ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Μπαξεβάνος: “Αλλάζει στιλ ο Άρης με τις μεταγραφές, μπορεί να βοηθήσει ο Σαββίδης”

Ο προπονητής Σπύρος Μπαξεβάνος μίλησε με αφορμή τις μεταγραφές του Ιανουαρίου για τον Άρη, αλλά και γενικότερα θέματα που αφορούν τις ακαδημίες και τον γιο του που ανήκει στην Λάτσιο.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή “Αθλητικό x-press” με τον Γιώργο Τότσικα και τον Ιάσονα Μίσχο.

Αναλυτικά όσα είπε:

Βρίσκομαι στην Κύπρο στην ομάδα της Αγίας Νάπας. Παρακολουθώ το Ελληνικό ποδόσφαιρο και τον Άρη.

Για τις αλλαγές του φετινού Άρη μέσα στην σεζόν και με τις μεταγραφές

Σίγουρα θα είναι δύο διαφορετικές ομάδες. Νομίζω θα αλλάξει το στυλ του παιχνιδιού του Άρη κατά πολύ. Ήταν μια ομάδα που στην αρχή της χρονιάς την είχαμε ευχαριστηθεί με τον τρόπο που έπαιζε, την κατοχή της μπάλας, το να προσπαθεί να δημιουργεί ένα όμορφο ποδόσφαιρο. Κάποια στιγμή δεν βγαίναν τα αποτελέσματα, έγινε η αλλαγή του προπονητή. Από εκεί και πέρα είναι η φιλοσοφία του προπονητή το τι ζητάει μέσα στο αγωνιστικό χώρο. Εκτός του Ερέρα πολύ καλός προπονητής είναι και ο Παντελίδης. Διαφορετικό ποδόσφαιρο ο ένας βέβαια, διαφορετικό ο άλλος. Ο Σάββας ξέρει πολύ καλύτερα την Ελληνική πραγματικότητα, το τι χρειάζεται για να παίρνει η ομάδα το αποτέλεσμα μέσα στο γήπεδο γι αυτό και οι παίκτες που ψάχνει είναι σε άλλο στυλ ποδοσφαιριστών από αυτούς που είχε μέχρι τώρα ο Άρης. Είναι παίκτες πιο δυνατοί, είναι παίκτες πολύ πιο συγκεντρωμένοι σε αυτό που ζητάει ο εκάστοτε προπονητής μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Πάκο Ερέρα ή Σάββας Παντελίδης;

Τον Σάββα τον ξέρουμε πιο πολλά χρόνια επειδή τον παρακολουθούμε στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Πάκο Ερέρα ήταν γνωστός σαν προπονητής, έχει κάνει καλά πράγματα απλά εμείς δεν παρακολουθούσαμε την δουλειά του, μας είχε αρέσει αυτό που παρουσιάστηκε στην αρχή της χρονιάς. Κάποια στιγμή το παιχνίδι του Άρη είχε γίνει λίγο προβλέψιμο. Κάποιες ομάδες περιμέναν πίσω, παίρναν το αποτέλεσμα ήταν δύσκολα τα πράγματα.

Ο Σάββας γνωρίζει την Ελληνική πραγματικότητα, ξέρει τι πρέπει να κάνει για να πάρει τα αποτελέσματα. Ο κόσμος του Άρη σίγουρα να μην περιμένει αυτό το στυλ παιχνιδιού που είχε στην αρχή της χρονιάς. Θα είναι μια ομάδα η οποία κάθε της κίνηση θα είναι μετρημένη μέσα στο αγωνιστικό χώρο, θα ξέρει ο καθένας το τι πρέπει να κάνει για να παίρνει η ομάδα το αποτέλεσμα.

