Μπα: “Όλοι οι μαύροι παίκτες να φύγουν από την Ιταλία”

Ο Ντεμπά Μπα απηύδυσε από τα τελευταία κρούσματα ρατσιστικών επιθέσεων στην Serie A και πήρε θέση μέσω Twitter, καλώντας όλους τους μαύρους παίκτες να εγκαταλείψουν την Ιταλία!

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με Live Streaming και Cash-out (ισχύουν όροι & προϋποθέσεις)!

H 2η αγωνιστική της Serie A ήταν μεν συναρπαστική καθώς προσέφερε στο φίλαθλο κοινό τη ματσάρα μεταξύ της Γιουβέντους και της Νάπολι (4-3 με αυτογκόλ του Κουλιμπαλί στο 92′) και το ντέρμπι της Λάτσιο με την Ρόμα που είχε δύο γκολ (1-1) και έξι δοκάρια, όμως στο φινάλε επισκιάστηκε από κρούσματα ρατσισμού.

Θύμα τέτοιας επίθεσης έγινε ο Ρομελού Λουκακού που στον αγώνα της Ίντερ στην Σαρδηνία μπήκε στο στόχαστρο μερίδας οπαδών της Κάλιαρι ενώ μία ημέρα αργότερα ήρθαν οι οργανωμένοι τιφόζι της Ίντερ (Curva Nord) να κάνουν ακόμα πιο άβολη την κατάσταση για τον Βέλγο φορ της ομάδας τους, λέγοντάς του μέσω ανοιχτής επιστολής πως “αυτό δεν είναι ρατσισμός, πρέπει να συνηθίσεις”.

Αυτές οι συμπεριφορές εξόργισαν την κοινή γνώμη αλλά και αρκετούς αθλητές που εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους προς τον Λουκακού, με έναν εξ αυτών αν είναι ο πρώην φορ των Τσέλσι και Μπεσίκτας, Ντεμπά Μπα, που προχώρησε σε μία ακραία πρόταση μέσω Twitter.

“Και αυτός είναι ο λόγος που αποφάσισαν να μην παίξω εκεί όταν μπορούσα… Και σε αυτό το σημείο εύχομαι όλοι οι μαύροι αθλητές να φύγουν από αυτό το πρωτάθλημα! Σίγουρα δεν θα σταματήσει την ηλιθιότητά τους αλλά τουλάχιστον δεν θα επηρεάσουν άλλους αθλητές”, σχολίασε χαρακτηριστικά ο 34χρονος Σενεγαλέζος επιθετικός.

To Top