η προσωπική μου άποψη είναι ότι η Γαλλία είναι από τις πιο ολοκληρωμένες ομάδες του τουρνουά. Τους έχει όλους συν την εμπειρία και την όρεξη για επιτυχία. Δεν ήταν δυνατόν να τους σταματήσει η Αυστραλία. Φιλότιμη ομάδα, με τρεξίματα αλλά ποιοτικά υστερούσε από την αντίπαλο της. Ας προσπαθήσει στα άλλα δύο παιχνίδια να πάρει αποτελέσματα, αν μπορεί.

Ο Ντεσάμπ έβγαλε μία πολύ επιθετική ομάδα, με τον Γκρισμάν σε θέση που δεν τον έχω δει στην Αθλέτικο. Κάτι περισσότερο ξέρει ο γάλλος προπονητής από τον Τσόλο. Πολύ καλός για παίκτης- πασπαρτού στην ενδεκάδα. Η Γαλλία ξεκίνησε δυνατά και δήλωσε ότι θα υπερασπιστεί το στέμμα που κατέκτησε πριν τέσσερα χρόνια.

To Top