Μπαμπαλιούτας στο PRESSARIS: «Σαν να παίζουμε τελικό»

Αποφασισμένοι να φτάσουν στη νίκη και μόνο σ’ αυτή είναι οι παίκτες του Άρη, οι οποίοι καλούνται να αντιμετωπίσουν τον Παναθηναϊκό μεθαύριο, Κυριακή, (19:30) στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο για την 14η αγωνιστική της Α1 ανδρών. Το σύνολο του Γιώργου Γιάτση έχει συνειδητοποιήσει ότι τα περιθώρια έχουν στενέψει ασφυκτικά, όπως επιβεβαίωσε στο PRESSARIS ο Λάμπης Μπαμπαλιούτας.

«Το παιχνίδι της Κυριακής κόντρα στον Παναθηναϊκό θα είναι ένας τελικός για εμάς. Χρειαζόμαστε τους βαθμούς και για ψυχολογικούς λόγους, αλλά κυρίως για ουσιαστικούς. Έχουμε μείνει πίσω στη βαθμολογία και με βάση αυτό δεν υπάρχει κανένα άλλο αποτέλεσμα για εμάς πέρα από τη νίκη», δήλωσε στην αρχική του τοποθέτηση ο Μπαμπαλιούτας.

Ο Άρης καταλαμβάνει τη 10η θέση του βαθμολογικού πίνακα, δεύτερος από το τέλος δηλαδή, και ο λίμπερο της ομάδας δήλωσε σχετικά: «Η ομάδα έχει πέσει χαμηλά στη βαθμολογία και σίγουρα δε μου αρέσει να τη βλέπω εκεί κάτω. Σε άσχημη βαθμολογική θέση βρίσκεται και ο Παναθηναϊκός, γεγονός που δεν ταιριάζει σε καμία από τις δύο ομάδες. Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, λοιπόν, πρέπει να σφίξουμε τα δόντια και να αρχίσουμε από εδώ και πέρα να παίρνουμε βαθμούς».

Όσο για το κλίμα που επικρατεί στην ομάδα, είχε να πει τα εξής: «Το κλίμα θα έλεγα ότι είναι άριστο. Υπάρχει μεγάλη όρεξη για δουλειά από όλα τα παιδιά και το μόνο σίγουρο είναι ότι θέλουμε να φέρουμε αποτελέσματα. Αυτό θα κυνηγήσουμε και την Κυριακή, σε ένα παιχνίδι που κατά τη γνώμη μου θα συνοδεύεται από άγχος και ίσως να μην είναι πολύ ποιοτικό. Εμείς, ωστόσο, είμαστε υποχρεωμένοι να παίξουμε καλά και να κερδίσουμε».

Η αναποτελεσματικότητα φαίνεται ότι αποτελεί την «αχίλλειο πτέρνα» της ομάδας, καθώς οι καλές εμφανίσεις των τελευταίων αγωνιστικών δεν συνοδεύονται με τα πολυπόθητα αποτελέσματα, κάτι στο οποίο συμφώνησε ο 39χρονος βολεϊμπολίστας: «Η ομάδα παίζει κατά διαστήματα πολύ καλό βόλεϊ, παρά το γεγονός ότι η συγκομιδή βαθμών δεν είναι αυτή που θα θέλαμε. Το πρόβλημα που εντοπίζω είναι τα νεκρά διαστήματα που έχουμε και ενώ καταφέρνουμε και «χτίζουμε» διαφορές, τις χάνουμε πολύ εύκολα. Θα πρέπει, λοιπόν, να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι σε αυτά τα σημεία και ιδιαίτερα στο τελείωμα των σετ».

Κλείνοντας, επισήμανε τη σημαντική συμβολή του κόσμου στην προσπάθεια που κάνει η ομάδα, λέγοντας: «Οι φίλαθλοι παρά την απογοήτευση που νιώθουν, πιστεύω ότι θα δώσουν και πάλι το «παρών» στο Αλεξάνδρειο. Έχουν αποδείξει, άλλωστε, ότι αγαπούν την ομάδα άσχετα με τη βαθμολογική θέση στην οποία βρίσκεται. Είναι σημαντική η βοήθειά τους και εμείς από την πλευρά μας υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να τους ευχαριστήσουμε».

To Top