Μουρίνιο: “Δύσκολο να νικήσεις την Ελλάδα!”

Τη στιγμή που η «γαλανόλευκη» περιμένει να μάθει σήμερα το απόγευμα τους αντιπάλους της στη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική γιορτή το καλοκαίρι του 2014, ο κορυφαίος κατά πολλούς προπονητής του κόσμου μιλάει με τα καλύτερα λόγια για την Εθνική μας ομάδα. Όσα εγκωμιαστικά αναφέρει ο Πορτογάλος τεχνικός δεν ειπώθηκαν σε κάποιο έντυπο του εξωτερικού, αλλά στον… Τζίτζι Μπεκάλι, τον πρώην ισχυρό άνδρα της Στεάου Βουκουρεστίου!

Πως συνδέονται οι δυο τους; Μουρίνιο και Μπεκάλι έχουν πολύ στενή φιλική σχέση εδώ κι αρκετά χρόνια, με τον πρώην πρόεδρο της Στεάουα που έχει αρκετά μπλεξίματα με τις Αρχές της χώρας, να δίνει πριν από τρεις εβδομάδες συνέντευξη στο ρουμανικό δίκτυο «Digi-Sport» ενόψει του αγώνα Ελλάδας-Ρουμανίας που θα γινόταν την επόμενη μέρα. Εκεί ο Ρουμάνος παράγοντας μετέφερε όσα του είχε πει ο Μουρίνιο σε πρόσφατη συνομιλία τους, σχετικά με τους αγώνες μπαράζ ενόψει Μουντιάλ.

Κι ο «special one» προειδοποίησε τους Ρουμάνους για τα… χειρότερα που έρχονταν από το συγκρότημα του Φερνάντο Σάντος, παρομοιάζοντας -σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του Μπεκάλι- την Εθνική με… φράγμα, τονίζοντας πως είναι δύσκολο για κάθε αντίπαλο να τη νικήσει. Η συγκεκριμένη συνέντευξη δεν είχε αναπαραχθεί εκείνο το διάστημα κι ενώ δημοσιεύτηκε από το «ziare.com» και την αναδημοσιεύει σήμερα η «Sportday». Μπορεί άλλωστε ο Μπεκάλι να μιλούσε για τα παιχνίδια Ελλάδας-Ρουμανίας, όμως τα λόγια του Μουρίνιο, αναφέρονται στη γενικότερη εικόνα της «γαλανόλευκης» όλα αυτά τα χρόνια κι έχουν φυσικά τη δική τους ξεχωριστή σημασία.

«Η Ελλάδα είναι σαν ένα φράγμα. Είναι δύσκολο να τη νικήσεις. Δύσκολο να τη νικήσει ο οποιοσδήποτε αντίπαλος», εμφανίζεται να είπε αρχικά ο «Μου» στον Μπεκάλι και συνεχίζει αναφορικά με τον Σάντος: «Είναι ένας πολύ καλός προπονητής, ένας εξαιρετικός οργανωτής».

Σχετικά με την ταυτότητα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, αλλά και τους παίκτες της Εθνικής, είπε: «Η Ελλάδα έχει ωριμάσει πολύ ως ομάδα, με την πάροδο των χρόνων και μέσα από τα αποτελέσματα που έχει φέρει εδώ και μερικά χρόνια. Σε όλο αυτό το πράγμα βοηθάει το γεγονός πως διαθέτει στις τάξεις της αρκετούς παίκτες άνω των 30 ετών, που έχουν την εμπειρία, τη σοφία και την ωριμότητα για να κάνουν αυτό που πρέπει μέσα στο γήπεδο. Ξέρουν δηλαδή τι να κάνουν για να πάρουν αυτό που θέλουν».

Πηγή: gazzetta.gr

To Top