Μουντιάλ Κ17: Όλα τα wonderkids του παγκοσμίου ποδοσφαίρου στην… πίστα

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Κ17 ξεκινάει το Σάββατο 26 Οκτωβρίου με την αναμέτρηση της οικοδέσποινας Βραζιλίας κόντρα στον Καναδά. Μια διοργάνωση που θα έχει όλα τα βλέμματα στραμμένα πάνω της λόγω των ποδοσφαιριστών που θα συμμετέχουν. Παίκτες που δεν έχουν κλείσει το 17ο έτος της ηλικίας τους και θεωρούνται το μέλλον του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Όλα τα wonderkids του ποδοσφαίρου σε μια διοργάνωση για πάνω από 20 μέρες.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με Live Streaming και Cash-out (ισχύουν όροι & προϋποθέσεις)!

Πριν από δύο χρόνια, στην Ινδία το 2017, η Αγγλία κέρδισε τον πρώτο παγκόσμιο τίτλο της U-17, επικρατώντας της Ισπανίας στον τελικό. Ωστόσο, τα νεαρά «Τρία Λιοντάρια» αποκλείστηκαν κατά τη διάρκεια της φάσης των ομίλων του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος U-17 που διεξήχθη στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας τον Μάιο.

Με την απουσία της Αγγλίας, η Νιγηρία (2013-2015) και η Βραζιλία (1997-1999), παραμένουν οι μόνες χώρες που μπόρεσαν να υπερασπιστούν τον τίτλο τους.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Παγκόσμιο Κύπελλο

Ας τα πάρουμε όμως όλα από την αρχή σχετικά με το Μουντιάλ Κ17. Συνολικά θα πάρουν μέρος 24 χώρες στη διοργάνωση που γίνει στη Βραζιλία με την Ελλάδα να μην έχει προκριθεί στην τελική φάση. Συνολικά θα γίνουν 52 ματς στη Βραζιλία, με πρεμιέρα αύριο στην Μπραζίλια με τη σελεσάο να αντιμετωπίζει τον Καναδά.

Οι ομάδες χωρίζονται σε έξι ομίλους των τεσσάρων. Από τα γκρουπ προκρίνονται στους 16 οι δυο πρώτοι και οι τέσσερις καλύτεροι τρίτοι, οι οποίοι θα συγκρουστούν στα νοκ-άουτ με τους πρώτους των γκρουπ. Από εκεί και πέρα στα νοκ-άουτ σε περίπτωση ισοπαλίας υπάρχουν κατευθείαν πέναλτι και όχι παράταση. Ο τελικός θα γίνει στις 17 Νοεμβρίου.

Γενικές πληροφορίες
Ημερομηνίες: 26 Οκτωβρίου έως 17 Νοεμβρίου

Ομάδες: 24 ομάδες χωρίζονται σε 6 γκρουπ των τεσσάρων
Αγώνες: 52 παιχνίδια
Έναρξη: Βραζιλία-Καναδάς, Estadio Bezerrao στο Γκάμα (Μπραζίλια), 26 Οκτωβρίου, 17:00 τοπική ώρα

Τα φαβορί

Η Νιγηρία, διατηρώντας τρομερά ρεκόρ και παράδοση σε αυτές τις ηλικίες, είναι και πάλι φαβορί για την κατάκτηση του παγκόσμιου τίτλου. Ωστόσο, αν θέλει να ανταποκριθεί στις προσδοκίες, θα πρέπει να βελτιωθεί σε σχέση με την εικόνα και την τέταρτη θέση στο φετινό Κύπελλο Εθνών Αφρικής U-17.

Μετά την αποτυχία να προκριθεί στο τελευταίο τουρνουά στην Ινδία πριν από δύο χρόνια, η Νιγηρία δείχνει πρόθυμη να υπενθυμίσει σε όλους γιατί είναι η πιο επιτυχημένη ομάδα στην ιστορία αυτού του διαγωνισμού με οκτώ τελικούς και πέντε τίτλους.

Από εκεί και πέρα όμως οι Νιγηριανοί δεν είναι οι μοναδικοί που έχουν τις περισσότερες πιθανότητες για τον τίτλο. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα ΜΜΕ αλλά και η FIFA στην επίσημη ιστοσελίδα της ανάμεσα στα φαβορί συγκαταλέγονται η Ολλανδία αλλά και η οικοδέσποινα Βραζιλία που σαν παίκτες είναι ένα κλικ πιο κάτω από τους δυο αλλά θα έχει και τη στήριξη του κόσμου.

Από εκεί και πέρα ομάδες που μπορούν να φτάσουν μέχρι το τέλος του δρόμου είναι αναμφίβολα οι Γαλλία, Ισπανία και Ιταλία, με τη φούρια ρόχα να είναι η ομάδα που έφτασε μέχρι τον τελικό το 2017, προτού ηττηθεί από την παγκόσμια πρωταθλήτρια Αγγλία.

Ομάδες που πρέπει να προσέξεις

Πέρα από τα φαβορί για τον τίτλο είναι και μερικές άλλες ομάδες που δεν τις προσπερνάς τόσο απλά και διαθέτουν επίσης μπόλικο ταλέντο. Μια από αυτές είναι και η Αργεντινή, η οποία θέλει τον τίτλο μέσα στη χώρα της μισητής αντιπάλου.

Μεξικό και Αμερική δεν ξεγράφονται ποτέ σε αυτές τις ηλικίες, ενώ το ίδιο ισχύει και για τη Χιλή αλλά και για την Ιαπωνία που είναι λάτρης του physical game. Από εκεί και πέρα υπάρχουν και ομάδες που όσοι παρακολουθήσουν το τουρνουά θα της στηρίζουν.

Πρόκειται για τα νησιά Σολομώντα που συμμετέχουν για πρώτη φορά σε τελική φάση παγκοσμίου Κυπέλλου κ17. Ανγκόλα και Σενεγάλη είναι επίσης ομάδες νεοφερμένες στην τελική φάση και θα απασχολήσουν αν μη τι άλλο.

Στο ειδικό αφιέρωμα της FIFA γίνεται ειδική αναφορά στα ταλέντα που έχουν διαπρέψει κατά το παρελθόν και δεν γίνεται να μην παρατηρήσει κανείς ονόματα όπως ο Ροναλντίνιο, ο Τέβες, ο Φάμπρεγκας, ο Νεϊμάρ, ο Σον και πολλοί άλλοι από όλες τις χώρες. Σε όλη την Ευρώπη η διοργάνωση του Κ17 εδώ και δεκαετίες βγάζει σούπερ σταρ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου και αυτό περιμένουν οι ειδικοί να γίνει και στη φετινή φουρνιά.

Δείτε τα γκρουπ του Παγκοσμίου Κυπέλλου: 

Ο «χάρτης» του Παγκοσμίου Κυπέλλου

To Top