Μπαρτσελόνα: Τέλος ο Σετιέν, φαβορί Ποτσετίνο, ακολουθεί ο Κούμαν

Μαουρίσιο Ποτσετίνο (κατά πρώτο λόγο) και Ρόναλντ Κούμαν φαντάζουν αυτή την στιγμή ως οι επικρατέστεροι να αναλάβουν την τεχνική ηγεσία της Μπαρτσελόνα, με τελειωμένο τον Κίκε Σετιέν και… μη διαθέσιμο αυτή την στιγμή τον Τσάβι.

Αμέσως μετά το ιστορικό 8-2 της Μπάγερν Μονάχου επί της Μπαρτσελόνα, το Διαδίκτυο κατακλύστηκε από την «είδηση» της απόλυσης του Κίκε Σετιέν. Αυτή δεν είναι επίσημη, αλλά είναι ουσιαστικά ειλημμένη.

Ωραία, αυτό είναι το… εύκολο; Ποιος, όμως, θα είναι ο επόμενος προπονητής της Μπάρτσα, ο οποίος θα παραλάβει μια διαλυμένη ομάδα, τρεις εβδομάδες πριν αρχίσει το νέο πρωτάθλημα και με την επόμενη σεζόν να φαντάζει ακόμα πιο… μαύρη από την φετινή;

Ο Μαουρίσιο Ποτσετίνο, ο οποίος είναι ελεύθερος αυτή την στιγμή, φαντάζει ως το φαβορί για να διαδεχθεί τον Σετιέν, παρ’ ότι στο παρελθόν ο Αργεντινός πρώην προπονητής της Τότεναμ είχε πει ότι δεν θα αναλάμβανε ποτέ την Μπαρτσελόνα, έχοντας δεθεί με την Εσπανιόλ ως παίκτης και τεχνικός. Εσχάτως, όλως τυχαίως (;), τα… γύρισε.

Πριν από 15 ημέρες υπήρξε συνάντηση με τους ανθρώπους του Ποτσετίνο, με τον οποίο μάλιστα δείπνησε και ο πρόεδρος Τζουσέπ Μαρία Μπαρτομέου, ο οποίος τον ήθελε από τον Ιανουάριο ως «αντί – Βαλβέρδε», αλλά δεν το… τόλμησε. Ο Λιονέλ Μέσι φέρεται να έχει ανάψει το «πράσινο φως» για τον συμπατριώτη του.

Ο έτερος «δυνατός» υποψήφιος είναι ο Ρόναλντ Κούμαν, ο άνθρωπος που χάρισε στην Μπάρτσα το πρώτο Κύπελλο Πρωταθλητριών (1992) ως ποδοσφαιριστής και έχει δηλώσει επανειλημμένως ότι όνειρό του είναι να καθίσει στον πάγκο της, αλλά έχει συμβόλαιο με την Εθνική Ολλανδίας, το οποίο μπορεί να σπάσει μετά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, το οποίο θα διεξαχθεί πλέον το καλοκαίρι του 2021, κορονοϊού επιτρέποντος.

Ο Τσάβι, με τον οποίο φλερτάρουν οι Μπλαουγκράνα εδώ και μήνες, έχει ξεκαθαρίσει ότι θέλει να είναι το απόλυτο αφεντικό, να αλλάξει εκ βαθέων τον σύλλογο (όχι μόνο την πρώτη ομάδα) και αυτό η τωρινή διοίκηση δεν «ψήνεται» να το κάνει. Εκτός και αν αλλάξει η διοίκηση, οπότε…

To Top