ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μπαντής: “Μαχητής της ζωής ο Ντουρμισάι, εξαιρετικός φορ και χαρακτήρας! Θα πετύχει στον Άρη”

Ο Γιώργος Μπαντής, πρόεδρος του ΠΣΑΠ μίλησε για τον πρώην συμπαίκτη του, Φιορίν Ντουρμισάι, για την κατάσταση του Ελληνικού ποδοσφαίρου αλλά και έδωσε τις ευχές του ενόψει του 2020.

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92,8:

Αρχικά με τα όσα γίνονται με το πρωτάθλημα:

Από μόνο του όλο αυτό μόνο ευχάριστο δεν είναι. Είναι πολύ στενάχωρο το να μην υπάρχει μια σειρά, να μην γνωρίζουμε αν θα γίνουν αγώνες. Προπονητές και παίκτες κάνουν τον προγραμματισμό τους και αυτό που γίνεται δεν είναι καθόλου ευχάριστο. Δεν βοηθάει το ποδόσφαιρο, δεν βοηθάει την κοινωνία.

Για τον ρόλο του ΠΣΑΠ σε όλα αυτά που συμβαίνουν:

Σίγουρα ο ρόλος του ΠΣΑΠ είναι τέτοιος που πάντα ανησυχεί για το καλό του ποδοσφαίρου και του ποδοσφαιριστή. Από όταν εκλεγήκαμε είχαμε ως στόχο όχι μόνο να βελτιώσουμε το εργασιακό καθεστώς αλλά είμαστε εδώ για να εξυπηρετήσουμε το άθλημα με το οποίο μεγαλώσαμε και αγαπάμε.

Από την πλευρά μας πάντα θέλουμε να προάγουμε το ευ αγωνίζεσθαι, να δείξουμε ότι είμαστε αντίπαλοι μόνο 90 λεπτά, να συνεργαζόμαστε. Να προάγουμε τις πραγματικές αξίες του αθλητισμού.

Για το ότι πρέπει όλοι οι παράγοντες να αποφασίσουν να μπει πάνω από όλα το καλό του Ελληνικού ποδοσφαίρου:

Μακάρι να γίνει αυτό. Κάποια στιγμή να αποφασίσουμε όλοι ότι θέλουμε να βελτιωθεί το ποδόσφαιρο. Εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας.

Για τους διαιτητές:

Και οι διαιτητές είναι άνθρωποι. Για εμάς είναι συναθλητές που προσπαθούν για ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι. Σίγουρα η πίεση είναι πάρα πολύ υψηλή και αυτό πρέπει να αλλάξει. Εύχομαι τα προβλήματα αυτά να λυθούν σύντομα, γιατί έχουμε ανάγκη και τους διαιτητές.

Φέτος βλέπουμε μια νέα φουρνιά διαιτητών που είναι ικανοί, αλλά και αθλητικοί σε σχέση με το παρελθόν.

Για το VAR:

Έχει σίγουρα σημεία που πρέπει να βελτιωθούν το VAR. Το ότι λείπει η γραμμή είναι ένα σημαντικό πρόβλημα. Αλλά ήδη έχουν αλλάξει 50 αποφάσεις. Νομίζω ότι το ποδόσφαιρο έχει γίνει καλύτερο με το VAR.

Το ότι είμαστε ικανοί να το βγάλουμε και αυτό άχρηστο, όντως είμαστε.

Για τον Ντουρμισάι:

Είναι ένας ποδοσφαιριστής που έχει δείξει τα στοιχεία και το ταλέντο του. Ήμασταν συμπαίκτες. Είναι ένα παιδί μαχητής, έχει δείξει πόσο αγαπάει αυτό που κάνει. Το πως ήρθε στην Ελλάδα, πως κατάφερε να φτάσει εδώ που έφτασε τα λέει όλα.

Είναι ένα παιδί πολύ καλό και εκτός των γραμμών. Είναι ένα παιδί με ήθος και αξίες και εύχομαι να πετύχει όσα θέλει.

Για το αγωνιστικό κομμάτι:

Είναι πάρα πολύ καλός επιθετικός. Σκοράρει, βοηθάει πολύ την ομάδα. Κάνει πολύ ομαδική δουλειά. Δεν είναι ο επιθετικός που θα φανεί μόνο όταν θα σκοράρει. Δίνει πολλές μάχες, δίνει και δέχεται το “ξύλο” και πιστεύω ότι την ομάδα του Άρη θα την βοηθήσει να πετύχει τους στόχους της.

Για τον χαρακτήρα του:

Είναι ένα παιδί που είναι μαχητής. Η ιστορία του τα λέει όλα. Είναι ένα παιδί που δεν το βάζει εύκολα κάτω. Έχει ήθος, προσωπικότητα και τις αξίες που πρέπει να έχει ένας αθλητής.

Γιατί αθλητής δεν είσαι για δύο ώρες, είσαι στον τρόπο που ξεκουράζεσαι, στον τρόπο που περπατάς, στο πως μιλάς ένα παιδί.

Για τα όσα έχει περάσει ο Ντουρμισάι:

Αναγκαστήκαν και φύγουν από τα σπίτια τους. Είχε πει και ο ίδιος ότι υπήρχαν σφαίρες. Πήγαν στην Ρόδο, μετά πήγε μόνος του στην Αθήνα να κυνηγήσει το όνειρο του στο ποδόσφαιρο. Του εύχομαι να πετύχει και από εδώ και πέρα και να πάνε όλα όπως πρέπει.

Για το αν είναι σε κάποια ομάδα:

Δεν υπάρχει κάτι αυτήν την στιγμή. Αν προκύψει κάτι τον Ιανουάριο θα το συζητήσουμε.

Για τους τερματοφύλακες του Άρη:

Ο Άρης διαθέτει μια πολύ καλή τριάδα τερματοφυλάκων. Εγώ εντυπωσιάστηκα και με το νεαρό παιδί τον Τσιλιγγίρη. Έδειξε τι αξίζει σε ένα παιχνίδι που μόνο εύκολο δεν ήταν.

Εμένα με εντυπωσίασε, είναι ένας νεαρός παίκτης και πρέπει σαν Ελληνικό ποδόσφαιρο να στραφούμε και εκεί, στα νέα παιδιά, στις ελπίδες του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ενώ τέλος για την χρονιά που έρχεται είπε:

Εύχομαι καλή χρονιά σε όλο τον κόσμο, με περισσότερη αλληλεγγύη, περισσότερη αγάπη και να κοιτάξουμε περισσότερο τον συνάνθρωπο μας.

To Top