Μπαλλής: «Η φόρμα του Άρη είναι πλεονέκτημα»

Ο  Ντίνος Μπαλλής, άλλοτε μέσος των κίτρινων θεωρεί πως οι δύο αντίπαλοι ξεκινούν από την ίδια αφετηρία, δεδομένου πως το πλεονέκτημα της έδρας του ΠΑΟΚ, ισοσκελίζεται από την κούραση που θα διακατέχει τους παίκτες του Λάσλο Μπόλονι από το παιχνίδι που έδωσαν μεσοβδόμαδα με την Ουντινέζε στο «Φρίουλι». Παράλληλα, παραδέχθηκε ότι η φόρμα του Άρη είναι μεγάλο πλεονέκτημα.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Μπαλλής στο Onsports:

– Για τις πιθανότητες νίκης των δύο αντιπάλων:

«Είχα δηλώσει και πέρυσι πως στα επόμενα χρόνια, οι έδρες θα ΄χουν λογικά τον πρώτο λόγο στα ντέρμπι των δύο ομάδων. Ετσι και τώρα, φαινομενικά ο ΠΑΟΚ έχει το πάνω χέρι, ωστόσο πάντα θα υπάρχουν ιδιαιτερότητες και αστάθμητοι παράγοντες, οι οποίοι είναι σε θέση να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα. Στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει και η κούραση του ΠΑΟΚ από το παιχνίδι της Πέμπτης (16/02) με την Ουντινέζε, που ισοσκελίζει το αβαντάζ έδρας. Γι’ αυτό και οι δύο ομάδες θα ξεκινήσουν από την ίδια αφετηρία. Σε διαφορετική περίπτωση θα έδινα στον ΠΑΟΚ πιθανότητες νίκης 51%. Εχω την αίσθηση πως θα παρακολουθήσουμε ένα όμορφο ντέρμπι βγαλμένο από τα παλιά».

– Για τους τομείς και τα στοιχεία που θα κρίνουν την έκβαση του αγώνα:

«Ο κόσμος θα προσφέρει δυναμική στον ΠΑΟΚ. Ο Αρης θα πάει ξεκούραστος και χωρίς ιδιαίτερο άγχος στην Τούμπα. Στα τελευταία παιχνίδια παίζει καλό ποδόσφαιρο και θα επιδιώξει να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις».

– Για τους παίκτες – «κλειδιά»:

«Παίκτης – κλειδί είναι αυτός που κάνει την διαφορά εκεί που δεν το περιμένεις, πέρα από τις σταθερές αξίες των δύο ομάδων, που όλοι μας γνωρίζουμε».

– Για το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του Αρη:

«Η φόρμα στην οποία βρίσκεται στα τελευταία παιχνίδια. Ο νέος προπονητής έχει αλλάξει τρόπο παιχνιδιού. Παίζει περισσότερο με την μπάλα κάτω και δημιουργεί περισσότερες ευκαιρίες».

– Για την… μάχη των πάγκων:

«Εχουμε να κάνουμε με δύο εξαιρετικούς προπονητές. Ο Μπόλονι βρίσκεται κοντά μας περισσότερο καιρό και τον γνωρίζουμε καλύτερα. Παρά τις αποχωρήσεις των Βιεϊρίνια και Κοντρέρας, ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να παίζει καλό ποδόσφαιρο και να σημειώνει επιτυχίες. Στην αντίπερα όχθη, μετά τον ερχομό του Μασάδο ο Αρης έγινε περισσότερο ομοιογενής και αποδίδει καλύτερα».

– Για τις προσωπικές εμπειρίες του από τα ντέρμπι των δύο ομάδων:

«Εκείνα τα χρόνια ολόκληρη η πόλη συζητούσε πολλές ημέρες νωρίτερα για το ντέρμπι που έρχεται. Τα γήπεδα ήταν γεμάτα με οπαδούς και των δύο ομάδων και υπήρχε φοβερή ατμόσφαιρα. Ηταν ένα πραγματικό πανηγύρι για την πόλη και το ποδόσφαιρο της Θεσσαλονίκης».

 

Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

To Top