ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Μουράτος: “Εξαιρετική ομάδα ο Άρης με ρυθμό, σημείο ‘κλειδί’ η κόπωση”

Ο γκαρντ του Απόλλωνα Πάτρας, Βασίλης Μουράτος, μίλησε για την ομάδα του στο ΕΟΚ WebRadio και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο παιχνίδι με τον Άρη…

Όπως είπε σχετικά:

Για τη μεταγραφή του στον Απόλλωνα: «Ήρθα εδώ γνωρίζοντας τη δυναμική του Απόλλωνα. Ήμουν μια χρονιά στην Πάτρα, οπότε ξέρω τι σημαίνει Απόλλωνας για τον κόσμο και την κοινωνία της πόλης. Υπήρξε μια πολύ καλή, σοβαρή και φιλόδοξη προσέγγιση απ’ τους ανθρώπους της διοίκησης, τους οποίους και εκτιμώ ιδιαίτερα γιατί μέχρι στιγμής μου έχουν φερθεί άψογα στα πάντα. Σίγουρα το κομμάτι του κόουτς Βετούλα έπαιξε σημαντικό ρόλο, τον θεωρώ έναν σημαντικό προπονητή. Σίγουρα και το ότι βρέθηκα και πάλι συμπαίκτης με παιδιά που γνωρίζω ότι είναι εξαιρετικοί χαρακτήρες, τον Γάιο Σκορδίλη και τον Χρήστο Σαλούστρο».

Για τη νίκη επί της Καρδίτσας: «Σίγουρα ήταν μια πάρα πολύ σημαντική νίκη για εμάς, για το πνευματικό κομμάτι ότι ξεκινάμε τη σεζόν με νίκη, για το ότι προστατέψαμε την έδρα μας και για το ότι ήταν ένα παιχνίδι πάρα πολύ κλειστό, που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, όποια ομάδα το κέρδιζε θα ήταν δίκαιο αποτέλεσμα. Δείξαμε χαρακτήρα, πήραμε κάποιες σωστές αποφάσεις στο τέλος και βάζουμε ένα θετικό πρόσημο στην πρεμιέρα».

Για το παιχνίδι που ακολουθεί με τον Άρη (14/10): «Από τη μία, η ομάδα έχει καλύτερο ρυθμό γιατί παίζει περισσότερα παιχνίδια, απ’ την άλλη έχει και μια πολύ μεγάλη κούραση στα πόδια της, γιατί το ταξίδι στη Λιετκαμπέλις δεν είναι καθόλου εύκολο, συν ότι είχε ένα πάρα πολύ έντονο ματς απέναντι στον Ολυμπιακό. Ο παράγοντας κούραση εν μέρει μπορεί να παίξει πολύ μεγάλο ρόλο. Παρ’ όλα αυτά, ο Άρης είναι μια εξαιρετική ομάδα φέτος, με μεγάλο βάθος στο ρόστερ του. Θεωρώ ότι θα είναι μια εξαιρετική και πάρα πολύ δυνατή αναμέτρηση».

Για το σημείο-«κλειδί» του αγώνα: «Νομίζω ότι πρέπει να δείξουμε πολύ μεγάλη ενέργεια, να εκμεταλλευτούμε όσο περισσότερο γίνεται ότι ο Άρης έχει πολύ μεγάλη κόπωση από τα συνεχόμενα παιχνίδια και να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας. Θεωρώ ότι το γήπεδο θα είναι γεμάτο και θα κριθούν πάρα πολλά απ’ το κομμάτι της ενέργειας».

Για τον προσωπικό του στόχο και αυτόν της ομάδας: «Ο στόχος μου είναι να επιστρέψει εκεί που ανήκει ο Απόλλωνας βάσει της δυναμικής του. Αν βαδίσω με αυτό, όπως και έχω ξεκινήσει μέχρι στιγμής, όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν. Όσον αφορά τον στόχο της ομάδας, δεν έχουμε θέσει ως κάποιο στόχο μια συγκεκριμένη θέση. Φιλοδοξούμε να πρωταγωνιστήσουμε φέτος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Κρατάμε χαμηλά τη μπάλα, πηγαίνουμε παιχνίδι-παιχνίδι. Θέλουμε να προστατέψουμε την έδρα μας και αν γίνει αυτό, θεωρώ ότι θα έρθουν μετά και οι νίκες εκτός προγράμματος».

To Top