Για την ψυχολογία ενός προπονητή

Αρχικά είναι δύσκολη ομάδα ο Άρης. Είναι μεγάλη ομάδα. Είναι διαφορετική η πίεση που είχε σε μια ομάδα όπως ο Αστέρα Τρίπολης, που είναι μια καλή ομάδα αλλά χωρίς κόσμο, χωρίς την ιστορία που έχει ο Άρης, και είναι διαφορετική η πίεση όταν είσαι σε μια ομάδα όπως είναι ο Άρης. Είχε την αμφισβήτηση γιατί ήρθε το καλοκαίρι ο Ερέρα έφτιαξε πάρα πολύ γρήγορα, σε απίστευτα γρήγορο χρόνο μια ομάδα η οποία άρεσε στον κόσμο με τον τρόπο που παίζει γι΄ αυτό και γέμισε τα γήπεδα στα πρώτα παιχνίδια. Πιστεύω και ο Παντελίδη παιχνίδι με παιχνίδι θα προσπαθήσει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου. Σίγουρα τα αποτελέσματα είναι αυτά που μετράνε στην δική μας δουλειά. Το έργο του δεν είναι εύκολο. Είναι δύσκολο και ιδιαίτερα δύσκολο είναι το παιχνίδι που έρχεται με τον Λεβαδειακό.

Για τις προσθήκες του Άρη

Είναι δύσκολη ζαριά. Άλλες φορές βγαίνει ενώ άλλες φορές δεν βγαίνει. Είναι δύσκολη η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου και για το κορμό της ομάδας -αν χρειαστεί να κάνεις 1-2 προσθήκες, χρειάζεσαι παίκτες οι οποίοι θα είναι έτοιμοι να μπούνε στον αγωνιτικό χώρο και στην νοοτροπία της ομάδας και στην φιλοσοφία του προπονητή να μην χρειάζεται χρόνο προσαρμογής- και αν αλλάζουν πολλοί παίκτες είναι δύσκολο να βρεθεί η χημεία μεταξύ τους.

Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς τους προπονητές να έχουμε όσο τον δυνατόν πιο νωρίς αυτές τις μεταγραφές αλλά οι περισσότερες μεταγραφές γίνονται τις τελευταίες μέρες. Ο Άρης έχει κάνει ήδη πέντε μεταγραφές και υπάρχει περίπτωση να γίνουν επτά. Είναι μεγάλος ο αριθμός. Σίγουρα θέλει προσοχή στην διαχείρηση των παικτών, δεν είναι εύκολο κομμάτι.

Για τον Κυριάκο Σαββίδη

Είναι ένα παιδί το οποίο έχει δώσει τα φόντα του και στον Πανιώνιο που ήταν, το έχω παρακολουθήσει.  Ένα αμυντικό χαφ που κάνει καλά την δουλειά του μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Κερδίζει μονομαχίες, είναι ένας παίκτης ο οποίος φαίνεται ότι είναι αφοσιωμένος στην τακτική της ομάδας, δουλευταράς. Πιστεύω είναι ένα παιδί που μπορεί να βοηθήσει.

Για τον Νίκο Μπαξεβάνο

Κάνει την προσπάθεια του στην Λάτσιο. Έχει δρόμο μπροστά του , ακόμα δεν έχει κάνει τίποτα. θέλει δουλειά και το επίπεδο είναι πολύ υψηλό. Προσπαθεί και δουλεύει εμένα αυτό που με ενδιαφέρει είναι να βελτιώνεται κάθε μέρα, να γίνεται καλύτερος. Υπήρξε αρχηγός στη Κ17 του Άρη όταν έφυγε.

Για την δήλωση του Καρυπίδη «δεν έχουμε ρίξει το απαιτούμενο βάρος στις ακαδημίες»

Όχι μόνο ο Άρης αλλά και όλες οι Ελληνικές ομάδες. Όλοι θέλουμε το γρήγορο αποτέλεσμα. Να φέρουμε δηλαδή έτοιμους ποδοσφαιριστές. Ο κόσμος επίσης πολλές φορές πιέζει προς αυ΄την την κατεύθυνση γιατί θέλει τα αποτελέσματα. Θέλει λίγο παραπάνω προσπάθεια και στήριξη από κάθε ομάδα στα δικά της παιδιά. Δεν λέμε ότι κάθε χρόνο πρέπει να βγαίνουν 3-4 παίκτες για την μεγάλη ομάδα αλλά να υπάρχει μια οργάνωση. Υπάρχουν από όλες τις ομάδες της Ελλάδας  νέα ταλέντα που έχουν φύγει στο εξωτερικό.

To Top