Μουστακίδης: «Λογική η δυσφορία του κόσμου»

O παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Άρη, Μπάμπης Μουστακίδης μίλησε μεταξύ άλλων για τον αποκλεισμό του Άρη από το θεσμό του κυπέλλου, μετά τη «λευκή» ισοπαλία με τον Ολυμπιακό Βόλου στο «Κλέάνθης Βικελίδης», για το παιχνίδι με τον ΟΦΗ στην Κρήτη, για τη δυσφορία του κόσμου στο χτεσινό ματς και τις αγωνιστικές αδυναμίες της ομάδας.

Αναλυτικά τα όσα είπε στα “ΑΝ 98,7”:

Στην αρχική του τοποθέτηση, αναφέρθηκε στην αντίδραση του κόσμου και τη δυσφορία που επικρατούσε, κατά τη διάρκεια του χτεσινού αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου: «Οι αντιδράσεις του κόσμου είναι δικαιολογημένες με την έννοια ότι ο κόσμος στηρίζει την ομάδα παρά τα προβλήματα. Έρχονται στιγμές σαν τη χτεσινή που απογοητεύεται. Βλέπει την υποτονική εικόνα της ομάδας και απογοητεύεται. Είναι λογικό».

 

Για το αν επηρέασε η δυσφορία του κόσμου στο τελικό αποτέλεσμα, είπε: «Δε μπορώ να πω αν επηρέασε η δυσφορία του κόσμου. Κανείς δε μπορεί να πει ότι φταίει ο κόσμος που δεν προκριθήκαμε. Η ομάδα μπήκε στο παιχνίδι λες και έπρεπε να κρατήσει το αποτέλεσμα. Απέναντι σε μια ομάδα που έπαιξε πολύ συντηρητικά στο πρώτο ημίχρονο. Έπρεπε να βάλουμε ένα γρήγορο γκολ για να διαχειριστούμε το παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός Βόλου έπαιξε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο, δεν υπήρχε συνοχή στις γραμμές του Άρη και έπαιξε με βαθιές μπαλιές».

 

Για το αν θα μπορούσε να κάνει κάτι διαφορετικό ο Μιλίνκοβιτς και δεν το έκανε, ανέφερε: «Την τακτική την προσαρμόζουν και τη βγάζουν μέσα στο γήπεδο οι ποδοσφαιριστές. Εγώ πιστεύω ότι είναι καθαρά θέμα παικτών και δε μπόρεσαν να ανταποκριθούν. Η ποιότητα των παικτών που υπάρχουν στο κέντρο είναι γνωστή, υπάρχει πολύ απειρία, αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία όταν παίζεις απέναντι με ομάδα Β’ Εθνικής. Δεν υπήρχε συνεργασία και ρυθμός μεταξύ των μέσων. Και τα γεμίσματα κόβονταν πολύ εύκολα, ήταν αποκαρδιωτικά. Οι αντίπαλοι έκοβαν πολύ εύκολα τη μπάλα και έβγαιναν σε αντεπιθέσεις».

 

Για την απόφαση του Σέρβου τεχνικού να αφήσει εκτός τους Ίμπε, Τριανατφυλλάκο και Παπαδόπουλο, τόνισε:«Δε μπορούμε να πούμε ότι υπάρχουν παίκτες που είναι ακλόνητα βασικοί στην ενδεκάδα. Σοβαρές απώλειες ήταν ο Ουντότζι και ο Ίμπε που μπορούν να κάνουν ατομικές ενέργειες. Ίσως αυτοί οι παίκτες θα μπορούσαν να δώσουν λύσεις. Από εκεί και πέρα και ο Οικονομόπουλος και ο Ηρακλής μπορούν να παίξουν βασικοί».

 

Για το ότι οι παίκτες του Άρη ήταν καλά κλεισμένοι στον άξονα, σχολίασε: «Δεν υπήρχαν πρωτοβουλίες των παικτών ή συνεργασίες για να δημιουργηθούν κάποια κενά. Δεν είδαμε πλαγιοκοπήσεις, γενικά υπήρχε μια στατικότατα και ήμασταν προβλέψιμοι. Τα γεμίσματα ήταν υποτονικά».

 

Για την αποβολή του Οικονομόπουλου και την απόφαση του προπονητή να υπάρχουν τιμωρίες για άσκοπες κόκκινες κάρτες, σημείωσε: «Η πειθαρχία είναι πάνω από όλα. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι λόγω απειρίας, αλλά βλέπουμε ότι και έμπειροι παίκτες καταφεύγουν σε τέτοιες ενέργειες. Είναι οι στιγμές που ο παίκτης δε μπορεί να συγκρατήσει τα νεύρα και προέρχεται από την κακή αυτοπεποίθηση των παικτών. Θα ήταν τόνωση να περάσουμε στην επόμενη φάση».

 

Για το ματς με τον ουραγό ΟΦΗ στο Ηράκλειο, υπογράμμισε: «Ο Άρης πρέπει να εκμεταλλευτεί την πίεση και το άγχος που θα έχει ο αντίπαλος. Το πρώτο ημίχρονο θα παίξει μεγάλο ρόλο στην έκβαση του αγώνα. Ο Άρης βολεύεται να παίζει εκτός έδρας γιατί δε μπορεί να δημιουργήσει παιχνίδι. Αρέσκεται το στυλ των παικτών στις αντεπιθέσεις. Το κακό είναι ότι δε γίνονται πολλές τελικές προσπάθειες. Ο ΟΦΗ θα έχει άγχος λόγω του κόσμου και της πορείας του μέχρι τώρα».

To Top