Ο ισραηλινός στρατός σφυροκοπά από αέρος τοποθεσίες της Χαμάς σε όλη τη Γάζα

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι σφυροκοπά από αέρος τοποθεσίες της Χαμάς σε όλη τη Γάζα, ενόψει της χερσαίας επιχείρησης στην περιοχή.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν ότι πραγματοποιούν «εκτεταμένες» αεροπορικές επιδρομές εναντίον πολλών τοποθεσιών της Χαμάς σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας. Οι IDF αναφέρουν ότι θα παράσχουν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις επιδρομές σύντομα.

Παράλληλα, ένα drone των IDF χτυπά αυτή τη στιγμή τρομοκρατικούς στόχους που ανήκουν στη Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

«Οι IDF θα προστατέψουν τον λαό του Ισραήλ. Η Χαμάς έσφαξε αδιάκριτα αθώους Ισραηλινούς πολίτες. Τώρα η Χαμάς κρύβεται πίσω από τους ανθρώπους στη Γάζα. Γι’ αυτό τους ζητάμε να μετακινηθούν. Γιατί ο Ισραηλινός Στρατός θα προστατεύσει τον λαό του Ισραήλ» διαμηνύει ο ισραηλινός στρατός.

Νωρίτερα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε τοπικές επιδρομές στα περίχωρα της Λωρίδας της Γάζας προκειμένου να ολοκληρωθεί η προσπάθεια εκκαθάρισης της περιοχής από τρομοκράτες της Χαμάς και όπλα. «Σε αυτές τις επιχειρήσεις έγινε προσπάθεια και στη Λωρίδα της Γάζας για τον εντοπισμό αγνοουμένων» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι το ισραηλινό τελεσίγραφο για εκκένωση της Λωρίδας της Γάζας (8 το βράδυ) έληξε.

Οι δυνάμεις των IDF (άρματα και μονάδες πεζικού) έψαχναν για ομήρους που είχε πάρει η Χαμάς. Κατά τη διάρκεια των προσπαθειών εντοπισμού των αγνοουμένων, οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν τρομοκρατικές μονάδες της Χαμάς, συμπεριλαμβανομένης μιας που εκτόξευσε έναν κατευθυνόμενο αντιαρματικό πύραυλο.

To Top