Μουντιάλ 2022: Η FA σπάει τη σιωπή της και ζητά από το Κατάρ να αποζημιώσει τους μετανάστες εργάτες

Θέση πάνω στις τριτοκοσμικές συνθήκες εργασίας που υπομένουν οι μετανάστες στο Κατάρ πήρε η FA, η οποία ζήτησε από την διοργανώτρια χώρα να προχωρήσει σε αποζημιώσεις!

Σοκαριστικές ήταν οι νεότερες αποκαλύψεις που έφερε στο φως της δημοσιότητας το ρεπορτάζ του «Guardian» σχετικά με τις συνθήκες εργασίας που αναγκάζονται να υπομένουν οι εργάτες στο Κατάρ.

Πενιχροί μισθοί, εργατικά ατυχήματα, καμπίνες γεμάτες με πέντε και έξι άτομα, παράνομες πληρωμές και μηδενικές άδειες ήταν μόνο μερικά από τα στοιχεία – δεδομένα που παρουσιάζονται στο ρεπορτάζ της αγγλικής εφημερίδας, που επιχείρησε να ρίξει φως στις σκοτεινές πτυχές του προσεχούς Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Στον απόηχο της νέας κατακραυγής για τους διοργανωτές, η αγγλική FA αποφάσισε να σπάσει τη σιωπή της, ζητώντας από το Κατάρ την αποζημίωση των οικογενειών για όσους τραυματίστηκαν ή σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια των κατασκευαστικών και οργανωτικών έργων.

Παράλληλα, η αγγλική Ομοσπονδία απαίτησε και τη δημιουργία ενός κέντρου διαμονής για τους εργάτες μετανάστες, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις είναι αναγκασμένοι να στοιβάζονται ακόμα και σε δωμάτια – τρώγλες, μη έχοντας πού αλλού να μείνουν.

«Συνεχίζουμε να πιέζουμε να αποζημιωθούν οι οικογένειες των μεταναστών εργαζομένων που έχουν χάσει τη ζωή τους ή έχουν τραυματιστεί σε έργα προετοιμασίας», δήλωσε για το ζήτημα ο διευθύνων σύμβουλος της FA, Μαρκ Μπούλιγκχαμ.

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Μάρτιο η Διεθνής Αμνηστία συνεπικουρούμενη από πολλές άλλες οργανώσεις είχε ζητήσει από τη FIFA να διαθέσει περίπου 450 εκατομμύρια ευρώ σε αποζημιώσεις για τους εργάτες που είδαν τα δικαιώματά τους να καταπατούνται στο βωμό του χρήματος και της εκμετάλλευσης.

To Top