Μπαρτσελόνα: Υπερψηφίστηκε η πώληση το 49,9% των εμπορικών της δικαιωμάτων, εκτιμώμενα έσοδα 200-300 εκατ. ευρώ

Ιστορικό «ναι» είπαν τα μέλη της Μπαρτσελόνα για την πώληση του 49,9% των εμπορικών της δικαιωμάτων και του 25% από τα τηλεοπτικά, εξέλιξη που βελτιώνει κατά πολύ τους οικονομικούς της όρους βραχυπρόθεσμα και μπορεί να αποφέρει ως και 300 εκατ. ευρώ για μεταγραφές.

Την απαραίτητη «ώθηση» για να τακτοποιήσει τους λογαριασμούς της βραχυπρόθεσμα και να ενισχυθεί στο μεταγραφικό παζάρι έλαβε η Μπαρτσελόνα από τα μέλη της, τα οποία και ψήφισαν υπέρ της πώλησης του 49,9% των εσόδων από τα εμπορικά της δικαιώματα και του 25% των τηλεοπτικών δικαιωμάτων..

Επρόκειτο για μια δύσκολη επιλογή σε σχέση με το διακύβευμα σε βάθος χρόνου, αφού το «BLM» (Barca’s Licensing and Merchandising) περιλαμβάνει τα Barca Studios και ήταν καταλυτικό στην ανάπτυξη του κλαμπ την τελευταία τετραετία. Ωστόσο, ο Τζουάν Λαπόρτα και η υπόλοιπη διοίκηση ζήτησαν και κέρδισαν την εμπιστοσύνη των socios, λαμβάνοντας «ηχηρό» ναι, με 568 θετικές ψήφους έναντι μόλις 65 αρνητικών και 13 λευκών.

Στην τηλεδιάσκεψη που έλαβε χώρα παρουσία των 4.478 μελών της, οι ιθύνοντες της Μπαρτσελόνα βεβαίωσαν πως θα προσπαθήσουν να εξασφαλίσουν την καλύτερη δυνατή πώληση και το βασικότερο, να εντάξουν όρο επαναγοράς σε σχετικά σύντομο χρονικό ορίζοντα. Υπολογίζεται ότι με την πώληση του 49,9%, οι Μπλαουγκράνα θα βάλουν στα ταμεία τους ένα ποσό της τάξης των 200 με 300 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία προορίζονται αμιγώς για το αγωνιστικό σκέλος.

Έτσι, αν διευθετηθεί άμεσα το θέμα της πώλησης, η Μπάρτσα έχει όπως όλα δείχνουν τη δυνατότητα να ολοκληρώσει το deal με τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, όπως και να προβεί σε άλλες σημαντικές ενέργειες για το σύνολο του Τσάβι, παραδείγματος χάρη την παραμονή παικτών που θα έφευγαν για να αναζητηθούν πόροι σαν τον Φρένκι Ντε Γιονγκ και την αποφυγή μείωσης των μισθών στις «παλιοσειρές» της.

To Top