Μπαρτσελόνα: Σχεδιάζει να εφαρμόσει μείωση 50% στους μισθούς

Οριζόντιες μειώσεις στις απολαβές των παικτών της σχεδιάζει να εφαρμόσει η Μπαρτσελόνα. Ποιοι θα εξαιρεθούν.

Εκτός από την ενεργοποίηση των οικονομικών πόρων με την πώληση του 49% της BLM και τη συμφωνία για τα τηλεοπτικά δικαιώματα, για τα οποία ο σύλλογος της Βαρκελώνης πρόκειται να έχει έσοδα συνολικά 740 εκατομμύρια, εάν η Συνέλευση των Αντιπροσώπων το εξουσιοδοτήσει, στις 16 Ιουνίου η Μπάρτσα σχεδιάζει να μειώσει το κόστος του ρόστερ της εφαρμόζοντας μεγάλης μειώσεις.

Όπως έχει ήδη προειδοποιήσει ο πρόεδρος της La Liga Χαβιέρ Τέμπας, αν ο σύλλογος δεν μειώσει τους μισθούς των παικτών του, θα δυσκολευτεί πολύ να αγοράσει νέους παίκτες. Η Μπαρτσελόνα λοιπόν είναι πρόθυμη να λάβει επείγοντα μέτρα και να εφαρμόσει μειώσεις όχι μόνο στο μισθό των αρχηγών της, όπως δημοσιεύει η Deportes Cuatro, αλλά, όπως αναφέρει η Mundo Deportivo, η μείωση θα είναι γενική.

Θα επηρεάσει όλους τους παίκτες εκτός από αυτούς που ανανέωσαν πρόσφατα τα συμβόλαιά τους (Ανσού Φάτι, Πέδι και Αραούχο) και αυτούς που ήρθαν στην περυσινή χειμερινή μεταγραφική περίοδο ήδη με τις νέες παραμέτρους αποδοχών.

Πηγές του συλλόγου αναφέρουν ότι η Μπάρτσα έχει ήδη αρχίσει να συζητά το θέμα με κάποιους από τους εμπλεκόμενους και ότι τις επόμενες ημέρες θα επεκταθεί και στους υπόλοιπους.

 

 

To Top