Χωρίς κατηγορία

Μουντιάλ: “Μάχη” Μέσι-Λεβαντόφσκι, βγαίνουν οι προκρίσεις σε 3ο και 4ο όμιλο

Δεύτερο «πιάτο» στα ματς της 3ης αγωνιστικής των ομίλων του Μουντιάλ 2022. Ολοκληρώνονται 3ος και 4ος όμιλος «Θρίλερ» στο τρίτο γκρουπ της Αργεντινής – Ξεκαθαρίζει το δεύτερο «εισιτήριο» στον όμιλο της Γαλλίας.

Τρία ακόμα «εισιτήρια» για τη φάση των «16» του Μουντιάλ 2022 βγαίνουν την Τετάρτη (30.11.2022), αφού η Γαλλία έχει ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Μουντιάλ του Κατάρ.

Τα βλέμματα στρέφονται στον 3ο όμιλο. Μετά τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής στον όμιλο, τίποτα δεν κρίθηκε και όλα είναι ανοιχτά τις πρώτες δύο θέσεις που οδηγούν στους «16».

Η Πολωνία έχει αυτή τη στιγμή το προβάδισμα στην εκκίνηση της 3ης αγωνιστικής αφού είναι -μόνη- στην κορυφή του ομίλου με 4 βαθμούς και αήττητη, ωστόσο καλείται να διεκδικήσει την πρόκριση απέναντι στην Αργεντινή (3 βαθμοί) που έχει πλέον την ψυχολογία στα ύψη έπειτα από τη νίκη επί του Μεξικού.

Από την πλευρά του, το Μεξικό είναι η μοναδική ομάδα του ομίλου χωρίς τρίποντο, έχει απογοητεύσει με την εικόνα του στα γήπεδα του Κατάρ και θα προσπαθήσει να ανατρέψει τα δεδομένα στο φινάλε, με αναγκαία συνθήκη να νικήσει την εντυπωσιακή, Σαουδική Αραβία (3 βαθμοί).

Η βαθμολογία πριν την τελευταία αγωνιστική

1. Πολωνία 4 (2-0)

2. Αργεντινή 3 (3-2)

3. Σαουδική Αραβία 3 (2-3)

4. Μεξικό 1 (0-2)

Το αγωνιστικό πρόγραμμα της ημέρας ολοκληρώνεται με τις δυο αναμετρήσεις του 4ου ομίλου. Η Γαλλία έγινε η πρώτη χώρα που πέρασε στους «16» του Μουντιάλ του Κατάρ, καθώς έκανε τον 2/2 και το βράδυ αντιμετωπίζει την Τυνησία, που έχει μόλις 1 βαθμό.

Οι Αυστραλοί δύσκολα μπορούν να κλέψουν την πρωτιά του ομίλου, καθώς θέλουν να νικήσουν τη Δανία, οι Τρικολόρ να ηττηθούν από την Τυνησία και να καλυφθεί η διαφορά τερμάτων που υπάρχει μεταξύ των δύο χωρών (πέντε γκολ).

Η Δανία από την πλευρά της για να προκριθεί θέλει μόνο νίκη την τελευταία αγωνιστική κόντρα στα Καγκουρό, ενώ η Τυνησία έχει δύσκολη αποστολή, καθώς θα πρέπει να νικήσει τους πρωταθλητές κόσμου, να μην νικήσει η Αυστραλία και να έχει καλύτερη διαφορά τερμάτων τόσο από τα Καγκουρόόσο και τους Δανούς. Η ομάδα που θα τερματίσει πρώτη θα αντιμετωπίσει τον δεύτερη του 3ου ομίλου, ενώ η δεύτερη θα βρει απέναντι την νικήτρια του ίδιου ομίλου.

Η βαθμολογία πριν την τελευταία αγωνιστική

1. Γαλλία 6 (6-2)

2 Αυστραλία 3 (2-4)

3. Δανία 1 (1-2)

4. Τυνησία 1 (0-1)

Τετάρτη, 30/11

17:00 ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ – ΔΑΝΙΑ antenna.gr, ANT1+

17:00 ΤΥΝΗΣΙΑ – ΓΑΛΛΙΑ ANT1, ANT1+

21:00 ΠΟΛΩΝΙΑ – ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ANT1, ANT1+

21:00 Σ. ΑΡΑΒΙΑ – ΜΕΞΙΚΟ antenna.gr, ANT1+

Τα κριτήρια σε ισοβαθμία

1.Βαθμοί που αποκτήθηκαν σε όλους τους αγώνες του ομίλου.

2.Διαφορά τερμάτων σε όλους τους αγώνες του ομίλου.

3.Καλύτερη επίθεση σε όλους τους αγώνες του ομίλου.

4.Πόντοι που αποκτήθηκαν στους αγώνες μεταξύ των ομάδων.

5.Διαφορά τερμάτων στους αγώνες μεταξύ των ομάδων.

6.Καλύτερη επίθεση στους αγώνες μεταξύ των ομάδων.

7.Πόντοι fair play σε όλους τους αγώνες του ομίλου (μόνο μία αφαίρεση μπορεί να εφαρμοστεί σε έναν παίκτη σε έναν αγώνα):

Κίτρινη κάρτα: −1 πόντος;

Έμμεση κόκκινη κάρτα (δεύτερη κίτρινη): −3 πόντοι;

Απευθείας κόκκινη κάρτα: −4 πόντοι;

Κίτρινη κάρτα και απευθείας κόκκινη κάρτα: −5 πόντοι;

8.Κλήρωση.

To Top