ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μπαμπαλιούτας στο PRESSARIS: «Το μεγαλύτερο μερίδιο ευθυνών το έχει η διοίκηση για τον υποβιβασμό»

Η ανδρική ομάδα βόλεϊ του Άρη δεν κατάφερε να εξασφαλίσει φέτος την παραμονή της στην κατηγορία και μετά από χρόνια υποβιβάστηκε στη δεύτερη τη τάξει εθνική κατηγορία, σκορπώντας θλίψη και απογοήτευση στους φιλάθλους της για το πώς ένα από τα ιστορικότερα τμήματα του Ερασιτέχνη έφτασε σε αυτό το σημείο.

Το PRESSARIS επικοινώνησε με τον λίμπερο των «κίτρινων», Λάμπη Μπαμπαλιούτα, ο οποίος έκανε τον απολογισμό της χρονιάς και στάθηκε στα σημεία εκείνα, που αποδείχθηκαν καταδικαστικά φέτος για το τμήμα.

«Σίγουρα ήταν απογοητευτική η κατάληξη της χρονιάς, καθώς η ομάδα δεν άξιζε να φτάσει σε αυτό το σημείο. Όταν η ομάδα είχε φτάσει να είναι στην 6η θέση της βαθμολογίας στο τέλος του α΄ γύρου, κανείς δεν πίστευε ότι στο τέλος θα έπεφτε κατηγορία», τόνισε ο έμπειρος αθλητής, για να σταθεί στο ότι:

«Ωστόσο, σε εκείνο το χρονικό σημείο ήρθε μια ανεξήγητη κίνηση από τη διοίκηση, που πρότεινε μία μείωση της τάξης του 50% και νομίζω από εκεί ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση με συνέπεια τον υποβιβασμό της ομάδας. Το γεγονός ότι κανένας δεν πίστευε ότι μπορεί να κινδυνέψει η ομάδα ίσως ν΄ αποτέλεσε το «αγκάθι» και να υπήρξε ένας εφησυχασμός. Ίσως εκεί να έχουμε μερίδιο και εμείς».

Σε ερώτηση για το αν θεωρεί πως η εξέλιξη ενός αγώνα, αν ήταν διαφορετική θα ήταν και αρκετή για να χαρίσει την παραμονή στον Άρη, ο Λάμπης Μπαμπαλιούτας είχε να πει:

«Δεν έφταιξε ένα παιχνίδι. Η ζημιά έγινε στο σημείο που προανέφερα, κατά τη γνώμη μου. Στη συνέχεια ήρθε και η αποχώρηση του Ανδρεάδη, ενώ έπεσε και το επίπεδο των προπονήσεων…. Όλα αυτά οδήγησαν στα πρώτα αρνητικά αποτελέσματα και έτσι η ομάδα έκανε μόλις δύο νίκες στον β΄ γύρο του πρωταθλήματος».

Τα πλέι-άουτ, οι ευθύνες και το πραγματικό μπάτζετ

Ο έμπειρος λίμπερο ρωτήθηκε για το αν θεωρεί πως η ομάδα θα μπορούσε να είχε σώσει την παρτίδα, αν είχε αγωνιστεί στα πλέι-άουτ.

Ο ίδιος ήταν κατηγορηματικός. «Δεν θεωρώ ότι και να πηγαίναμε στα πλέι-άουτ ότι θα είχαμε ελπίδες. Όποια ομάδα και αν είχαμε απέναντί μας, δεν νομίζω να μπορούσαμε να τα καταφέραμε, από την στιγμή που και ψυχολογικά και αγωνιστικά δεν ήμασταν καλά».

Όσο για το ποιος έχει το μεγαλύτερο μερίδιο των ευθυνών, ο Μπαμπαλιούτας είχε να πει: «Το μεγαλύτερο μερίδιο το έχει καθαρά η διοίκηση. Δεν μπορούσε να διαχειριστεί το τμήμα, το οποίο είχε το δεύτερο μικρότερο μπάτζετ, μετά τη Λαμία», για να τονίσει πως «παρά τα όσα λέγονται, τα συμβόλαια των παικτών φέτος έφτασαν τις 90.000 ευρώ και άλλες 25.000 οι αμοιβές του προπονητικού τιμ. Τα υπόλοιπα που λέγονται είναι για να δημιουργούν εντυπώσεις. Αν οι διοικούντες δεν μπορούν να διαχειριστούν ένα μπάτζετ 100.000 ευρώ, τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας».

Η επόμενη δυσοίωνη χρονιά και η προπονητική

Η επόμενη χρονιά, που βρίσκει τον Άρη στην Α2, θα είναι μία δύσκολη χρονιά, όπως υποστηρίζει ο έμπειρος λίμπερο. «Όλοι έχουν στραμμένη την προσοχή τους στο ποδόσφαιρο και αν λυθεί το θέμα της αδειοδότησης, τότε μπορεί να κοιτάξουν και βόλεϊ. Ο Άρης για να μπορέσει να επιστρέψει στην Α1, θα πρέπει να κάνει ένα μπάτζετ 60.000-70.000 ευρώ και σίγουρα τα πράγματα είναι δύσκολα».

Όσο για το τι σκέφτεται ο ίδιος για το μέλλον; «Θα δω τι προτάσεις θα έχω στα χέρια μου και από εκεί και πέρα θ΄ αποφασίσω. Ήδη έχω ξεκινήσει ν΄ ασχολούμαι σε ατομικό επίπεδο με την προπονητική κοριτσιών και μπορεί ν΄ ασχοληθώ πιο ενεργά από τη νέα χρονιά».

To Top