ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Μουρτζιάπης: “Στόχος μας δεν είναι να… φορμαριστεί ο Άρης, αλλά να είναι έτοιμος ανά πάσα στιγμή…”

Ο εργοφυσιολόγος του Άρη, με θητεία σε αρκετές ελληνικές ομάδες αλλά και στο εξωτερικό με την ουγγρική Ντέμπρετσεν,Θανάσης Μουρτζιάπης μίλησε στο PRESSARIS για τη φετινή προετοιμασία των “κιτρινόμαυρων” στο Καρπενήσι. 

Αναλυτικά όσα είπε: 

Ποιος είναι ο ρόλος που έχετε ως εργοφυσιολόγος;

«Ξεκινήσαμε το πρώτο κομμάτι της προετοιμασίας και έχω αναλάβει το εργομετρικό κομμάτι. Έχουμε καταμερίσει σε φάσεις τις εβδομάδες των προπονήσεων, με στόχο να αξιολογηθούν οι ποδοσφαιριστές τόσο ατομικά όσο και ως σύνολο. Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε, είναι να θέσουμε την επιστήμη στην υπηρεσία του ποδοσφαίρου, όπως γίνεται σε όλη την Ευρώπη».

Είστε ευχαριστημένος από την ανταπόκριση των ποδοσφαιριστών αυτές τις πρώτες ημέρες;

«Οι παίκτες πήραν στα χέρια τους ένα πρόγραμμα όταν τελείωσε η χρονιά, με στόχο να το τηρήσουν όταν θα ξεκινούσε η προετοιμασία. Πλέον επέστρεψαν και βρίσκονται στο επίπεδο που επιθυμούσαμε. Έχουν χωριστεί σε δύο ομάδες ώστε να μπορούμε να επικεντρώσουμε στον καθένα ξεχωριστά, να διαπιστώσουμε αδυναμίες πιο εύκολα και όλα αυτά γίνονται με τη χρήση της τηλεμετρίας».

Πόσο σημαντική για την χρονιά είναι μία καλή και αποτελεσματική προετοιμασία ;

«Η ομάδα γυμνάζεται όλο τον χρόνο και όχι μόνο στην αρχή της χρονιάς. Μέχρι και το τέλος του 2ου γύρου θα είμαστε σε συνεχές πρόγραμμα. Είναι λογικό στο ξεκίνημα να υπάρχει μεγαλύτερος φόρτος δουλειάς, ωστόσο αυτό γίνεται διότι οι ποδοσφαιριστές απείχαν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από τις προπονήσεις και πλέον καλούνται να είναι έτοιμοι στην αρχή της χρονιάς.

Πότε θα φορμαριστεί η ομάδα;

«Γίνεται ένα σύνηθες λάθος όταν μιλούμε για φορμάρισμα. Ο δικός μας στόχος είναι οι ποδοσφαιριστές να είναι ανά πάσα στιγμή σε ετοιμότητα. Εμείς θέλουμε κάθε Κυριακή ο παίκτης να μπορέσει να αποδώσει το 100% και όχι να βρεθεί σε φόρμα για τρεις ή τέσσερις εβδομάδες. Αυτό είναι κάτι που γίνεται λίγο πριν από τουρνουά εθνικών ομάδων, όταν οι παίκτες πρέπει να φορμαριστούν γρήγορα. Εμείς όμως μιλάμε για πρωτάθλημα δύο γύρων και όχι για τουρνουά».

Η συνεργασία σας με τον Νίκο Αναστόπουλο;

«Γνωριζόμαστε πολλά χρόνια, από τη πρώτη φορά που ήμουν στον Ολυμπιακό. Πιστεύει στην επιστήμη και αυτό είναι πολύ βασικό, διότι για την επιστήμη δεν υπάρχουν άλυτα θέματα. Δίνει απάντηση σε όλα».

Είμαστε σίγουροι ότι ψάχνετε καιρό για να βρείτε τα καλύτερα προγνωστικά. Σταματήστε το ψάξιμο και μπείτε στο foxbet.gr, το σάιτ που παίζει με τις αποδόσεις, αλλά όχι με τα… νεύρα των αναγνωστών. Εδώ θα βρείτε τα καλύτερα προγνωστικά στοιχήματος για ποδόσφαιρο, μπάσκετ (Ευρωλίγκα, Α1) τένις, ΝΒΑ, αμερικάνικα αθλήματα (Baseball, NFL, NHL) και Φόρμουλα 1. 

To Top