ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ

Μπάσκετ Εφήβων: Άρης, η πιο νεανική ομάδα του Final 4 και όχι μόνο

Ο ΑΡΗΣ έκανε το «2 στα 2» στο Final 4 Εφήβων της ΕΚΑΣΘ και θα διεκδικήσει την Τρίτη 12/04 τον τίτλο της Θεσσαλονίκης κόντρα στη ΔΕΚΑ, σφραγίζοντας την πολύ καλή πορεία του.

Η εφηβική ομάδα του ΑΡΗ, είναι η πιο νεανική του Final 4 και μία από τις πιο νεανικές σε όλη την Ελλάδα. Έχει στο ρόστερ της:

*Μόλις έξι εφήβους (τέσσερις παίκτες γεννημένους το 2004 και δύο γεννημένους το 2005).

*Τρεις παίδες (γεννημένους το 2006).

*Τρεις παμπαίδες (γεννημένους το 2007).

Μάλιστα, οι δύο παίδες (Τσαχτσίρας, Δονάκης) είναι μέλη της βασικής πεντάδας της εφηβικής ομάδας, παίρνοντας περισσότερα από 25 λεπτά ανά παιχνίδι. Κάτι που εγγυάται ότι τα επόμενα χρόνια τα αναπτυξιακά τμήματα μπάσκετ του ΑΡΗ θα πρωταγωνιστήσουν.

Αυτή η ηλικιακή δομή της ομάδας μόνο τυχαία δεν είναι, καθώς αποτελεί φιλοσοφία των τμημάτων υποδομής να προωθούνται ταλαντούχοι παίκτες από μικρότερα τμήματα, ώστε να «ψήνονται», κι ας μην είναι ακόμα έτοιμοι 100% να προσφέρουν. Αυτό ο ΑΡΗΣ το προτιμά, από το να δημιουργεί ένα ρόστερ αμιγώς εφηβικής ομάδας, το οποίο πιθανότατα θα ήταν πιο ανταγωνιστικό για να πάρει κάποιον τίτλο, αλλά δε θα εγγυόταν ότι θα είχε παιδιά με την προοπτική να παίξουν μελλοντικά στο υψηλότερο επίπεδο.

Άλλωστε, ο πρωταρχικός στόχος των τμημάτων υποδομής του ΑΡΗ είναι να τροφοδοτεί την ανδρική ομάδα με παίκτες και ο δεύτερος να κερδίζει τίτλους στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα.

To Top