Μπάμπεργκ, ένας… Άρης στη Γερμανία!

Το πιο δυνατό σε σχέση με τα δύο προηγούμενα φιλικά δίνει σήμερα το απόγευμα ο Άρης κόντρα στην οικοδέσποινα, Μπάμπεργκ. Την μόνιμη πρωταθλήτρια Γερμανίας και σταθερά ανερχόμενη δύναμη στην Ευρωλίγκα τα τελευταία χρόνια. Άρης και Μπάμπεργκ μπορεί να μην έχουν συναντηθεί σε παιχνίδι ξανά στο παρελθόν τα κοινά σημεία όμως που τους συνδέουν είναι πάρα πολλά.

Με ίδιο προπονητή τον Κρις Φλέμινγκ, τα τελευταία πέντε χρόνια, οι γερμανοί έχουν κάνει σημαντικά βήματα προόδου και σε αυτό έχουν συντελέσει αρκετοί πρώην παίκτες του Άρη. Όπως ο Αντόν Γκαβέλ (αγωνίζεται στην Μπάμπεργκ από το καλοκαίρι του 2009), ο Ρεϊσόν Τέρι (πέρασε από τον Άρη την σεζόν 2007-2008), ο Πι Τζέϊ Τάκερ ενώ πέρυσι για μικρό διάστημα φόρεσε την φανέλα της ομάδας και ο Τζέρεμι Μάσεϊ.

Δεν είναι λίγες οι φορές που ο σκάουτερ της Μπάμπεργκ και «δεξί» χέρι του Κρις Φλέμινγκ , Μπρένταν Ρούνεϊ έχει επισκεφτεί το Αλεξάνδρειο για παιχνίδια του Άρη για να παρακολουθήσει παίκτες που απασχολούν την ομάδα του.

Οι Γερμανοί θα στηριχθούν για μία ακόμη χρονιά στο βασικό τους όπλο. Την ομοιογένεια. Ο βασικός κορμός της που αποτελείται από τους: Γκαβέλ, Ζίρμπες, Φορντ, Τζέϊκομπσεν, Γκόλντσμπερι, Νόϊμαν και Τάντα αγωνίζονται μαζί τα τελευταία χρόνια και οι προσθήκες που γίνονται κάθε χρόνο είναι μετρημένες και με σωστό πλάνο.

Την φετινή σεζόν η Μπάμπεργκ πήρε τον Ζακ Ράϊτ(αγωνίστηκε πρόπερσι στο Ρέθυμνο) και τους Τζαμάρ Σμιθ, Ρακίμ Σάντερς από την Γκαλίλ Γκιλμπόα. Αμφότεροι παίζουν στις θέσεις των γκαρντ. Επίσης στην Γερμανία θα αγωνίζεται και ο Νόβιτσα Βελίτσκοβιτς, διεθνής με την Σερβία.

To Top